×
بین الملل
شناسه خبر : 255130
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 13:16
گروسی: بازرسان به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند

گروسی: بازرسان به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه «بازرسان بین‌المللی به سایت‌های هسته‌ای هدف قرار گرفته ایران دسترسی نداشته‌اند»، گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ روز چهارشنبه و بدون اشاره به اقدامات خصمانه غرب در قبال ایران و درحالی‌که تهران همواره به همکاری‌های داوطلبانه خود با آژانس اتمی پایبند بوده است، مدعی شد: ایران باید همکاری خود با بازرسان سازمان ملل را «به طور جدی بهبود بخشد» تا از تشدید تنش‌ها با غرب جلوگیری کند.

او که با روزنامه فایننشال‌تایمز گفت‌وگو می‌کرد، خاطر نشان کرد که «اگرچه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان جنگ ایران و اسرائیل در ماه ژوئن چندین بازرسی در ایران انجام داده اما به مهم‌ترین تأسیسات هسته‌ای آن، یعنی فردو، نطنز و اصفهان که توسط ایالات متحده بمباران شدند، دسترسی پیدا نکرده است.»

گروسی افزود: در حالی‌که این حملات به تأسیسات آسیب جدی وارد کرد، سرنوشت ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا در ایران همچنان نامشخص است و حس نیاز فزاینده‌ای را برای از سرگیری بازرسی‌ها ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه «ما تاکنون باید کار بازرسی را از سر می‌گرفتیم»، گفت که آژانس اتمی در تلاش است تا با درک متقابل به روابط «پر فراز و نشیب» با ایران نزدیک شود، اما این کشور هنوز باید همکاری کند.

رافائل گروسی مدعی شد: شما نمی‌توانید بگویید که «من در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی می‌مانم» و سپس به تعهدات خود عمل نکنید.

او که هیچ‌گاه حمله غیرقانونی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده و واکنش مناسب به این اقدام غیرقانونی واشنگتن نشان نداده است، ادعا کرد: شما نمی‌توانید از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داشته باشید که بگوید، «بسیار خب، چون جنگی رخ داده، شما در دسته دیگری هستید». در غیر این صورت، کاری که من باید انجام دهم این است که گزارش دهم که تمام نظارت بر این مواد را از دست داده‌ام.

به نوشته فایننشال تایمز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مشاهده مکان‌های بمباران شده توسط ایالات متحده به تصاویر ماهواره‌ای متکی بوده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست، اما همکاری‌ها باید به طور جدی بهبود یابد».

مقامات جمهوری اسلامی ایران می‌گویند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که یک روز پیش از آغاز حملات علیه ایران، قطعنامه‌ای را تصویب کرده بود که تهران را به نقض تعهدات هسته‌ای خود متهم می‌کرد، بهانه‌ای برای حمله اسرائیل فراهم کرده است.

دیپلمات‌ها و تحلیلگران نگرانند که اگر نگرانی‌ها در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ایران برطرف نشود و اگر هیچ تحولی در تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی بین واشنگتن و تهران برای حل و فصل بن‌بست بر سر برنامه هسته‌ای ایران صورت نگیرد، تنش‌ها می‌تواند افزایش یابد.

جمهوری اسلامی ایران پس از آنکه گروسی در ماه سپتامبر به توافقی اولیه با تهران دست یافت، به کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه داد تا برخی بازرسی‌ها را از سر بگیرند.

همچنین «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه‌شنبه گفت که «اظهارات متناقض مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همکاری ایران و آژانس اتمی کمکی نخواهد کرد».

ایران می‌گوید که به‌عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی)، حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد. تهران همچنین تاکید دارد که اگرچه غنی‌سازی اورانیوم را رها نخواهد کرد، مایل به ادامه گفت‌وگوها است.

رافائل گروسی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با روزنامه چاپ لندن، خسارت وارد شده به سه سایت هسته‌ای ایران را گسترده توصیف و خاطر نشان کرد: اما ارزیابی ما این است که بیشتر، اگر نگوییم همه اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد، بلکه اورانیوم با خلوص ۲۰، ۵ و ۲ درصد، آنجاست.

وی افزود: این مواد هنوز آنجا هستند و اگرچه ما هیچ پایان قطعی [برای آن] قائل نیستیم، واضح است که صرف وجود مواد غنی‌شده، در چنین سطح بالایی از غنی‌سازی و نزدیک به سطح تسلیحاتی، مایه نگرانی است.


اخبار مرتبط
غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران
شنبه 1404/08/24 ساعت 17:42
بلومبرگ خبر داد؛
غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران
سه مقام رسمی به شرط فاش نشدن هویتشان به رسانه آمریکایی گفتند که کشورهای غربی قرار است در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دستورالعمل‌های جدیدی برای بازرسان آژانس جهت تعیین وضعیت ذخایر هسته‌ای تهران تهیه کنند.
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
جمعه 1404/08/16 ساعت 09:45
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار بازگشت به گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای ایران شد و تاکید کرد که دیپلماسی تنها راه برای رسیدن به یک راه‌حل پایدار است.
گروسی خواهان «بهبود جدی» همکاری ایران با آژانس شد
چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 10:45
گروسی خواهان «بهبود جدی» همکاری ایران با آژانس شد
روزنامه فایننشال تایمز امروز چهارشنبه و به نقل از رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که بازرسان این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد اجازه دسترسی به مهم‌ترین تأسیسات هسته‌ای ایران را نیافته‌اند و از این رو خواهان «بهبود جدی» همکاری تهران با این آژانس است..
نظرات

آخرین اخبار
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد
اعلام بسته جامع حمایتی وزارت اقتصادبرای ایرانیان مقیم امارات
ابتکار لازم برای تولید و افزایش سرمایه بانک‌ها پیش‌بینی شده است
پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنفی خسارت دیده از جنگ در پایتخت
وزارت اطلاعات: 54 عامل دشمن در 4 استان دستگیر شدند
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ