×
اجتماعی
شناسه خبر : 254579
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/11 ساعت 15:08
ایران سرد می‌شود

ایران سرد می‌شود

سازمان هواشناسی کشور نسبت به کاهش دما در بیشتر استان‌ها همچنین افزایش ارتفاع موج در آب‌های جنوب کشور تا دو متر هشدار داد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدارهای سطح زرد از کاهش محسوس دما در غالب مناطق کشور و افزایش ارتفاع امواج در جنوب خبر داد.

بر این اساس از دوشنبه تا پنج‌شنبه (۱۲ تا ۱۵ آبان) بعضی استان‌ها تحت‌تأثیر نفوذ زبانه‌های پر فشار سرد از عرض های بالاتر قرار خواهند گرفت.

 کاهش محسوس دما و یخبندان شبانه در مناطق سردسیر

در اولین هشدار هواشناسی آمده است که با نفوذ توده هوای سرد از عرض‌های بالاتر، دمای هوا در مناطقی از کشور با کاهش محسوس دما همراه با حاکمیت سرمای بی‌هنجار هوا نسبت به میانگین بلند مدت همراه می‌شود و بین ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد که این شرایط در نواحی سردسیر با سرمای بی‌هنجار و یخبندان شبانه همراه خواهد بود.

هشدار سطح زرد به پدیده‌هایی اشاره دارد که ممکن است در سفرها و فعالیت‌های روزمره اختلالاتی ایجاد کند و هدف از صدور آن، افزایش آگاهی و آمادگی شهروندان در برابر شرایط جوی غیرعادی است.

این سامانه از روز دوشنبه (۱۲ آبان) استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، شمال فارس، گیلان، مازندران و گلستان را در بر می‌گیرد.

روز سه‌شنبه (۱۳ آبان) گستره فعالیت آن به استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، گلستان، کرمان، یزد، اصفهان، سیستان و بلوچستان،  نیمه شمالی فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، همدان، مرکزی، شمال اردبیل، شمال شرق آذربایجان شرقی و ارتفاعات تهران، البرز، قزوین و زنجان می‌رسد و فعالیت آن طی روز چهارشنبه (۱۴ آبان) در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، سمنان، اصفهان، شمال فارس، شمال اردبیل، شمال شرق آذربایجان شرقی، قم، مرکزی، همدان و ارتفاعات گلستان ادامه خواهد داشت.

این شرایط پنجشنبه (۱۵ آبان) در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، شرق استان‌های اصفهان و سمنان، شمال فارس و ارتفاعات گلستان پیش‌بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی کشور احتمال خسارت به محصولات زراعی و باغی، آسیب به تأسیسات آبیاری و ماشین‌آلات کشاورزی را از پیامدهای این سامانه عنوان و استفاده از کودهای پتاسه و کودهای کامل میکرو در مزارع صیفی جات، کنترل پوشش گلخانه‌ها و بستن دریچه‌ها جهت جلوگیری از نفوذ سرما، خودداری از هرس درختان باغی تامین سوخت و سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه ها، مرغداری ها و دامداریها با توجه به کاهش دما را توصیه می‌کند.

محافظت از تاسیسات و سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین، مصرف کودهای اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بر و روی به‌صورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان جهت مقاوم سازی درختان به سرما، تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت و استفاده از جیره غذایی پر انرژی برای دام و طیور از دیگر توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

مواج شدن خلیج فارس و دریای عمان

سازمان هواشناسی در هشدار زردرنگ دیگری آورده است: از روز چهارشنبه (۱۴ آبان) تا ظهر پنج‌شنبه (۱۵ آبان) برای مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، افزایش سرعت وزش باد تا ۲۶ نات و افزایش ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲ متر پیش‌بینی می‌شود.

این شرایط می‌تواند موجب غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی، آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در تردد قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی و فراساحلی شود.

سازمان هواشناسی کشور توصیه کرده است که از هرگونه شنا و فعالیت تفریحی یا صیادی خودداری و از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین اجتناب شود. اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی ااز دیگر توصیه‌های هواشناسی است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بی‌بی‌سی: از پرونده «پانوراما» در دادگاه دفاع می‌کنیم
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد
ونزوئلا به تبانی ترینیداد و توباگو با آمریکا واکنش نشان داد
تضمین امنیتی یا فریب بزرگ قرن؟
واکنش وزیر آموزش و پرورش به حواشی موسیقی در مدارس
نورنما | روستای رنسانسی ایران که ثبت ملی شده است!
رهبر معظم انقلاب: جوانان ما خوب هستند/ لزوم تبیین هنرمندانه ارزش‌های دفاع مقدس برای آنان
110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران
هوای پایتخت سردتر می‌شود/بارش برف فقط در ارتفاعات
زلنسکی: موارد مخرب از توافق صلح حذف شد
همکاری‌های علمی و فناورانه یکی از ستون‌های اصلی شراکت راهبردی ایران و روسیه است
مدارس گیلان فردا 26 آذرماه تعطیل شد
افزایش 45 تا 120 درصدی عوارض 10 آزادراه
تکذیب شایعه اختلال در سامانه‌های پرداخت
اولین هواپیمای اروپایی در فرودگاه بغداد نشست
تکذیب کاهش 40 درصدی مصرف بنزین
هر ایرانی روزی چند لیتر آب مصرف می کند؟ وقتی عددها شگفتی می آفرینند!
حضور عراقچی در مجلس دومای روسیه
ادامه امدادرسانی هلال‌احمر به 6 استان‌ درگیر کولاک و سیلاب
آمریکا از شرط خلع سلاح حماس و حزب‌الله صرف نظر کرد
گروسی: بدون توافق با ایران، سایه شمشیر داموکلس پابرجاست
نفت و گاز در بورس عرضه می شود؟
قیمت نفت به زیر 60 دلار سقوط کرد
اولتیماتوم حریدی‌ها به نتانیاهو
دوناروما دروازه‌بان شماره‌ یک جهان در سال 2025 شد
چین رکورد ساخت سریع‌ترین قطار جهان را شکست
کرملین: تماس مستقیم جدیدی میان پوتین و ترامپ برقرار نشده است
اعتبارات رفاهی دولت امسال به 66 همت رسید
پادکست | خرید اینترنتی خوبه با بد ؟
پزشکیان: با منابع فعلی می‌توان خدمات درمانی بسیار باکیفیت‌تری ارائه کرد
تاثیرات مخرب اعتیاد و مواد مخدر از جنگ‌ها هم بیشتر است
تهران–مسکو؛ تثبیت همگرایی در نظم در حال گذار
اژه ای: ماندن زندانیان ناتوان از ردمال، یک معضل پیچیده قضایی است
گروه‌های همکار آمریکا و اسرائیل در جنگ 12 روزه تحت تعقیب قرار می‌گیرند
احضار خسرو حیدری به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال
رشد 108 درصدی قیمت آجیل و خشکبار
اتهام‌زنی پارلمان انگلیس علیه ایران در گزارش سالانه امنیتی
آغاز فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + جدول خودرو و زمان قرعه کشی
مدت زمان خرید سهام بانک آینده با نماد «وآیند» تمدید شد
نامه سرگشاده انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی به رئیس‌جمهور
درخواست مصر برای ادامه همکاری میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
6 هزار حساب مشکوک به پولشویی در بازار ارز مسدود شد
بیانیه وزارت خارجه روسیه در بدو ورود عراقچی به مسکو
انتقاد ترامپ از کارگردان مقتول هالیوود
موزه «لوور» تعطیل شد
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه + علت حادثه
14 مجروح در واژگونی مینی‌بوس مدرسه در جاده نیشابور + علت حادثه
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر افزایش یافت
رأی پرونده دوومیدانی‌کاران ایرانی متهم به تجاوز اعلام شد
تمامی اراضی واقع در مسیر کریدور شمال ـ جنوب به تملک دولت درخواهد آمد
X
آگهی تبلیغاتی