×
اقتصادی
شناسه خبر : 254391
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 12:49
افت 21 هزار واحدی شاخص بورس

افت 21 هزار واحدی شاخص بورس

شاخص کل بورس تهران با افت 36 هزار و 289 واحدی معادل 1.13 درصد، در سطح 3 میلیون و 188 هزار واحد قرار گرفت. همزمان شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش 6 هزار و 933 واحدی معادل 0.75 درصد، به عدد 921 هزار و 803 واحد رسید.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌بازار سهام ایران در روز چهارشنبه 14 آبان 1404، با تداوم فضای منفی و غلبه عرضه بر تقاضا مواجه شد. شاخص کل بورس تهران تا ساعت 10:15 صبح با افت 36 هزار و 289 واحدی معادل 1.13 درصد، در سطح 3 میلیون و 188 هزار واحد قرار گرفت. همزمان شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش 6 هزار و 933 واحدی معادل 0.75 درصد، به عدد 921 هزار و 803 واحد رسید تا نشانه‌ای از ضعف عمومی در تقاضای سهام در اغلب نمادهای بورسی باشد.

ب
 

افت شاخص و کاهش قدرت خرید حقیقی‌ها

آمار معاملات نشان می‌دهد ارزش کل معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی تا این لحظه به حدود 5 هزار و 864 میلیارد تومان رسیده است. حجم معاملات نیز در سطح 17.2 میلیارد سهم قرار دارد که نسبت به روزهای گذشته کاهش محسوسی را نشان می‌دهد. در همین حال، بررسی سرانه خرید و فروش حقیقی‌ها حاکی از غلبه فروش بر خرید است؛ به‌طوری که میانگین سرانه خرید 56.8 میلیون تومان و سرانه فروش 67.1 میلیون تومان ثبت شده و نسبت قدرت خرید حقیقی‌ها به 1.18- رسیده است. این ارقام بیانگر آن است که جریان خروج نقدینگی حقیقی همچنان ادامه دارد و سهامداران خرد تمایل بیشتری به فروش نشان می‌دهند.

خروج پول از بورس 

بر اساس داده‌های موجود، تا ساعت 10:15 صبح حدود 779 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. علاوه بر آن، ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت نیز منفی 173 میلیارد تومان گزارش شده است. این موضوع به معنای آن است که حتی صندوق‌های کم‌ریسک نیز در شرایط فعلی با خروج سرمایه‌گذاران مواجه شده‌اند؛ نشانه‌ای از بی‌اعتمادی نسبی در کل بازار سرمایه.

غلبه نمادهای منفی بر تابلو معاملات

تعداد نمادهای منفی همچنان بیشتر از نمادهای مثبت است. در مجموع از میان نمادهای فعال در بازار، 528 نماد در محدوده منفی و تنها 256 نماد در محدوده مثبت معامله می‌شوند. این نسبت نشان می‌دهد که فشار عرضه در بخش قابل توجهی از بازار حاکم است. در همین حال، از نظر صف‌های معاملاتی نیز 110 صف فروش در برابر تنها 43 صف خرید شکل گرفته که بر شدت فضای نزولی بازار افزوده است.

تداوم احتیاط در معاملات سهام

ارزش کل سفارش‌های خرید در بازار تا این لحظه حدود یک‌هزار و 863 میلیارد تومان و ارزش سفارش‌های فروش معادل یک‌هزار و 166 میلیارد تومان بوده است. با وجود بالاتر بودن رقم سفارش خرید، واقعیت معاملات نشان می‌دهد که بسیاری از خریداران در قیمت‌های پایین‌تر در انتظار ورود به بازار هستند و تقاضای مؤثر هنوز شکل نگرفته است.

در مجموع، معاملات امروز بورس تهران نشانه‌هایی از ادامه فشار فروش و احتیاط گسترده میان فعالان بازار دارد. خروج نقدینگی حقیقی، کاهش حجم معاملات و غلبه نمادهای منفی همگی گویای آن است که سرمایه‌گذاران هنوز به بازگشت روند صعودی اطمینان ندارند. تداوم این وضعیت در روزهای آینده می‌تواند منجر به اصلاح بیشتر شاخص‌ها و کاهش اعتماد عمومی به معاملات کوتاه‌مدت شود، مگر آنکه نشانه‌های تازه‌ای از بازگشت نقدینگی یا حمایت مؤثر از بازار دیده شود.


نظرات

آخرین اخبار
دلیل بسته شدن شبانه تونل‌های تهران چیست؟
گفت وگوی آمریکا با متحدان درباره بحران تنگه هرمز
واکنش تند تل‌آویو به تحریم‌های جدید اروپا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی
معاون نیروی دریایی سپاه: امنیت خلیج فارس خط قرمز ایران است
درخواست یمن از شورای امنیت برای رفع محاصره
حمله تند ترامپ به حزب دموکرات آمریکا
چرا حال و آینده اقتصاد جهان به چند تنگه گره خورده؟
چرا بازار مسکن با رکود تورمی شدید مواجه شده است؟
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق
جشن قهرمانی یامال با پرچم فلسطین جنجال‌ساز شد + فیلم
مذاکره درباره مذاکره
تشدید حملات اسرائیل در لبنان ونقض 1700 مورد آتش بس
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405
دکترین ملی کریدورها
کشف کلید کنترل خارش در مغز انسان
طرح جدید برای ائتلاف دموکراتیک علیه واشنگتن
عثمان دمبله ستاره فصل لیگ فرانسه شد
کشف کهکشانی بدون چرخش توسط تلسکوپ جیمز وب
اعدام عضو آموزش‌دیده گروهک تروریستی انصارالفرقان در شرق کشور
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سفیر ایران: معماری امنیتی منطقه نیاز به بازنگری دارد
ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟
تعادل؛ گوهر گمشده در مذاکرات
خطای محاسباتی دشمن و درس بازدارندگی اتحاد مقدس
آخرین جزئیات از حضوری شدن کلاس‌ها و امتحانات دانشگاه ها
وزارت بهداشت اسرائیل: شمارمجروحان از آغاز جنگ با ایران به 8683 رسید
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
آغاز فروش مشارکتی محصولات سایپا از امروز + جدول خودرو و نحوه ثبت نام
روسیه در انتظار پاسخ اروپا درباره مذاکرات دوجانبه
سیاست‌نامه | اختلاف دو نظر نماینده ولی فقیه درباره حجاب به کجا رسید
دیگر فرودگاه بین‌المللی کارآمدی در اسرائیل وجود ندارد
انصارالله: هدف حمله به ایران مهار استقلال منطقه است
زمان ترخیص کالاهای اساسی به حداقل رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 22 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
ژاپن حدود 12 میلیون دلار به فلسطین کمک کرد
مایکروسافت مدیریت شعبه خود را از اسرائیل به فرانسه منتقل کرد
سفیر آمریکا: همکاری امنیتی اسرائیل و امارات گسترش یافته است
تغییر ژئوپلتیک تجارت ایران در منطقه با دور زدن محدودیت‌های دریایی
هانتاویروس، بدون واکسن و درمان «ویژه»
دانشمندان موفق به افزایش طول عمر با ژنتیک شدند
ستون پنهان امنیت انرژی کشور
نماینده کرمان: تخریب تیم مذاکره کننده تضعیف موضع رسمی کشور است
24 درصد آمریکایی‌ها تیراندازی ضیافت شام ترامپ را صحنه‌سازی می‌دانند
مقام حماس: نتایج بازسازی ساختار سازمانی حماس بزودی اعلام می‌شود
آمریکا 53.3 میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را به شرکت‌ها اختصاص داد
چگونه خوش مصرف باشیم؟
مقام صهیونیست: اسرائیل راهکاری برای مقابله با پهپادهای حزب الله ندارد
گفت و گوی وزرای امور خارجه ایران و سنگاپور با موضوع تحولات منطقه‌ای
آمریکایی‌ها معتقدند ترامپ اهداف جنگ با ایران را روشن نکرده است