×
بین الملل
شناسه خبر : 254626
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/11 ساعت 18:02
هدف آمریکا از حضور در کارائیب، تقابل با روسیه و چین

هیل؛

هدف آمریکا از حضور در کارائیب، تقابل با روسیه و چین

پنتاگون بزرگ‌ترین استقرار نظامی خود از زمان بحران موشکی کوبا را در دریای کارائیب آغاز کرده است؛ اقدامی که به نوشته رسانه آمریکایی، پیامی مستقیم به روسیه و چین برای پرهیز از نفوذ در نیم‌کره غربی محسوب می‌شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با عنوان «جنگ جهانی سوم به قاره آمریکا می‌رسد» به بحرانی در حال شکل‌گیری پرداخته که یادآور بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ است.

به گزارش روزنامه «هیل» وابسته به کنگره آمریکا، دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا یک تجمع گسترده نظامی در دریای کارائیب آغاز کرده که بزرگ‌ترین استقرار نیروهای تحت فرماندهی جنوبی ایالات متحده از زمان محاصره کوبا توسط «جان اف. کندی» محسوب می‌شود. بر اساس این گزارش، بیش از ۱۰ درصد ناوگان دریایی آمریکا یا در منطقه مستقر شده یا در مسیر آن قرار دارد، از جمله گروه نبرد ناو هواپیمابر «یواس‌اس جرالد فورد» و ناوشکن موشک‌انداز «یواس‌اس گراولی.»

این مقاله استدلال کرده است که هرچند واشنگتن این عملیات را رسماً به عنوان اقدامی برای مقابله با کارتل‌های مواد مخدر — به‌ویژه شبکه تبهکار فراملی مستقر در ونزوئلا موسوم به «ترین دِ آراگوا» — معرفی می‌کند، اما هدف اصلی در واقع ارسال پیامی به روسیه، چین و ایران است. دولت ترامپ در تلاش است تا «دکترین مونرو» را به شکلی مدرن احیا کند و به قدرت‌های خارجی هشدار دهد که از نفوذ در نیم‌کره غربی پرهیز کنند.

مقاله این رویارویی را به سیاست‌های پیشین آمریکا در قبال ونزوئلا پیوند می‌دهد. در این بخش یادآوری شده که در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، دولت او کارزار «فشار حداکثری» علیه «نیکولاس مادورو» را پس از انتخابات ۲۰۱۸ آغاز کرد. در ادامه، ترامپ و ۵۰ کشور دیگر «خوان گوایدو» را به عنوان رئیس‌جمهور موقت به رسمیت شناختند و مادورو نیز روابط دیپلماتیک خود با آمریکا را قطع کرد. این تقابل در خلأ به‌وجود نیامده، بلکه بر پایه میراث «هوگو چاوز» شکل گرفته است؛ فردی که از سال ۲۰۰۵ روابط کشورش را با مسکو، پکن و تهران تقویت کرد.

هیل یادآور شده است که روسیه در میانه دهه ۲۰۰۰ فروش هواپیما، بالگرد و سامانه‌های پدافند هوایی به ونزوئلا را آغاز کرد. چین نیز با خرید نفت ونزوئلا به شریک کلیدی این کشور تبدیل شد و به مادورو کمک کرد تا تحریم‌های نفتی آمریکا را دور بزند.

این گزارش همچنین گفته است که در دوره ریاست جمهوری «جو بایدن»، سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا تغییر یافت. به نوشته این مقاله، بایدن که به‌دنبال دستاوردهای دیپلماتیک و نگران افزایش قیمت نفت بود، سیاست فشار حداکثری ترامپ را کنار گذاشت و کوشید کاراکاس را از محور مسکو–پکن جدا کند، اما این رویکرد نیز شکست خورد.

به اذعان رسانه آمریکایی، استقرار جدید نیروهای آمریکایی نه تنها با هدف فشار بر ونزوئلا، بلکه برای ارسال پیامی مستقیم به مسکو و پکن انجام گرفته است. این موضع پنتاگون پیامی روشن دارد: نیم‌کره غربی حوزه نفوذ ایالات متحده است و هرگونه دخالت با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
ردگیری گردش مالی سنگین 3 فرد با 45 حساب بانکی
ریزش ساختمان در یافت‌آباد/ نجات زنده 4 نفر از زیر آوار
مدارس استان کرمان در روز چهارشنبه 26 آذرماه غیرحضوری شد
عراقچی: وضعیت منطقه غرب آسیا آشفته و خطرناک است
لغو پروازهای کیش/ مدارس کیش غیرحضوری شد/ تغییر ساعت کار بانک ها
آمریکا نفتکش‌های بیشتری از ونزوئلا را توقیف می‌کند
احتمال تعطیلی دوباره دولت آمریکا در ژانویه
گزارش تصویری | دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان البرز با رهبر انقلاب
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر رسید
عامل خطرناک داعش در بازگشت از کشور همسایه دستگیر شد
بی‌بی‌سی: از پرونده «پانوراما» در دادگاه دفاع می‌کنیم
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد
ونزوئلا به تبانی ترینیداد و توباگو با آمریکا واکنش نشان داد
تضمین امنیتی یا فریب بزرگ قرن؟
واکنش وزیر آموزش و پرورش به حواشی موسیقی در مدارس
نورنما | روستای رنسانسی ایران که ثبت ملی شده است!
رهبر معظم انقلاب: جوانان ما خوب هستند/ لزوم تبیین هنرمندانه ارزش‌های دفاع مقدس برای آنان
X
آگهی تبلیغاتی