×
سیاسی
شناسه خبر : 254902
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/13 ساعت 09:59
13آبان تمام نشدنی!

غلامرضا بنی اسدی:

13آبان تمام نشدنی!

روز ها ماجراها دارند. حرف ها دارند که ماجرا ها را شرح می دهد. هزار سال هم که بگذرد باز آن حرف ها هست به ویژه وقتی خون واقع شده باشد. 13آبان هم از جمله همین روز هاست. پر ماجرا و همواره حدیث. آن را هر جور بنویسیم و هرجور بخوانند، نوک پیکان به سمت آمریکاست. چون تفنگ آمریکا به سمت قلب ما به تکرار ماشه خورده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: روز ها ماجراها دارند. حرف ها دارند که ماجرا ها را شرح می دهد. هزار سال هم که بگذرد باز آن حرف ها هست به ویژه وقتی خون واقع شده باشد. ۱۳آبان هم از جمله همین روز هاست. پر ماجرا و همواره حدیث. آن را هر جور بنویسیم و هرجور بخوانند، نوک پیکان به سمت آمریکاست. چون تفنگ آمریکا به سمت قلب ما به تکرار ماشه خورده است. مکانیسم ماشه که با اراده آمریکا اما به دست تروئیکای اروپایی فعال شد، آخرین برگ این کتاب خاطرات تلخ است، برگ های پر شماری دارد که گاه به خون، نقش گرفته است. آخرین خونباران را در جنگ ۱۲ روزه، تجربه کردیم. پس حکایت ۱۳ آبان را باید در شرح همه روزهای تقویم نوشت. پرداختن به این روز خاص، هم به‌سان رسم الخط باید تحریر شود تا بدانیم آمریکا با آزادی ما مخالف است. با استقلال ما مشکل دارد. با عزت ما ناسازگار است. هسته ای بهانه است و به جرئت می توان گفت برای آنان اصلِ ایران نشانه است. ملت ایران هدف است. مگر نه این که وقتی به قول خودشان به" جمهوری اسلامی" حمله می کنند، موشک ها در "ایران" فرود می آید و ترکش هایش قلبِ" ایرانی" را می درد. به مفهوم که نمی شود حمله کرد! عجیب است اگر کسی دروغ شان را راست بپندارد و باورش شود که آمریکا نه با ایران که با جمهوری اسلامی مشکل دارد. هواپیمای مسافربری که روی خلیج فارس زدند، ایرانی بودند. آنچه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ با تبعید امام خمینی اتفاق افتاد، هم کشیدن ترمز آزادی خواهی ایرانیان بود. در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ که تفنگ ها رسما به میدان آمدند و آتش به پا کردند و خون ریختند باز دانش آموزان ایرانی را به خاک افکند. معلوم است که این همه جنایت، جوانان را چنان به غیرت می آورد که به کانون توطئه بزنند و لانه جاسوسی را به هم بریزند.
 در ۱۳ آبانِ ۱۳۵۸ که آمریکا سعی می کند انگشت اشاره را به سوی ما بگیرد باز چهار انگشت به سمت خود اوست. آن ماجرا هم واکنش طبیعی یک ملت بود در برابر ضرباتی که به تکرار دریافت می کرد. آنان را که بعد از ۴۶ سال، نقش عاقل به خود می گیرند باید همین امروز، در برابر یک آزمون ساده قرار داد. حواله یک سیلی به صورت شان؛ آیا دست را برای دفاع بالا نمی آورد؟ قطعا چنین می شود مگر این که آن دست فلج باشد. ما اما فلج نبودیم. اقدام دانشجویان به مثابه همان دست بود که برای دفاع بالا آمد. آن اقدام هم دفاعی بود. دفاع از انقلابی که می دیدند از آن سفارتخانه به ریشه هایش شلیک می شود. دفاع از تمامیت ارضی ایران که از هر سو برای پاره، پاره کردنش برخاسته بودند و خاستگاه جملگی هم به یک جا برمی گشت. بله، ۱۳ آبان را هر جور بنویسیم، علامت سئوال ها به سوی آمریکا برمی گردد. هنوز هم بسیاری از  علامت سوال ها بی جواب مانده است. هرچه از سوی آمریکا آمده است حتی اگر نسیم بوده، طعم زهر و زخم تیغ داشته است. به همین خاطر است که نه فقط ۱۳ آبان که هرروز دیگر را هم بخوانیم باز بغض ما نسبت به استکبار و اذناب گونه گونه اش بیشتر می شود.


خراسان
نظرات

آخرین اخبار
تقابل دوباره اسماعیلی و نصیب‌اف؛ جدال طلای المپیک در لهستان تکرار می‌شود
علت صف‌های طولانی بنزین در جایگاه‌های سوخت چیست؟؛مردم چه می‌گویند؟
پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 4 شهریور/ بورس فردا صعود می کند؟
رکورد تاریخی کاهش باروری در جهان در راه است
قطر: تحریم‌های آمریکا علیه ایران یکجانبه است
زلنسکی: برگزاری انتخابات در اوکراین می‌تواند کشور را از هم بپاشد
نوجوانان والیبال ایران با قدرت به یک‌چهارم رفتند
آنفلوآنزا از کرونا پیشی گرفت؛ بوشهر و خوزستان بالاتر از آستانه خطر
تیراندازی نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
باد شدید در تهران؛ احتمال گردوخاک در جنوب و غرب استان
دستگیری 255 سارق و مالخر در تهران
نورنما | ابعاد تازه‌ای از زلزله شدیدی که چند روز قبل کلمبیا را لرزاند
تمجید آسیایی‌ها از پرچم‌داری زهرا کیانی در ناگویا
حبس ابد برای یک عراقی به اتهام ترویج افکار صهیونیستی
توئیت احدیان درباره موضع دبیر جدید شعام و شروط تفاهم‌نامه
سبزپوشی بورس؛ شاخص کل وارد کانال 6.2 میلیون واحد شد
طرح مقابله با نفوذ دوباره به کمیسیون امنیت ملی رفت
کشف تغییرات بیولوژیکی آتش‌نشانان پس از مهار آتش
سرلشکر رضایی: آمریکا در آینده منطقه جایگاهی نخواهد داشت
چند ماه پلاک‌های فک‌ شده در انبار نگهداری می‌شوند؟
جنگ؛ نقطه عطف شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
قیمت میوه و تره بار امروز 3 شهریور اعلام شد+ جدول
تحریم ایران یعنی انزوای بیشتر آمریکا
زمان انتخاب مدیرعامل استقلال مشخص شد/ رقابت سه‌نفره برای نشستن روی صندلی ریاست
انتقال پیام آمریکا به ایران از طریق فرمانده ارتش پاکستان
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی 7 برابر شد
تصمیم جدید بانک مرکزی برای خرید اسکناس ارز
زلزله مرگبار ونزوئلا؛ شمار قربانیان به 6509 نفر رسید
هشدار قاطع ارتش به گروهک‌های تکفیری و معاند در آن‌سوی مرزها
محدودیت در تجارت غذا و دارو با ایران نقض حقوق بشر است
جبلی: نمی‌دانم در صداوسیما می‌مانم یا نه
دریادار بمانی: راه شهدای «دنا» را ادامه می‌دهیم
پرونده ناآرامی‌های اسفند؛ اخراج شش دانشجو و معرفی 236 دانشجو به شورای انضباطی
ایران چگونه حافظه شکست را به قدرت تبدیل کرد؟
رکوردشکنی توزیع بنزین در تهران؛ چرا برخی جایگاه‌ها تعطیل شدند؟
ابطحی: دیدگاه رهبران انقلاب، سپردن جامعه به جریان افراطی نبود+فیلم
پزشکیان: هیچ محدودیتی برای حمایت از تولید پنل خورشیدی نداریم
130 همت گردش مالی مشکوک؛ 70 دانه‌درشت بازار ارز و طلا شناسایی شدند
بنگلادش خواستار پیوستن به «توافق مکه» شد
ترافیک سنگین در آزادراه کرج-تهران؛ جزئیات وضعیت راه‌ها
اقامت سفیر ایران در بیروت 6 ماه تمدید شد
دیبالا برای قهرمانی برگشت؛ رم با 4 گل خط‌ونشان کشید
جنگ اقتصادی ترامپ؛ آمریکا چگونه به پسادلار‌ شتاب می دهد؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز سه شنبه
«اسپایدرمن» در یک قدمی کنار زدن «تایتانیک»
وزیر آموزش و پرورش: مدارس از اول مهر حضوری است
جزئیات برگزاری آزمون زبان وزارت علوم
حمله تند سیاستمدار اسرائیلی به همسر نتانیاهو
نور کلاس تا بوفه؛ بازرسی جدید مدارس از نیمه شهریور