×
اجتماعی
شناسه خبر : 254412
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/11 ساعت 02:00
کشف قدیمی‌ترین هوای زمین در یخ 6میلیون ساله

کشف قدیمی‌ترین هوای زمین در یخ 6میلیون ساله

به گزارش ساینس آلرت، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی سارا شکلتون از انستیتو اقیانوس‌شناسی وودزهول موفق شده‌اند از عمق چندصد متری یخچال طبیعی در منطقه‌ی آلن هیلز، نمونه‌هایی استخراج کنند که حدود شش میلیون سال قدمت دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پژوهشی جدید نشان داد یخ های حفاری شده در قطب جنوب، قدیمی‌ترین نمونه‌های یخ و هوای یخچالی یافت‌شده توسط بشر را که به‌طور مستقیم تاریخ‌گذاری شده‌اند، در خود دارند.

به گزارش ساینس آلرت، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی سارا شکلتون از انستیتو اقیانوس‌شناسی وودزهول موفق شده‌اند از عمق چندصد متری یخچال طبیعی در منطقه‌ی آلن هیلز، نمونه‌هایی استخراج کنند که حدود شش میلیون سال قدمت دارند.

شکلتون در این باره می‌گوید: «هسته‌های یخی مانند ماشین زمان هستند؛ آن‌ها به ما امکان می‌دهند چهره‌ی زمین را در گذشته‌های بسیار دور مشاهده کنیم. یافته‌های ما از آلن هیلز، ما را به دورانی بسیار کهن‌تر از آنچه تاکنون تصور می‌کردیم، برده است.»

از آنجا که سیاره‌ی زمین از نظر زمین‌شناختی فعال است، یافتن شواهدی از آب‌وهوای باستانی همواره دشوار بوده است. اما قطب جنوب از این قاعده مستثناست؛ در آنجا انباشت پیوسته‌ی یخ و برف، مواد را در خود به دام می‌اندازد و منجمد می‌کند و به این ترتیب، کپسولی از تاریخ آب‌وهوای زمین را شکل می‌دهد.

پژوهشگران با بررسی هسته‌های عمودی استخراج‌شده از یخ‌های چندصد متری، توانستند تصویر دقیقی از شرایط محیطی باستانی قطب جنوب بازسازی کنند.

در منطقه‌ی آلن هیلز، تراکم یخ آبی ارزشمند و منحصربه‌فردی وجود دارد. این یخ‌ها در گذر زمان فشرده شده‌اند و به‌دلیل فشردگی حباب‌های هوا و رشد کریستال‌های یخ، طول موج‌های سرخ‌تر نور را جذب می‌کنند؛ به همین دلیل، هاله‌ای آبی‌رنگ و خاص در این منطقه دیده می‌شود. از آن‌جا که در آلن هیلز به‌دلیل فرسایش و فرآیندهای تصعید، برف جدید روی هم انباشته نمی‌شود، یخ‌های بسیار قدیمی در نزدیکی سطح زمین قرار گرفته‌اند.

شکلتون توضیح می‌دهد که این پدیده حاصل ترکیبی از بادهای شدید، سرمای فراوان و توپوگرافی خاص منطقه است. بادها برف تازه را پراکنده می‌کنند و هوای سرد حرکت یخ را کند کرده و تقریباً متوقف می‌سازد. این شرایط، آلن هیلز را به یکی از بهترین نقاط جهان برای یافتن یخ‌های باستانی در عمق کم تبدیل کرده است.

اگرچه در این نمونه‌ها حباب‌های بزرگ هوای فسیل‌شده وجود ندارد، اما جیب‌های میکروسکوپی هوایی در ساختار کریستالی یخ باقی مانده‌اند که اطلاعات ارزشمندی از ترکیب جو زمین در گذشته فراهم می‌کنند.

در قالب پروژه‌ی COLDEX وابسته به بنیاد ملی علوم آمریکا، سه هسته‌ی یخی در عمق‌های ۱۵۰، ۱۵۹ و ۲۰۶ متری حفاری شد. هدف از این کار، دستیابی به یخ‌هایی به‌قدمت دوران پلیوسن (Pliocene) بود؛ دوره‌ای که حدود ۲.۶ میلیون سال پیش پایان یافت.

نتایج آزمایش تاریخ‌نگاری ایزوتوپ آرگون نشان داد عمیق‌ترین هسته‌ی استخراج‌شده حدود شش میلیون سال قدمت دارد و به پایان دوران میوسن (Miocene)، یعنی نزدیک به ۵.۳ میلیون سال پیش، تعلق دارد. سایر نمونه‌ها جوان‌تر بودند و داده‌هایی از بازه‌های پایانی میوسن تا بیشتر دوران پلیوسن را دربر داشتند.

در گام بعد، تیم تحقیقاتی با تحلیل ایزوتوپ اکسیژن توانست دمای تقریبی زمین را در هر مقطع زمانی برآورد کند. یافته‌ها نشان دادند که شش میلیون سال پیش، دمای قطب جنوب حدود ۱۲ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از امروز بوده است و روند سرد شدن تا رسیدن به دمای کنونی، بسیار آهسته و تدریجی اتفاق افتاده است.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ارگانوئید جدید زخم کبدی را شبیه سازی می کند
جاده باستانی از زیر آب سر بیرون آورد
پهپادها غیرمرگبار می شوند
پیام عراقچی درباره اظهارات گروسی و وزیر خارجه عمان
تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به خاک لبنان
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس 6 شهرستان خوزستان
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 11 آبان1404
2 کشته و چندین زخمی بر اثر تیراندازی در جزیره کرت یونان
وزیر خزانه‌داری آمریکا: چین در بسیاری از موارد «شریک غیرقابل اعتمادی» است
قسام جسد 3 اسیر صهیونیست را تحویل می دهد
برگزاری نخستین نشست کمیته ویژه امور دریای خزر
استاندار: نباید در تهران بارگذاری جمعیتی جدیدی ایجاد شود
کاراته ایران نایب‌ قهرمان مسابقات بین‌المللی روسیه شد
بازدید فرمانده کل سپاه از توان رزم شمال کشور
نتانیاهو: دولت لبنان حزب‌الله را خلع‌سلاح کند
حملات رژیم صهیونیستی به غزه با وجود آتش‌بس ادامه دارد
عملیات دستگیری گروه کلاهبرداری تلگرامی
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
مخالفت عراقی‌ها با هر نوع تخلف انتخاباتی
افزایش 15 درصدی تولید خودرو
نخست‌وزیر کانادا از ترامپ عذرخواهی کرد
واردات بیش از 5 میلیون و 300 هزار دز واکسن تب برفکی
شهادت 236 نفر در غزه از زمان برقراری آتش‌بس
پرداخت 1.5 همت غرامت به کشاورزان خسارت دیده
طارمی به یک رکورد تاریخی در یونان نزدیک می شود
انفجار در الحسکه سوریه
پخش یک جنگ شبانه از شبکه یک سیما
اعلام شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه طرح مادران + جداول
امضای توافقنامه آب میان ترکیه و عراق
خلع نظامی اندرو از سوی پادشاه انگلیس
قتل عام 300 زن در «فاشر» سودان بدست نیروهای شبه نظامی
تمدید مهلت ثبت نام آزمون دکتری سال 1405
مقاومت فلسطین: معاهده بالفور تروریسم علیه ملت ما بود
هشدار هواشناسی به کشاورزان با ورود هوای سرد
فرد سالمند آزار در آبادان راهی زندان شد
توقیف فیلم سینمایی «آنتیک» به‌دلیل کپی‌برداری غیرمجاز
موافقت تل‌آویو با عبور اعضای حماس از خط زرد
هدف آمریکا از حضور در کارائیب، تقابل با روسیه و چین
پیام احساسی قلعه‌نویی برای برانکو
کاخ سفید، توافق با چین را پیروزی بزرگ نامید
نتانیاهو: دولت لبنان حزب‌الله را خلع‌سلاح کند!/ یمن تهدید بزرگی است
مخالفت مقتدی صدر با مشارکت در انتخابات پارلمانی عراق
قوه قضائیه تکذیب کرد؛ بازداشت یا کشف فساد نداشته‌ایم
آنتی‌بیوتیک، پسته و بادام نیست!
ارتش اسرائیل خودروهای چینی افسرانش را جمع‌آوری می‌کند
آغاز ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج و طلاق
بازگشت پروازهای اتریش در مسیر وین-تهران-وین از امشب/ پروازهای لوفت‌هانزا از اواسط آذرماه
طلای خاکستری؛ چگونه اورانیوم نقشه قدرت جهان را تغییر داد؟
گام‌های مردد ترامپ در انتخابات فرمانداری
اخراج از امارات تنها برای یک بطری پپسی!
X
آگهی تبلیغاتی