×
بین الملل
شناسه خبر : 254403
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/10 ساعت 16:03
اکوادور: هیچ پایگاه نظامی آمریکایی در جزایر گالاپاگوس ایجاد نخواهد شد

اکوادور: هیچ پایگاه نظامی آمریکایی در جزایر گالاپاگوس ایجاد نخواهد شد

همزمان با حساسیت افکار عمومی اکوادور نسبت به ایجاد پایگاه‌های خارجی در خاک این کشور و هشدارها مبنی بر پذیرش زیرساخت‌های نظامی، رئیس‌جمهور اکوادور اعلام کرد ایجاد پایگاه نظامی آمریکایی در جزایر گالاپاگوس منتفی است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ «دانیل نوبوآ» رئیس‌جمهوری اکوادور اعلام کرد جزایر گالاپاگوس به عنوان مکان احتمالی برای بازگرداندن یک پایگاه نظامی آمریکایی به خاک اکوادور منتفی است و شهرهای مانتا و سالیناس، که هر دو در ساحل اصلی این کشور واقع شده‌اند، در حال بررسی هستند.

نوبوآ در مصاحبه‌ای با کانال تلویزیونی تله‌آمازوناس اظهار داشت که این موضوع پیشتر با «کریستی نوئم» وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، که هفته آینده برای دومین بار در عرض تنها سه ماه به اکوادور سفر خواهد کرد، مورد بحث قرار گرفته است.

جزایر گالاپاگوس، گروهی از سیزده جزیره بزرگ واقع در اقیانوس آرام، در یکهزار کیلومتری غرب اکوادور، یکی از بهترین ذخایر دریایی حفاظت‌شده در جهان هستند و آزمایشگاه طبیعی محسوب می‌شوند.

رئیس‌جمهوری اکوادور تصریح کرد: ما با کریستی نوئم صحبت کرده‌ایم و دو پایگاه احتمالی در مانتا یا سالیناس خواهند بود. پایگاه بالترا (در جزایر گالاپاگوس) منتفی است زیرا در حال حاضر اولویت با سالیناس یا مانتا است. قاچاق سلاح، سوخت و مواد مخدر اولویت بالاتری دارد.

نوبوآ همچنین استدلال کرد که تاسیسات نظامی در حال حاضر در مانتا و سالیناس وجود دارند و «فعال کردن پایگاهی در این مکان‌ها برای کنترل دریایی آسان‌تر است» تا در سایر مناطق ساحلی مانند اسمرالداس، شهری هم‌مرز با کلمبیا.

آمریکا در طول جنگ جهانی دوم یک پایگاه نظامی در جزیره بالترا داشت تا کنترل نظامی خود بر کانال پاناما را تضمین کند.

بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹، نیروهای نظامی آمریکایی در پایگاه نظامی مانتا مستقر بودند تا عملیات مبارزه با مواد مخدر را در شرق اقیانوس آرام گرمسیری انجام دهند. با این حال، به دلیل ممنوعیت وضع شده توسط قانون اساسی ۲۰۰۸، که توسط «رافائل کوره‌آ» رئیس‌جمهوری سابق (۲۰۰۷-۲۰۱۷) ترویج شده بود و ایجاد تاسیسات نظامی در قلمرو این کشور را ممنوع می‌کند، مجبور به عقب‌نشینی شدند.

مساله بازگشایی پایگاه‌های نظامی خارجی در اکوادور به اندازه‌ای مساله حساسیت‌برانگیزی است که یکی از پرسش‌های همه‌پرسی ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان)، پیشنهاد اجازه مجدد به ایجاد پایگاه‌های خارجی است.

کشورهای آمریکای لاتین میزبان چندین پایگاه نظامی آمریکا هستند و برخی کشورها، مانند اکوادور و آرژانتین، در حال حاضر در حال بررسی ایجاد پایگاه‌های جدید هستند.

شناخته‌شده‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه آمریکای لاتین، پایگاهی است که در خلیج گوانتانامو، کوبا واقع شده است و به دلیل اتهام‌هایی همچون شکنجه زندانیان منتقل شده توسط واشنگتن به آنجا بدنام است. همچنین یک پایگاه هوایی فرماندهی جنوبی ایالات متحده در حال حاضر در پالمرولا، هندوراس قرار دارد که از سال ۱۹۸۲ فعالیت می‌کند.

در ماه‌های اخیر شاهد افزایش علاقه‌مندی دولت‌های اکوادور و آرژانتین برای دستیابی به توافق با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد پایگاه‌های جدید در آن کشورها بوده‌ایم. در حالی که نوبوآ تصویب پارلمان برای اصلاحاتی در زمینه افتتاح پایگاه‌های خارجی در اکوادور - که از سال ۲۰۰۸ به موجب قانون اساسی ممنوع شده‌اند - به دست آورد، «خاویر میلی» رئیس‌جمهوری آرژانتین در سال ۲۰۲۴ از توافقی با آمریکا برای اداره یک پایگاه هوایی در اوشوایا، جنوبی‌ترین شهر این کشور و «دروازه» قطب جنوب خبر داد.

کارشناسان معتقدند برای آمریکای لاتین و کارائیب، به عنوان منطقه صلح، پذیرش این نوع زیرساخت‌های نظامی و همچنین هرگونه مشارکت در برنامه‌های آمریکا و مجتمع نظامی-صنعتی آن، به منزله یک خطر است.


نظرات

آخرین اخبار
پایان حضور نظامی آمریکا در عراق تا 30 سپتامبر
49 زندانی جرایم غیرعمد در ایلام آزاد شدند
نورنما | آمدم تا برایت بگویم رازهای بزرگ دلم را ...
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 22 مرداد 1405+جدول پخش
دختر نوجوان ایرانی قهرمان وزنه‌برداری آسیا شد
عراقچی خطاب به امریکا: مراقب اخبار جعلی و اشتباه محاسباتی باشید
پاسخ منفی سیتی به بارسلونا برای «رودری»
واکنش ایران به ادعاهای نتانیاهو درباره فلسطین و جولان؛ محکومیت اقدام کلمبیا
200 نفر از آتش سوزی مشهد نجات یافتند
ژاوی سرمربی هلند شد؛ شروعی سخت برابر آلمان
تنش تازه روسیه و ژاپن بر سر جزایر کوریل
ترکیب احتمالی استقلال برای اولین بازی فصل اعلام شد
پشت پرده خروج سخنگوی ترامپ؛ پای یک افشای امنیتی در میان است
خواب‌آلودگی راننده حادثه آفرید؛ 11 مصدوم در محور بجنورد-آشخانه
هشدار درباره پیش‌خرید خودرو در مازندران
14 میلیون مجرد در سن ازدواج؛ چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی‌کنند؟
افغانی گران شد
10 تعرض اسرائیل به سوریه در 24 ساعت
بقائی: کشتی فله‌بر خارجی عامل آلودگی نفتی قشم است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 22 مرداد 1405 / اونس روی 4400 دلار ماند
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد
هشدار سیلاب در مازندران؛ مسافران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
آخریت قیمت یورو امروز پنج شنبه 22 مرداد
2 هزار مفقودی در غزه؛ تراژدی ادامه‌دار جنگ اسرائیل
آخرین خبر از بنزین 87 هزار تومانی؛ اجرای طرح جدید بنزین متوقف شد
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 22 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
طرح تروریستی داعش در کویت خنثی شد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+جدول
چالوس زیر بار ترافیک؛ باران در جاده‌های شمالی
اوباما دفتر طلایی ترامپ را مسخره کرد
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز پنج شنبه 22 مرداد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 22 مرداد +جدول قیمت ارزها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 مرداد 1405 +جدول پخش
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
تصویب قانون جنجالی عفو عمومی در لبنان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
جوانان فرنگی‌کار ایران مسافر اسلواکی شدند
پاسخ تند عراقچی به فرانسه
شناسایی استرس با حسگرهای پوشیدنی
چرا با نوشیدن آب دچار نفخ می‌شویم؟
بهترین راه مقابله با گرمازدگی
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان