×
بین الملل
شناسه خبر : 254722
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/12 ساعت 10:32
جهان، قربانی منفعت خانوادگی ترامپ

نورنیوز بررسی می‌کند،

جهان، قربانی منفعت خانوادگی ترامپ

ترامپ با تهدید نظامی علیه نیجریه و ونزوئلا، تلاش می‌کند کشورهای دارای منابع غنی را به تسلیم وادارد. همزمان توافقات اقتصادی و انرژی به نفع خانواده اوست. این رفتار، تهدیدی برای نظم نوین جهانی و امنیت بین‌الملل محسوب می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: ترامپ اخیراً با ادعای حمایت از مسیحیان در نیجریه، از آمادگی وزارت جنگ آمریکا برای اقدام نظامی علیه این کشور خبر داد و دستور داد هرگونه اقدام احتمالی با سرعت و شدت انجام شود. همزمان وزیر جنگ آمریکا نیز مدعی شد که قتل مسیحیان باید متوقف شود و در غیر این صورت، تروریست‌ها مورد هدف قرار می‌گیرند. واکنش نیجریه اما فوری بود؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشور تاکید کرد که این ادعاها نادرست است و مردم نیجریه از همه ادیان سال‌هاست در صلح زندگی می‌کنند. این اتهام‌زنی در حالی رخ می‌دهد که کشورهای آفریقایی دیگری مانند سودان، تانزانیا و کامرون نیز با درگیری‌های داخلی مواجه شده‌اند. در همان زمان، آمریکا تهدیدات خود علیه کشورهای آمریکای لاتین، به ویژه ونزوئلا را افزایش داده است. این روند نشان‌دهنده پیوند میان تحولات آفریقا و آمریکای لاتین با محاسبات فردی ترامپ و سیاست‌های جهانی آمریکا است و می‌تواند به‌عنوان بازتعریف بحران‌سازی جهانی تعبیر شود.

سیاست تسلیم یا جنگ ترامپ

با وجود ادعای صلح‌طلبی در زمان ورود به کاخ سفید، ترامپ نشان داده که به گزینه تسلیم یا جنگ برای تحت فشار قرار دادن کشورها پایبند است. حمله نظامی مشترک با رژیم صهیونیستی به ایران، تحریم‌های اقتصادی علیه چین، و آتش‌بس محدود برای خلع سلاح حماس، نشان داد که طرح تسلیم‌سازی او ناکام مانده است. با این حال تهدید به ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای و تحرکات نظامی علیه نیجریه و ونزوئلا گواهی بر ادامه این سیاست دارد. نشست کشورهای اروپایی در کاخ سفید و سپس شرم‌الشیخ نشان داد که ماهیت مذاکرات با آمریکا بیشتر تحقیر و تسلیم‌سازی است و عملاً نتیجه‌ای ندارد. این رفتار، ماهیت زیاده‌خواهانه ترامپ را به‌وضوح آشکار می‌سازد.

منابع طبیعی؛ منافع خانوادگی

تحلیل سیاست‌های ترامپ نشان می‌دهد که کشورهایی که هدف فشار و تهدید قرار می‌گیرند، اغلب از منابع نفتی و معدنی غنی برخوردارند. نیجریه روزانه دو میلیون بشکه نفت تولید می‌کند و ونزوئلا یکی از بزرگ‌ترین دارندگان منابع نفتی جهان است. در خاورمیانه، ترامپ با کشورهای عربی توافقات نفت و انرژی امضا کرده و سرمایه‌گذاری آن‌ها در شرکت‌های خاص در آمریکا را تشویق کرده است. همین روند در تعامل با کشورهای آسیایی مانند تایلند، مالزی، کامبوج، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا نیز مشاهده می‌شود. آمارها نشان می‌دهند که این سیاست‌ها به جای منافع عمومی آمریکا، صرفاً به خانواده و نزدیکان ترامپ سود رسانده است؛ افزایش ثروت خانوادگی و همزمان بحران اقتصادی داخلی و نیاز ۴۲ میلیون آمریکایی به کمک غذایی، نمونه‌ای بارز از منفعت‌طلبی فردی اوست.

برهم زدن نظم نوین جهانی

ترامپ، بریکس و پیمان‌های چندجانبه جهانی را تهدیدی برای منافع آمریکا می‌داند و در پی مقابله با آن است. هرچند ادعا می‌شود تنش‌ها با چین، هند و برزیل کاهش یافته، اما اقدامات نظامی و اقتصادی آمریکا در اوکراین، غرب آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین نشان‌دهنده استمرار سیاست تخاصمی است. هم‌زمان، همگرایی او با رژیم صهیونیستی باعث شده بحران‌های جهانی به‌گونه‌ای مدیریت شوند که رژیم صهیونیستی از مجازات‌های بین‌المللی در امان بماند و افکار عمومی از اقدامات آن منحرف شود. این زنجیره بحران‌سازی جهانی، امنیت و ثبات بین‌الملل را تهدید می‌کند و تنها راه مقابله، اجماع و اقدام متحد کشورهای نظم نوین برای مقابله با زیاده‌خواهی آمریکا است.
 


نظرات

آخرین اخبار
تایید حضور نمایندگان ایرانی در مسابقات والیبال آسیایی 2026
قالیباف: «گنبد آهنین» به یک طنز تبدیل شده است
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به آمریکا هشدار داد
آمریکا خطاب به‌شهروندان خود در منطقه: از دید عموم پنهان بمانید
اصابت موشک به یک مرکز حیاتی در اسرائیل
ادعای گروسی: باید به میز مذاکره بازگردیم
شهادت 468 نفر از شهروندان تهرانی در حملات صهیونی - آمریکایی
مقامات اسرائیلی اذعان کردند: رهگیری موشک‌های خوشه‌ای ایران بسیار دشوار است
وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
بقائی: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران غیراخلاقی و غیرقانونی است
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان می‌یابد
پزشکیان: غیورمردان نیروهای مسلح، پیرو علی(ع) هستند/خدا پیروزی‌تان را استوار کند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
انتقاد دموکرات‌های سنا از ترامپ؛ دلیل جنگ با ایران را توضیح بده
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز ازتشییع پیکر 35 شهید جنگ رمضان در تهران
حنظله شرکت صهیونیستی «استرایکر» هک کرد
آیا تهران توانایی غرق کردن ناو آبراهام لینکلن را دارد؟
آماده‌باش کارخانه‌های نان صنعتی برای تأمین نیاز شهرهای مسافرپذیر
خبر تخلیه منازل اطراف مساجد در اسلام‌آبادغرب تکذیب شد
خروج آمریکایی‌ها از منطقه نشانه تاثیر ضربات موفق ایران است
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
عارف: تأمین پایدار معیشت مردم اولویت مدیریت استان‌ها است
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم