×
بین الملل
شناسه خبر : 254286
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/09 ساعت 23:30
پنتاگون با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین موافقت کرد

پنتاگون با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین موافقت کرد

یک رسانه آمریکایی گزارش داد که پنتاگون پس از ارزیابی تأثیر ارسال موشک‌های دوربرد تاماهاوک به اوکراین بر ذخایر نظامی آمریکا، مجوز لازم را به کاخ سفید داده است. اما تصمیم نهایی به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سپرده شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: یک رسانه آمریکایی اعلام کرد: پنتاگون پس از ارزیابی اینکه ارسال موشک‌های دوربرد تاماهاوک به اوکراین تاثیر منفی بر ذخایر آمریکا نخواهد داشت، مجوز لازم را به کاخ سفید داده است وو اکنون تصمیم‌گیری سیاسی نهایی در دستان  دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا قرار دارد.

ترامپ اوایل ماه جاری در ضیافت کاری با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید گفت ترجیح می‌دهد این موشک‌ها را در اختیار اوکراین قرار ندهد، زیرا «نمی‌خواهیم تجهیزاتی را که برای محافظت از کشورمان نیاز داریم، ببخشیم.»

بر اساس گزارش رسانه های آمریکایی، ستاد مشترک ارتش آمریکا ارزیابی خود را اندکی پیش از دیدار ترامپ با زلنسکی به کاخ سفید اطلاع داده بود. زلنسکی مدت‌هاست که خواستار دریافت این موشک‌ها می باشد تا بتواند تاسیسات نفتی و انرژی در عمق خاک روسیه را هدف قرار دهد. موشک‌های تاماهاوک بردی حدود ۱۰۰۰ مایل دارند.

این ارزیابی باعث دلگرمی متحدان اروپایی آمریکا شد. دو مقام اروپایی به سی ان ان گفتند که اکنون آمریکا بهانه‌های کمتری برای عدم ارسال این موشک‌ها دارد. ترامپ نیز چند روز پیش از دیدار با زلنسکی گفته بود که آمریکا «موشک‌های تاماهاوک زیادی» دارد که می‌تواند در اختیار اوکراین قرار دهد.

با این حال، مقامات آمریکایی و اروپایی از تغییر ناگهانی موضع ترامپ شگفت‌زده شدند. او در سخنرانی آغازین ضیافت کاری با زلنسکی گفت که آمریکا «به این موشک‌ها نیاز دارد» و سپس در جلسه‌ای پشت درهای بسته به زلنسکی گفت که فعلاً این موشک‌ها را ارسال نخواهد کرد.

تصمیم ترامپ یک روز پس از تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، اتخاذ شد. طبق گزارش سی ان ان، پوتین به ترامپ گفته بود که موشک‌های تاماهاوک می‌توانند شهرهای بزرگ روسیه مانند مسکو و سن‌پترزبورگ را هدف قرار دهند، بدون تأثیر قابل توجهی در میدان نبرد، اما با آسیب جدی به روابط آمریکا و روسیه.

سی ان ان پیش تر به نقل از منابعی گفته بود که ترامپ هنوز به‌طور کامل ارسال موشک‌ها را منتفی نکرده و دولت برنامه‌هایی برای ارسال سریع آن‌ها به اوکراین در صورت صدور دستور از سوی ترامپ تهیه کرده است. ترامپ همچنین در هفته‌های اخیر از عدم تمایل پوتین به مذاکرات صلح جدی ناامید شده و هفته گذشته تحریم‌های جدیدی علیه شرکت‌های نفتی روسیه تصویب کرده و دیدار برنامه‌ریزی‌شده با پوتین در بوداپست را فعلاً لغو کرده است.

در حالی که پنتاگون نگرانی‌ای درباره ذخایر ندارد، مقامات دفاعی آمریکا هنوز در حال بررسی نحوه آموزش و استفاده اوکراین از این موشک‌ها هستند. منابع مطلع گفته‌اند که چندین مساله عملیاتی باید حل شود تا اوکراین بتواند به‌طور موثر از این موشک‌ها استفاده کند.

یکی از پرسش‌های مهم این است که اوکراین چگونه این موشک‌ها را شلیک خواهد کرد. موشک های تاماهاوک‌ معمولا از کشتی‌ها یا زیردریایی‌ها پرتاب می‌شوند، اما نیروی دریایی اوکراین به‌شدت تضعیف شده است. بنابراین، احتمالا این موشک‌ها باید از روی زمین شلیک شوند. تفنگداران دریایی و ارتش آمریکا پرتابگرهای زمینی را توسعه داده‌اند که می‌توانند در اختیار اوکراین قرار گیرند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گزارش تازه از بارش باران و برف، مه و ترافیک در آزادراه‌ها
68 هزار کیلومتر جاده‌های کشور برفروبی شدند
ترکمنستان: جهان دچار فاصله میان توان علمی و همکاری سیاسی است
سیل در فلسطین اشغالی کشته، مفقود و ده‌ها زخمی برجای گذاشت
شروع پر قدرت حسن یزدانی در وزن 97 کیلوگرم
خروج از بی‌تصمیمی یا تکرار تصمیمات محتاطانه؟
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 21 آذر 1404 /ماندگاری هوای سرد تا 10 روز آینده
مناطق مسکونی واشنگتن به دلیل سیل تخلیه شد
دیدار و گفتگوی وزرای خارجه ایران و پاکستان
رفع بحران آلودگی هوا، نیازمند بسته‌ای جامع از راهکارهاست
آلمان بر حمایت قاطعانه از اوکراین تاکید کرد
انحلال پارلمان تایلند برای برگزاری انتخابات زودهنگام
سازمان ملل: طوفان «بایرون» چادرهای آوارگان غزه را به زیر آب برد
سرنوشت نامشخص سیم‌کارت‌های سفید
نورنما | زنانی که زندگی‌شان را وقف خدمت به مادرشان،ایران کردند!!
موافقت تل آویو با پرداخت هزینه آواربرداری در غزه به درخواست آمریکا
چه کسانی شب یلدا سود سهام عدالت دریافت می‌کنند؟ /مبلغ سود واریزی
جزئیات درگیری مسلحانه در تفتان؛ فرمانده انتظامی مجروح شد
محدودیت‌های ترافیکی جاده ای 21 آذر اعلام شد
فرونشست زمین در شهرک ولیعصر 3 خودرو را بلیعد
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌ها از اول دی
پزشکیان: تلاش برای صلح، شایسته ستایش است
ترامپ: «خیلی دوست دارم با ایران توافق کنم
بیانیه ریش‌سفیدان شهرستان زاهدان در محکومیت حادثه تروریستی منطقه لار
سهمیه بنزین 1500 تومانی تا چند ماه ذخیره می‌شود؟
ایران میزبان نشست منطقه‌ای درباره تحولات افغانستان شد
مجلس نمایندگان آمریکا طرح استیضاح ترامپ را رد کرد
دو کشته در حادثه تیراندازی در جیرده شفت
تمرکز خطرناک یا ضرورت اقتصادی؟ روایت 55 درصد تسهیلات
مادورو: آمریکا دوران دزدی دریایی جنایی را آغاز کرده است
نتانیاهو بار دیگر خواستار لغو جلسه محاکمه خود شد
هر آنچه که باید در مورد مصوبه بنزینی دولت بدانید
گوترش: شهرک‌سازی‌های «اسرائیل» در کرانه باختری غیرقانونی است
پرتاب 3 ماهواره سنجشی ایرانی در نخستین روزهای زمستان
ترکیه: تنها تصمیم‌گیرنده، اسرائیل نیست
3 کشته و 15 مجروح در سقوط مرگبار اتوبوس تهران-یاسوج
تهران و باکو مصمم به ساخت آینده‌ای مشترک و استوار بر احترام متقابل هستند
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 21 آذر
برنامه مسابقات ورزشی امروز 21آذر 1404+ جدول پخش
آمریکا اقوام مادورو و 6 کشتی نفتی ونزوئلا را تحریم کرد
وضعیت اضطراری در واشنگتن در پی بارش‌های سیل‌آسا
اولین داروی طراحی‌شده با هوش مصنوعی چه خواهد بود؟
چین رایانه‌ی غول پیکر 2 هزار کیلومتری را فعال کرد
شفافیت سازی برای ارتباط و تحلیل کسب‌وکارها با تولید پلتفرم جدید
نوراینفو | 5 توصیه برای داشتن قلبی سالم
فناوری نوین کره‌ای؛ساخت دستگاه تصفیه هوای کم‌مصرف و بی‌نیاز از فیلتر
حل معمای قدیمی بارورسازی ابرها؛ یُدید نقره در باران‌سازی از نگاه علم امروز
ادعای آمریکا علیه ایران درباره توقیف نفتکش ونزوئلایی
بارش‌های سیل‌آسا در رامسر
هم اکنون بارش زیبای برف در جاده چالوس؛ محدوده کندوان+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی