×
اقتصادی
شناسه خبر : 255097
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 10:30
نرخ بلیت هواپیما هنوز افزایش نیافته است

نرخ بلیت هواپیما هنوز افزایش نیافته است

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ضمن اعلام اینکه هنوز نرخ بلیت هواپیما افزایش نیافته است، گفت: قیمت بلیت تغییر می‌کند و بر اساس رای دیوان عدالت اداری، شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند نرخ بلیت را تعیین کنند.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ اسعدی سامانی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت بلیت هواپیما اعمال شده است یا خیر، گفت: با وجود اینکه شورای عالی هواپیمایی در اردیبهشت ماه سال‌جاری نرخ هر ساعت صندلی را ۴۸ دلار تعیین کرد، شرکت‌ها تا کنون اصلاح قیمتی نداشتند و این اصلاح قیمتی که قرار است انجام شود براساس همان ۴۸ دلار بوده ولی ارزش پول ملی کاهش یافته است.

وی افزود: نرخ ارز مبادله‌ای از حدود ۷۰ هزار تومان به ۱۰۵ هزار تومان رسیده است و نرخ تسعیر ارز افزایش ۵۰ درصدی داشته است. این یعنی شرکت‌های هواپیمایی برای خرید موتور هواپیما و سایر قطعات باید با ارز ۱۰۵ هزار تومانی اقدام کنند که در نتیجه هزینه آنها را بالا می‌برد.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی عنوان کرد: در شهریورماه به وزارت راه اعلام کردیم که وزارت صمت و بانک مرکزی قصد تغییر نرخ ارز شرکت‌های هواپیمایی را به ارز تالار دوم دارند و چون ۷۰ درصد هزینه شرکت‌ها ارزی است در نتیجه این تغییر، هزینه‌ها را افزایش خواهد داد.

نرخ سوخت هواپیما ۲۴ برابر شده است!

وی تصریح کرد: همچنین نرخ سوخت نیز امسال افزایش یافته و ٢۴ برابر شده است و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نیز اعلام کرده که اگر برنامه پروازی براساس فرآیندهای آنها انجام نشود سوخت با نرخ آزاد تحویل داده می شود. از طرفی سازمان امور مالیاتی نیز برای سوخت ۳۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته و همچنین ۱۰ درصد نیز از مسافران مالیات بر ارزش افزوده دریافت می شود.

سامانی با بیان اینکه شرکت‌های هواپیمایی بنگاه خیریه نیستند و یک بنگاه اقتصادی‌اند که برای ادامه فعالیت باید بتوانند سرپا بمانند، گفت: اگر شرکت‌های هواپیمایی نتوانند هزینه‌ها خود را تامین و سربه سر کنند فعالیت‌شان متوقف خواهد شد.

وی گفت: در شش ماه ابتدای امسال میانگین نرخ یک تا یک و نیم میلیون پایین تر از سقف تعیین شده بود و حتی در برخی مسیرها نیز به سقف نرسید.

سامانی در پاسخ به این سوال که آیا این افزایش نرخ قانونی است و مصوبه ستاد تنظیم بازار را دارد یا خیر، گفت: براساس رای دیوان عدالت اداری شرکت‌ها می توانند نرخ بلیت هواپیما را تعیین کنند. رای دیوان عدالت اداری لازم الاجراست و همه باید از آن تبعیت کنند.

وی در ادامه افزود: تبصره ماده ۱۱ قانون دیوان عدالت اداری می‌گوید که پس از قطعیت رای، دستگاه‌ها موظف به رعایت آن هستند و شرکت ها نیز براساس آن عمل کرده‌اند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه عرضه و تقاضا قیمت را تعیین می‌کند، گفت: بر اساس پایش انجام شده قیمت بلیت تهران - مشهد روز گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و برای امروز نیز قیمت بلیت کیش - تهران یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.


ایسنا
اخبار مرتبط
نرخ بلیت هواپیما پس از اصلاحات ارزی چگونه تعیین می شود؟
یکشنبه 1404/10/21 ساعت 09:37
نرخ بلیت هواپیما پس از اصلاحات ارزی چگونه تعیین می شود؟
صنعت هوایی کشور از جمله بخش های اقتصادی کشور است که از تغییر سیاست های ارزی و حرکت به سمت یکسان سازی بازارهای ارزی به طور مستقیم اثر می پذیرد اما انتظار می رود نرخ بلیت هواپیما که تابعی از نرخ ارز و مکانسیم عرضه و تقاضاست، در فضایی تعاملی تعیین شود تا شاهد ریزش مسافران هوایی نباشیم.
سازمان حمایت: قیمت بلیت هواپیما را به قبل بازگردانید
چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 13:59
سازمان حمایت: قیمت بلیت هواپیما را به قبل بازگردانید
درپی انتشار اخباری مبنی بر «افزایش 24 درصدی نرخ بلیت هواپیما» سازمان حمایت مصرف‌کنندگان طی نامه‌ای از انجمن شرکت‌های هواپیمایی خواسته که قیمت بلیت‌ها را به قبل بازگردانند، در غیر این صورت مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد.
افزایش مجدد قیمت بلیت هواپیما + جدول قیمت
دوشنبه 1404/08/12 ساعت 12:26
افزایش مجدد قیمت بلیت هواپیما + جدول قیمت
درحالی طبق اعلام انجمن شرکت‌های هواپیمایی سقف فروش بلیت پرواز تهران-مشهد 4.7 میلیون اعلام شده که برخی ایرلاین‌‌ها بلیت این مسیر پروازی با قیمت حدود 6.1 میلیون تومان به فروش می‌رسانند.
نظرات

آخرین اخبار
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول