×
اقتصادی
شناسه خبر : 254841
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/12 ساعت 19:27
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی

ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی

میدان گازی پارس جنوبی سهمی 70 درصدی در تولید گاز کشور و سهمی 40 درصدی در تولید بنزین کشور دارد و هرچه تولید از این میدان افزایش یابد، در جهت تأمین پایدارتر گاز طبیعی و بنزین کشور است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: درحالی که رکورد قبلی تولید روزانه گاز از پارس جنوبی 714 میلیون مترمکعب بود، این رکورد با تولید روزانه 718 میلیون مترمکعب گاز از این میدان مشترک شکسته شد. 

 میدان گازی پارس جنوبی سهمی 70 درصدی در تولید گاز کشور و سهمی 40 درصدی در تولید بنزین کشور دارد و هرچه تولید از این میدان افزایش یابد، در جهت تأمین پایدارتر گاز طبیعی و بنزین کشور است.

تا امروز رکورد تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی مربوط به تولید 714 میلیون مترمکعبی در فصل سرد سال گذشته بود؛ اما این رکورد امروز دوباره شکست و برای نخستین بار از میدان گازی پارس جنوبی، 718 میلیون مترمکعب گاز استخراج و به پالایشگاه های گازی جهت شیرین‌سازی ارسال شد.

تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس در این خصوص اظهار داشت: رکورد تاریخی تولید روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی شکسته شد و به عدد 718 میلیون مترمکعب رسید.

وی دستیابی به این رکورد را نشانه توانمندی و همت تمامی کارکنان شرکت نفت و گاز پارس در بخش‌های مختلف عملیاتی و ستادی دانست و گفت: ایران دارای دومین ذخیره گازی دنیا است و بعد از امریکا و روسیه، در سومین جایگاه تولیدکننده گاز دنیا قرار دارد که این افزایش ظرفیت تولید گاز از جمله بزرگ‌ترین دستاوردهای اقتصادی و اجرایی کشور به شمار می‌رود، اما علی‌رغم این جایگاه، در رتبه چهارم بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان گاز در دنیا به شمار می‌رویم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه "در روزهای اخیر با به تولید رسیدن سه حلقه چاه در مرزی‌ترین نقاط میدان مشترک پارس جنوبی، بیش از 5 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه گاز در کشور افزوده شد که ثمره ماه‌ها تلاش نیروهای متخصص این شرکت استت"، گفت: در یک سال گذشته، 6 دستگاه دکل عملیاتی به دکل‌های حفاری فعال در طرح‌های این شرکت اضافه شده و مجموع دکل‌ها را به 10 دستگاه افزایش داده است.

وی افزود: به واسطه فعالیت‌های انجام‌شده در یک سال گذشته 25 میلیون مترمکعب ظرفیت گازی در میدان پارس جنوبی خلق شده است که با تکمیل 6 حلقه چاه دیگر تا پایان سال جاری، این رقم به حدود 30 میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد.

میدان گازی پارس جنوبی، مهمترین میدان گازی کشور است و درواقع تکیه تأمین پایدار انرژی ایران بر تولیدات این میدان قرار گرفته؛ در حال حاضر طرح‌هایی چون حفر 35 حلقه Infill و فشارافزایی به‌عنوان طرح‌های ثبات و افزایش ظرفیت تولید از این میدان مطرح است و بلوک شرقی این میدان مشترک به اسم میدان بلال، در دست توسعه قرار گرفته است.

به‌نظر می‌رسد با به‌ثمر نشستن تولید از چاه‌های جدید فاز 11 پارس جنوبی و به مدار آمدن چاه‌های جدید در طرح Infill باز هم شاهد شکستن رکورد تولید روزانه گاز از این میدان مشترک باشیم.


نظرات

آخرین اخبار
تأکید عارف بر روایت‌سازی جهانی از مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
تیم ملی فوتسال زنان ایران قهرمان آسیای مرکزی شد
نورنما | بهشتی؛ صدای غریب عدالت و اعتدال
ونس: از روند مذاکرات با ایران راضی هستیم
اعتراف رسانه صهیونیستی به قدرت فزاینده ایران
سه کشور عربی خواستار اجرای کامل تفاهم تهران و آمریکا شدند
شعله‌های آتش غرب آمریکا را فراگرفت؛ یوتا در وضعیت تخلیه
زمان و جزئیات مراسم تشییع زنده‌یاد سیمین‌دخت وحیدی اعلام شد+تسلیت وزیر ارشاد
آموزش‌وپرورش زمان قطعی شدن پیش‌ثبت‌نام کلاس اولی‌ها را اعلام کرد
قطع برق تعدادی از مناطق تهران؛ دلیل مشخص شد
آمریکایی‌ها به تحقق اهداف ترامپ در جنگ با ایران تردید دارند
جنبش امل بر حفظ وحدت ملی لبنان تأکید کرد
فولاد خوزستان استارت لیگ برتر را از تهران زد
متن کامل توافقنامه سازشکارانه دولت لبنان با رژیم اسرائیل
رئیس فیفا: دیدار ایران و مصر همه جذابیت‌های فوتبال را داشت
دادگستری تهران درباره پرونده «مولی‌الموحدین» توضیح داد
نقض دوباره آتش‌بس؛ رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را هدف قرار داد
اعلام آمادگی ایران برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
هند به دنبال افزایش واردات نفت و گاز از ایران
چند گزینه برای محل تدفین رهبر شهید در دست بررسی است
بانک مرکزی: تخصیص ارز به بخش صنعت دوباره افزایش یافت
کادر فنی تیم ملی هندبال با حضور نناد کلاییچ تکمیل شد
عضو دفتر سیاسی انصارالله: توافق بیروت و تل‌آویو علیه مقاومت است
رئیس سازمان بازرسی: 214 گلوگاه فساد شناسایی شده است
هشدار پلیس: 44 درصد جان‌باختگان تصادفات تهران موتورسوار هستند
روایت سفیر روسیه از احداث نیروگاه هسته‌ای جدید «هرمز»
سخنگوی دولت: توسعه تجارت با همسایگان از مرزهای کارآمد آغاز می‌شود
اردوغان: صهیونیسم بر نسل‌کشی، اشغالگری و توسعه‌طلبی استوار است
اسموتریچ: شهرک‌سازی در غزه، کرانه باختری و جنوب لبنان گسترش می‌یابد
استقرار بیمارستان صحرایی برای مراسم وداع رهبر شهید در مصلای تهران
اسکوچیچ سرمربی پرسپولیس شد
زلزله 6 ریشتری هندوکش افغانستان را لرزاند
عراقچی: ایران بزرگ‌ترین قربانی سلاح‌های شیمیایی است
فرصت ویرایش حوزه آزمون دستیاری پزشکی از 7 تیر آغاز می‌شود
آموزش‌وپرورش تهران هزار مدرسه را برای اسکان زائران آماده کرد
ادعای الحدث درباره برگزاری مذاکرات ایران و آمریکا در دوحه
بازتاب تساوی ایران و مصر در رسانه‌های عربی چه بود؟
معاریو: لبنان و اسرائیل خط ارتباطی مستقیم نظامی ایجاد کرده‌اند
المالکی و سفیر ایران درباره امنیت منطقه رایزنی کردند
برخورد هواپیما به یک آسمان‌خراش در چین با یک کشته و 13 زخمی+ فیلم
رئیس پارلمان لبنان: توافق با تل‌آویو یک فتنه است
تنگه هرمز در وضعیت هشدار؛ انگلیس از افزایش تهدید امنیتی خبر داد
جنایت هولناک در اندرزگو؛ همه‌چیز از یک تماس با پلیس شروع شد
نشست سران قوا برگزار شد
بازی بعدی ایران در سینماها؛ به شرط صعود پخش می شود
آتش‌سوزی شناور حامل خودرو در آبهای قشم صحت ندارد
شیخ نعیم قاسم: توافق چارچوبی لبنان و اسرائیل باطل و بی‌اعتبار است
هندبال ساحلی ایران پورتوریکو را پس از ماراتن پنالتی شکست داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت نوزدهم
هشدار تند امام جمعه بغداد درباره بازگشت استبداد به عراق