×
اجتماعی
شناسه خبر : 254891
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/13 ساعت 09:25
در پاییز مراقب آنفلوآنزا و کرونا باشید

در پاییز مراقب آنفلوآنزا و کرونا باشید

یک متخصص بیماری‌های عفونی با هشدار نسبت به افزایش گردش انواع ویروس‌های تنفسی در فصل پاییز و زمستان و با تاکید بر ضرورت واکسیناسیون آنفلوآنزا برای افراد پرخطر و رعایت اصول ساده‌ای مانند شستن دست‌ها، گفت: با سرد شدن هوا و افزایش حضور مردم در فضاهای بسته، احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا، کووید-19، ویروس RSV و سایر عفونت‌های تنفسی بالا می‌رود.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ دکتر فرشید رضایی، درباره اوج‌گیری انواع ویروس‌های تنفسی در فصل سرد سال اظهار کرد: پاییز، هرچند زیبا و دلنشین است اما مجموعه‌ای از مخاطرات خاص بهداشتی و محیطی را با خود به همراه می‌آورد که آگاهی و آمادگی برای مقابله با آنها ضروری است. سرماخوردگی‌ها و انواع ویروس‌های تنفسی، یکی از شناخته‌شده‌ترین مخاطرات سلامت در پاییز و آغاز فصل سرما است.

صدها ویروس، عامل ایجاد عفونت‌های تنفسی

وی درباره علت افزایش گردش ویروس‌های تنفسی در فصل سرد سال توضیح داد: با سرد شدن هوا، مردم برای گرم شدن و دور ماندن از هوای سرد، زمان بیشتری را در فضاهای بسته و با تهویه ضعیف مانند مترو و فضاهای اداری می‌گذرانند. چنین شرایطی منجر به اوج‌گیری و گردش هم‌زمان انواع ویروس‌های تنفسی شایع عامل سرماخوردگی‌ها می‌شود. ده‌ها و صدها ویروس هستند که آبریزش بینی با ظاهر سرماخوردگی ایجاد می‌کنند اما شاید ویروس آنفوآنزا، یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین آنها باشد که می‌تواند از یک سرماخوردگی ساده تا یک ذات‌الریه کشنده را ایجاد کند.

ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: هر ساله بر واکسیناسیون آنفلوآنزا در ابتدای فصل سرما به‌دلیل خطرناک بودن و تهاجمی شدن آنفلوآنزا به ویژه در سالمندان، شیرخواران و زنان باردار تاکید می‌شود.

از کروناویروس غافل نشویم

او با بیان اینکه کروناویروس را نباید به دست فراموشی سپرد، اظهار کرد: البته، امسال فقط آنفلوآنزا نیست که باید با چشم باز آن را زیر نظر داشت؛ بلکه مهمان ناخوانده سال‌های اخیر یعنی کروناویروس عامل کووید-۱۹ را نیز باید با دقت تحت نظر داشت. حدود این بازه زمانی در سال ۲۰۱۹، افرادی در «ووهان» چین بی‌ سر و صدا به کرونای مرگبار مبتلا می‌شدند و در آذر ماه مسئولان بهداشتی ووهان، طغیان ذات‌الریه ناشناخته را اعلام کردند، بیماری که در روزهای قبل از کریسمس خواب از چشم جهانیان ربود.

علل افزایش عفونت‌های تنفسی

رضایی تصریح کرد: تغییرات محیطی و جمعیت‌شناختی مختلفی شرایط را برای انتشار ویروس‌های بیماری‌زای تنفسی فراهم می‌کند. تجمع انسان‌ها در فضاهای بسته، جابجایی‌ها و مسافرت‌ها از مناطق آلوده به سایر نقاط، خطر سرعت‌ گرفتن انتشار بیماری را بیشتر می‌کند و غفلت از واکسیناسیون به موقع، خطر ابتلا به عفونت‌های شدیدتر مانند برونشیت یا پنومونی را افزایش می‌دهد. 

یک ویروس خطرناک برای نوزادان

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره ویروس RSV توضیح داد: RSV، ویروس تنفسی دیگری است که اهمیت دارد و می‌تواند نوزادان به ویژه شیرخواران زیر ۶ماه و بالغین بالای ۶۰ سال را گرفتار بیماری شدیدتر تنفسی‌ کند. خوشبختانه، به تازگی علم برای پیشگیری از این ویروس پیشرفت‌های خوبی را تجربه کرده است. برخلاف گذشته که واکسنی برای این ویروس وجود نداشت، اکنون دو رویکرد نوین و قدرتمند برای محافظت از نوزادان وجود دارد.

دو رویکرد نوین برای محافظت از نوزادان

مدیر سابق دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره رویکردهای نوین برای محافظت نوزادان از ویروس RSV توضیح داد: رویکرد اول نسبت به رویکرد دوم جالب‌تر است، رویکرد تزریق واکسن به زنان باردار است که ایمنی فعال را ابتدا در بدن مادر  ایجاد می‌کند و هنگامی که بدن مادر آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده قوی علیه ویروس RSV تولید کرد، آن وقت این آنتی‌بادی‌ها از طریق جفت به جنین منتقل می‌شوند و نوزاد از بدو تولد تا حدود شش ماهگی (اوج خطر RSV) در برابر بیماری شدید محافظت می‌شود. امروزه، واکسن "Abrysvo" برای تزریق به زنان باردار (معمولاً در سه ماهه سوم بارداری) تأیید شده است. راه دوم برای ایمن ساختن نوزادان، تجویز آنتی بادی از پیش ساخته شده موثر به خود نوزاد است.

او درباره جزئیات رویکرد دوم محافظت از نوزادان از ویروس RSV اظهار کرد: در واقع بجای آنکه مادر را واکسینه کنیم تا آنتی‌بادی دفاعی بسازد، آنتی‌بادی موثری که آماده شده را مانند «نیرسویماب» "Nirsevimab" را به طور مستقیم به خود نوزاد تجویز می‌کنند. این آنتی‌بادی، نسل دوم و جدید آنتی بادی‌ها است و بر خلاف آنتی‌بادی قدیمی‌تر «پالیویزوماب» که نیازمند تزریق ماهانه بود، فقط یکبار و آن هم در ابتدای فصل شیوع RSV به نوزادان زیر ۸ ماه تجویز می‌شود و با همین یک تزریق، محافظتی طولانی‌مدت حدود پنج ماه را در طول کل فصل RSV فراهم می‌کند.

رضایی درباره عوارض ویروس RSV و ضرورت تزریق واکسن برای بزرگسالان توضیح داد: بزرگسالان بالای ۶۰ سال به‌ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مزمن مانند COPD، آسم یا نارسایی قلبی در معرض خطر بالای بستری‌شدن در بیمارستان به دلیل RSV قرار دارند. امروزه، واکسن‌های خوبی مانند "Arexvy" و "Abrysvo" تأییدیه گرفته‌اند و با اثربخشی بالای خود (حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد) در پیشگیری از بستری‌ شدن ناشی از RSV و نجات جان سالمندان تاثیر به‌سزایی دارند.

ضرورت توجه به شستن دست‌ها

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره ضرورت شستن دست‌ها گفت: مهم‌ترین و ساده‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به عفونت‌ها حتی عفونت‌های تنفسی فصل پاییز، شستن کامل و صحیح دست‌ها به ویژه قبل از تماس با چشم و بینی است. همچنین ماسک‌زدن در مکان‌های شلوغ و بدتهویه، در منزل ماندن در روزهای کسالت و بیماری می‌تواند پاییز کم خطرتری را برای ما رقم‌ زند.

مخاطرات پاییز برای سلامت انسان‌ها

او در پایان گفت: ای کاش، پاییز فقط با سرماخوردگی و آنفلوآنزا همراه بود. سرد شدن هوا و تغییرات اقلیمی که آلودگی شدید هوای شهرهای بزرگ را با خود به همراه می‌آورد، خشکی پوست آزار دهنده به ویژه در سنین بالاتر، بارندگی و لغزندگی و تصادفات جاده‌ای، سرد شدن تدریجی هوا و بی‌احتیاطی در روشن کردن وسایل گرمایشی و گاز گرفتگی هموطنان‌مان در چادر مسافرتی و منازل و چالش‌های مختلف دیگر سبب شده که این فصل رنگارنگ مانند برگ‌هایش از نظر احتیاطات نیز رنگارنگ باشد.


ایسنا
اخبار مرتبط
سوش جدید کرونا با نام XFG؛ گلودرد بیشتر اما کم خطر
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 09:18
سوش جدید کرونا با نام XFG؛ گلودرد بیشتر اما کم خطر
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که سوش جدید کرونا (XFG) علائمی همچون گلودرد بیشتر از سوش‌های قبلی دارد، اما این تغییرات به معنای افزایش خطر بیماری یا مرگ‌ومیر نیست. شیوع کرونا در کشور در حال کاهش است، اما آنفلوآنزا در حال افزایش است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 19:07
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
شیوع دوباره کووید-19 در جهان نگرانی‌ها را برانگیخته است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، موارد ابتلا در یک ماه گذشته بیش از 19 هزار نفر افزایش یافته و پژوهشگران هشدار می‌دهند که رقم واقعی بسیار بالاتر است.
نقش امگا3 از کنترل قند خون تا سلامت چشم و مفاصل
سه‌شنبه 1404/08/13 ساعت 04:00
نقش امگا3 از کنترل قند خون تا سلامت چشم و مفاصل
اگر دست‌کم دو بار در هفته ماهی نمی‌خورید یا مکمل روغن ماهی مصرف نمی‌کنید احتمالا با کمبود اسیدهای چرب امگا3، یکی از مواد مغذی کلیدی برای سلامت بدن مواجه خواهید شد.
سلامت قلب از چه سنی به خطر می‌افتد؟
سه‌شنبه 1404/08/13 ساعت 03:00
سلامت قلب از چه سنی به خطر می‌افتد؟
پزشکان بر اساس نتایج مطالعات تازه می‌گویند روند افت سلامت قلب و عروق از سال‌های نوجوانی آغاز می‌شود و اگرچه در این سن هنوز بیماری قلبی بروز نکرده اما شاخص‌هایی مانند فشار خون، قند، کلسترول و وزن از وضعیت مطلوب خارج می‌شوند.
نظرات

آخرین اخبار
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد