×
اقتصادی
شناسه خبر : 254391
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 12:49
افت 21 هزار واحدی شاخص بورس

افت 21 هزار واحدی شاخص بورس

شاخص کل بورس تهران با افت 36 هزار و 289 واحدی معادل 1.13 درصد، در سطح 3 میلیون و 188 هزار واحد قرار گرفت. همزمان شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش 6 هزار و 933 واحدی معادل 0.75 درصد، به عدد 921 هزار و 803 واحد رسید.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌بازار سهام ایران در روز چهارشنبه 14 آبان 1404، با تداوم فضای منفی و غلبه عرضه بر تقاضا مواجه شد. شاخص کل بورس تهران تا ساعت 10:15 صبح با افت 36 هزار و 289 واحدی معادل 1.13 درصد، در سطح 3 میلیون و 188 هزار واحد قرار گرفت. همزمان شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش 6 هزار و 933 واحدی معادل 0.75 درصد، به عدد 921 هزار و 803 واحد رسید تا نشانه‌ای از ضعف عمومی در تقاضای سهام در اغلب نمادهای بورسی باشد.

ب
 

افت شاخص و کاهش قدرت خرید حقیقی‌ها

آمار معاملات نشان می‌دهد ارزش کل معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی تا این لحظه به حدود 5 هزار و 864 میلیارد تومان رسیده است. حجم معاملات نیز در سطح 17.2 میلیارد سهم قرار دارد که نسبت به روزهای گذشته کاهش محسوسی را نشان می‌دهد. در همین حال، بررسی سرانه خرید و فروش حقیقی‌ها حاکی از غلبه فروش بر خرید است؛ به‌طوری که میانگین سرانه خرید 56.8 میلیون تومان و سرانه فروش 67.1 میلیون تومان ثبت شده و نسبت قدرت خرید حقیقی‌ها به 1.18- رسیده است. این ارقام بیانگر آن است که جریان خروج نقدینگی حقیقی همچنان ادامه دارد و سهامداران خرد تمایل بیشتری به فروش نشان می‌دهند.

خروج پول از بورس 

بر اساس داده‌های موجود، تا ساعت 10:15 صبح حدود 779 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. علاوه بر آن، ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت نیز منفی 173 میلیارد تومان گزارش شده است. این موضوع به معنای آن است که حتی صندوق‌های کم‌ریسک نیز در شرایط فعلی با خروج سرمایه‌گذاران مواجه شده‌اند؛ نشانه‌ای از بی‌اعتمادی نسبی در کل بازار سرمایه.

غلبه نمادهای منفی بر تابلو معاملات

تعداد نمادهای منفی همچنان بیشتر از نمادهای مثبت است. در مجموع از میان نمادهای فعال در بازار، 528 نماد در محدوده منفی و تنها 256 نماد در محدوده مثبت معامله می‌شوند. این نسبت نشان می‌دهد که فشار عرضه در بخش قابل توجهی از بازار حاکم است. در همین حال، از نظر صف‌های معاملاتی نیز 110 صف فروش در برابر تنها 43 صف خرید شکل گرفته که بر شدت فضای نزولی بازار افزوده است.

تداوم احتیاط در معاملات سهام

ارزش کل سفارش‌های خرید در بازار تا این لحظه حدود یک‌هزار و 863 میلیارد تومان و ارزش سفارش‌های فروش معادل یک‌هزار و 166 میلیارد تومان بوده است. با وجود بالاتر بودن رقم سفارش خرید، واقعیت معاملات نشان می‌دهد که بسیاری از خریداران در قیمت‌های پایین‌تر در انتظار ورود به بازار هستند و تقاضای مؤثر هنوز شکل نگرفته است.

در مجموع، معاملات امروز بورس تهران نشانه‌هایی از ادامه فشار فروش و احتیاط گسترده میان فعالان بازار دارد. خروج نقدینگی حقیقی، کاهش حجم معاملات و غلبه نمادهای منفی همگی گویای آن است که سرمایه‌گذاران هنوز به بازگشت روند صعودی اطمینان ندارند. تداوم این وضعیت در روزهای آینده می‌تواند منجر به اصلاح بیشتر شاخص‌ها و کاهش اعتماد عمومی به معاملات کوتاه‌مدت شود، مگر آنکه نشانه‌های تازه‌ای از بازگشت نقدینگی یا حمایت مؤثر از بازار دیده شود.


نظرات

آخرین اخبار
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه