×
بین الملل
شناسه خبر : 255130
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 13:16
گروسی: بازرسان به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند

گروسی: بازرسان به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه «بازرسان بین‌المللی به سایت‌های هسته‌ای هدف قرار گرفته ایران دسترسی نداشته‌اند»، گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ روز چهارشنبه و بدون اشاره به اقدامات خصمانه غرب در قبال ایران و درحالی‌که تهران همواره به همکاری‌های داوطلبانه خود با آژانس اتمی پایبند بوده است، مدعی شد: ایران باید همکاری خود با بازرسان سازمان ملل را «به طور جدی بهبود بخشد» تا از تشدید تنش‌ها با غرب جلوگیری کند.

او که با روزنامه فایننشال‌تایمز گفت‌وگو می‌کرد، خاطر نشان کرد که «اگرچه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان جنگ ایران و اسرائیل در ماه ژوئن چندین بازرسی در ایران انجام داده اما به مهم‌ترین تأسیسات هسته‌ای آن، یعنی فردو، نطنز و اصفهان که توسط ایالات متحده بمباران شدند، دسترسی پیدا نکرده است.»

گروسی افزود: در حالی‌که این حملات به تأسیسات آسیب جدی وارد کرد، سرنوشت ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا در ایران همچنان نامشخص است و حس نیاز فزاینده‌ای را برای از سرگیری بازرسی‌ها ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه «ما تاکنون باید کار بازرسی را از سر می‌گرفتیم»، گفت که آژانس اتمی در تلاش است تا با درک متقابل به روابط «پر فراز و نشیب» با ایران نزدیک شود، اما این کشور هنوز باید همکاری کند.

رافائل گروسی مدعی شد: شما نمی‌توانید بگویید که «من در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی می‌مانم» و سپس به تعهدات خود عمل نکنید.

او که هیچ‌گاه حمله غیرقانونی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده و واکنش مناسب به این اقدام غیرقانونی واشنگتن نشان نداده است، ادعا کرد: شما نمی‌توانید از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داشته باشید که بگوید، «بسیار خب، چون جنگی رخ داده، شما در دسته دیگری هستید». در غیر این صورت، کاری که من باید انجام دهم این است که گزارش دهم که تمام نظارت بر این مواد را از دست داده‌ام.

به نوشته فایننشال تایمز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مشاهده مکان‌های بمباران شده توسط ایالات متحده به تصاویر ماهواره‌ای متکی بوده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست، اما همکاری‌ها باید به طور جدی بهبود یابد».

مقامات جمهوری اسلامی ایران می‌گویند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که یک روز پیش از آغاز حملات علیه ایران، قطعنامه‌ای را تصویب کرده بود که تهران را به نقض تعهدات هسته‌ای خود متهم می‌کرد، بهانه‌ای برای حمله اسرائیل فراهم کرده است.

دیپلمات‌ها و تحلیلگران نگرانند که اگر نگرانی‌ها در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ایران برطرف نشود و اگر هیچ تحولی در تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی بین واشنگتن و تهران برای حل و فصل بن‌بست بر سر برنامه هسته‌ای ایران صورت نگیرد، تنش‌ها می‌تواند افزایش یابد.

جمهوری اسلامی ایران پس از آنکه گروسی در ماه سپتامبر به توافقی اولیه با تهران دست یافت، به کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه داد تا برخی بازرسی‌ها را از سر بگیرند.

همچنین «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه‌شنبه گفت که «اظهارات متناقض مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همکاری ایران و آژانس اتمی کمکی نخواهد کرد».

ایران می‌گوید که به‌عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی)، حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد. تهران همچنین تاکید دارد که اگرچه غنی‌سازی اورانیوم را رها نخواهد کرد، مایل به ادامه گفت‌وگوها است.

رافائل گروسی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با روزنامه چاپ لندن، خسارت وارد شده به سه سایت هسته‌ای ایران را گسترده توصیف و خاطر نشان کرد: اما ارزیابی ما این است که بیشتر، اگر نگوییم همه اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد، بلکه اورانیوم با خلوص ۲۰، ۵ و ۲ درصد، آنجاست.

وی افزود: این مواد هنوز آنجا هستند و اگرچه ما هیچ پایان قطعی [برای آن] قائل نیستیم، واضح است که صرف وجود مواد غنی‌شده، در چنین سطح بالایی از غنی‌سازی و نزدیک به سطح تسلیحاتی، مایه نگرانی است.


اخبار مرتبط
غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران
شنبه 1404/08/24 ساعت 17:42
بلومبرگ خبر داد؛
غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران
سه مقام رسمی به شرط فاش نشدن هویتشان به رسانه آمریکایی گفتند که کشورهای غربی قرار است در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دستورالعمل‌های جدیدی برای بازرسان آژانس جهت تعیین وضعیت ذخایر هسته‌ای تهران تهیه کنند.
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
جمعه 1404/08/16 ساعت 09:45
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار بازگشت به گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای ایران شد و تاکید کرد که دیپلماسی تنها راه برای رسیدن به یک راه‌حل پایدار است.
گروسی خواهان «بهبود جدی» همکاری ایران با آژانس شد
چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 10:45
گروسی خواهان «بهبود جدی» همکاری ایران با آژانس شد
روزنامه فایننشال تایمز امروز چهارشنبه و به نقل از رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که بازرسان این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد اجازه دسترسی به مهم‌ترین تأسیسات هسته‌ای ایران را نیافته‌اند و از این رو خواهان «بهبود جدی» همکاری تهران با این آژانس است..
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 25 آذر1404+ جدول
عموزاد و اسماعیلی در جمع برترین‌های اتحادیه جهانی کشتی
دیدار علی لاریجانی با ولایتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
داستان ترانه «ملاممدجان»
درگیری خانوادگی بر سر طبخ کباب به قتل انجامید
دستور فرمانده کل ارتش برای کمک به ستاد بحران
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌ها
ترامپ: 59 کشور برای حضور در ترکیب نیروی بین المللی غزه اعلام آمادگی کرده‌اند
کاهش 21 درصدی آلاینده‌ها با اجرای کامل معاینه فنی خودروها
تعطیلی بنادر مسافری حقانی و ذاکری به‌دلیل ناپایداری جوی
شاخص بورس کانال 3.8 میلیون واحد را فتح کرد
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین با موضوع لبنان
سازمان لیگ: قرارداد اندونگ با استقلال فسخ نشده است
برگزاری بازی تراکتور - پرسپولیس در ورزشگاه یادگار امام
14 مجروح در واژگونی مینی‌بوس مدرسه در جاده نیشابور
دستگیری اعضای باند توزیع گوشت آلوده در اصفهان
آغاز ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال 1405
کانادا 4 مقام ایرانی را تحریم کرد
دولت به صراحت با اصلاح قانون مهریه مخالف است+فیلم
عراقچی مینسک را به مقصد مسکو ترک کرد
پیش‌فروش سکه از صبح امروز آغاز شد
تصمیم جدید درباره پرونده تتلو منوط به احراز توبه است
آخرین وضعیت حضور و طرد اتباع غیرمجاز در ایران
حمله آمریکا به سه قایق هشت کشته بر جای گذاشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی +جزییات وکالتی کردن حساب
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
بازگشت پرواز تهران - کیش به مهرآباد به دلیل بدی آب و هوای مقصد
مشکل از فرستنده است یا گیرنده ؟!
آغاز بررسی درخواست ویزای شینگن در سفارت آلمان
کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
X
آگهی تبلیغاتی