×
اجتماعی
شناسه خبر : 254381
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/10 ساعت 14:30
پانسمان حیاتی بیماران پروانه‌ای در فهرست تحریم‌هاست

پانسمان حیاتی بیماران پروانه‌ای در فهرست تحریم‌هاست

مؤسس و مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از بیماران پوستی خاص (خانه EB)، با اشاره به تداوم تحریم پانسمان‌های حیاتی بیماران پروانه‌ای، در عین حال حمایت بیشتر دولت، مجلس و وزارت بهداشت از بیماران EB را خواستار شد.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌ حمیدرضا هاشمی‌ گلپایگانی در نشستی خبری، اظهار کرد:  فعالیت خود را از سال ۹۶ با مجوزی که از وزارت کشور دریافت کرده‌ایم، آغاز کرده‌ایم. گفته می‌شود که یک نفر از هر ۵۰هزار تولد زنده به EB مبتلا شود.

وی ادامه داد: براساس احتمال ابتلای افراد به EB بر مبنای هر ۵۰هزار تولد زنده، می‌بایست حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۵۰ نفر از شهروندان ایرانی مبتلا به این بیماری را شناسایی کرده‌ باشیم. در حال حاضر، ۱۰۵۰ نفر، خدمات دارویی، پانسمان و سایر خدمات این بیماری را دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه «پانسمان» نیاز عمده بیماران مبتلا به EB محسوب می‌شود، تصریح کرد: پانسمان‌های مپیلکس برای بیماران مبتلا به EB استفاده می‌شود و این پانسمان ساخت کشور سوئد است. بیش از ۱۵۰ کشور جهان از این پانسمان‌ها استفاده می‌کنند و متاسفانه هیچ کشوری نتوانسته است که پانسمان باکیفیت پانسمان مپیلکس تولید کند. متاسفانه، سایر پانسمان‌های بیماران EB که در دسترس هستند، کیفیت کافی ندارند.

مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از بیماران ای‌بی ادامه داد: متاسفانه، پانسمانی که در اختیار بیماران قرار می‌دهیم، مکفی نیست. شرایطی را تصور کنید که شدت بیماری یک بیمار زیاد باشد، این بیمار می‌بایست هر ۸ ساعت یکبار پانسمانش تعویض شود.

هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه پانسمان مپیلکس جزو موارد تحریمی است، تصریح کرد: پس از خروج یک جانبه ایالات‌متحده آمریکا از برجام، این پانسمان جزو موارد تحریمی قرار گرفت. این پانسمان در ماه می سال ۲۰۱۴ در لیست تحریم‌ها قرار گرفت. متاسفانه، از ماه می ۲۰۱۸ تا ماه می ۲۰۱۹، ۱۵ نفر از این بیماران به دلیل تحریم شدن پانسمان‌ها و نرسیدن آن، جان خود را از دست دادند.

وی درباره تامین پانسمان مپیلکس در کشور گفت: وزارت بهداشت و یونیسف، هرکدام بخشی از پانسمان را تامین می‌کنند و در اختیار خانه EB قرار می‌دهند تا در اختیار بیماران قرار گیرد.

موسس و مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از بیماران پروانه‌ای درباره دسترسی به داروها نیز توضیح داد: داروهای مورد نیاز بیماران EB در کشور تولید می‌شود. این داروها به شکل رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.   به دلیل اینکه بیماران مبتلا به EB نمی‌توانند به راحتی غذا بخورند، داروهایی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد به صورت مکمل است. متاسفانه، ۸۰ درصد بیماران مبتلا به EB حتی توانایی خوردن یک لیوان آب در ساعات اولیه صبح را ندارند.

او با بیان بیماری EB یک بیماری پرهزینه است، تصریح کرد: متاسفانه پمادهایی که برای بیماران EB کاربرد دارد، جزو اقلام آرایشی به حساب می‌آید و این در حالی است که به هیچ عنوان آرایشی نیست و برای این بیماران جنبه درمانی دارد.

هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه درمانی برای بیماری EB شناخته نشده، گفت: ۹۵ درصد بیمارانی که احصا کرده‌ایم، به دلیل ازدواج فامیلی است. من از مردم می‌خواهم که به موضوع ازدواج فامیلی بسیار توجه کنند. متاسفانه، ۱۵۰ نفر از سال ۹۷ تا به امروز به دلیل ابتلا به EB جان خود را از دست داده‌اند.

وی درباره پرداخت کمک هزینه معیشتی به بیماران توضیح داد: ماهانه، مبلغ ۷۰۰ هزار تومان به حساب بیماران در قالب کمک هزینه پرداخت می‌شود.

او درباره کمک‌های دریافتی خانه EB اظهار کرد: خیرین به پای کار آمده‌اند و یاری‌گر ما هستند. هیچ کمکی از مجموعه‌های دولتی دریافت نکرده‌ایم. خیرین با هر آیین، مذهب و اندیشه سیاسی به ما کمک می‌کنند. خیرین مبالغ کم یا زیاد به ما کمک می‌کنند؛ به طور مثال، مبالغ ۲هزار تا ۱۰هزار تومان در روز به خانه EB کمک می‌کنند. طبق اساسنامه خانه و با تأیید هیئت‌امنا و هیئت‌مدیره، این کمک‌های مردمی هم برای تأمین دارو و پانسمان و هم برای کمک‌هزینه معیشتی بیماران مصرف می‌شود. مردم به ما اعتماد کرده‌اند و ما خود را موظف می‌دانیم در قبال این اعتماد، پاسخگو و شفاف باشیم.

موسس و مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از بیماران ای بی، گفت: شرایط بیماری به نحوی است که انگشتان بیماران در گذر زمان به هم می‌چسبد و این موضوع می‌تواند در هر سنی بروز کند. هنگامی که بیمار به این شرایط مبتلا شود، می‌بایست در اتاق عمل جراحی شود. همچنین دهان بیماران مبتلا به EB بسیار کوچک است؛ به نحوی که قاشق غذاخوری وارد دهان نمی‌شود. لثه بیماران زخم می‌شود و بیماران به خدمات دندانپزشکی نیاز پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه،   خدمات دندانپزشکی در تمام شهرها در دسترس نیست و از طرفی هم فقط ۴ پزشک در شهر تهران می‌توانند عمل جداسازی انگشتان دست بیماران EB را انجام می‌دهند. من از وزارت بهداشت می‌خواهم که در این رستا با ما همکاری کند. خانه EB، تمام هزینه‌های دندانپزشکی بیماران را تامین می‌کند.

او با بیان اینکه EB یک بیماری غیرواگیر است، تصریح کرد: متاسفانه، وزارت آموزش‌وپرورش در مواجهه با بیماران عملکرد خوبی ندارد. من از وزارت آموزش ‌و پرورش می‌خواهم که رویکرد خود را تغییر دهد و مانعی برای تحصیل این بیماران نباشد. خانه EB، شعار «هیچ‌کس نباید از تحصیل بازماند» را در کانون توجه قرار داده‌ و به خانواده‌های بیماران گفته‌ایم که معلم خصوصی برای فرزند خود بگیرند و در امتحانات شرکت کنند و کارنامه تحصیلی خود را ارائه دهند و هزینه معلم را دریافت کنند.

موسس و مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از بیماران پروانه‌ای درباره ارسال بسته‌های دارویی و پانسمانی بیماران گفت: من از اداره پست درخواست می‌کنم که در ارتباط با قیمت ارسال بسته‌ها به ما کمک کنند و هزینه‌ها را کاهش دهند.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: من از وزیر بهداشت درخواست می‌کنم که معاونت اجتماعی وزارتخانه را که در دولت یازدهم ایجاد شد، احیا کند. همچنین از نمایندگان مجلس می‌خواهم که بودجه بیماران خاص را افزایش دهند؛ چراکه تعداد بیماران در سال‌های اخیر افزایش یافته است.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + وضعیت استانها
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است