×
بین الملل
شناسه خبر : 254232
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/09 ساعت 18:20
هشدار اتحادیه اروپا به اوضاع سودان

هشدار اتحادیه اروپا به اوضاع سودان

اتحادیه اروپا نسبت به وخامت اوضاع در غرب سودان، تصرف شهر الفاشر در ایالت دارفور شمالی ابراز نگرانی کرد و این شهر را «نقطه عطف خطرناک» در جنگ این کشور توصیف کرد و از همه طرف‌های درگیر خواست تا مطابق با قطعنامه 2736 شورای امنیت سازمان ملل، فوراً به درگیری‌ها پایان دهند.

نورنیوز- گروه بین الملل: سخنگوی اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی از وخامت اوضاع در غرب سودان، تصرف شهر الفاشر در ایالت دارفور شمالی را «نقطه عطف خطرناک» در جنگ این کشور توصیف کرد و از همه طرف‌های درگیر خواست تا مطابق با قطعنامه ۲۷۳۶ شورای امنیت سازمان ملل، فوراً به درگیری‌ها پایان دهند و به قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام بگذارند.

انور الانونی امروز (جمعه) در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت که اتحادیه اروپا به‌ دقت اوضاع سودان را دنبال می‌کند و تحولات شهر الفاشر را «نگران‌کننده و تهدیدی جدی برای تشدید بحران انسانی» دانست.

وی افزود: «ما از همه طرف‌های درگیر می‌خواهیم فوراً از شدت درگیری‌ها بکاهند و مطابق با قطعنامه ۲۷۳۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد، به تعهدات خود در چارچوب قوانین بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشند.»

مقام اروپایی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه طرف‌های درگیر گفت که اتحادیه اروپا «در این مرحله قصد ندارد در مورد اقدامات احتمالی آینده گمانه‌زنی کند»، اما یادآور شد که این اتحادیه هم‌اکنون «۱۰ فرد و هشت نهاد را در فهرست تحریم‌های مرتبط با سودان قرار داده» و این تحریم‌ها تا اکتبر ۲۰۲۶ تمدید شده است.

وی افزود: «مسئولیت اصلی پایان دادن به جنگ بر عهده فرماندهان نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع و نیز حامیان آنها است. اتحادیه اروپا به همکاری نزدیک با جامعه بین‌المللی برای یافتن راه‌حلی صلح‌آمیز و پایدار ادامه خواهد داد.»

در بخش دیگری از این نشست، سخنگوی اتحادیه اروپا به پرسش خبرنگاری که از «ملایمت مواضع بروکسل» در برابر جنایات گزارش‌شده در دارفور انتقاد کرده بود، پاسخ داد و گفت: «موضع اتحادیه اروپا در این باره روشن است. ما همواره حملات علیه غیرنظامیان را به‌ طور قاطع محکوم کرده‌ایم و هیچ ابهامی در این خصوص وجود ندارد.»

وی افزود که اتحادیه اروپا خشونت نیروهای پشتیبانی سریع علیه غیرنظامیان به‌ دلیل تعلق قومی را در بیانیه مشترک مورخ ۲۸ اکتبر (۶ آبان) مورد انتقاد قرار داده است.

بر پایه داده‌های سازمان ملل متحد، در نتیجه محاصره ۱۸ ماهه شهر الفاشر بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این شهر آواره و حدود ۲۵۰ هزار نفر در شرایط بسیار دشوار گرفتار شده‌اند. شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشست اخیر خود حملات نیروهای پشتیبانی سریع به شهر الفاشر را محکوم و درباره خطر گسترش جنگ و تشدید قحطی در سودان هشدار داده است.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ۱۴۰۲) میان ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به رهبری «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» آغاز شد.

این درگیری‌ها در پی اختلاف بر سر چگونگی ادغام نیروهای پشتیبانی سریع در ارتش پس از کودتای نظامی سال ۲۰۲۱ شکل گرفت و تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

سودان از زمان استقلال خود در سال ۱۹۵۶ میلادی، شاهد ده‌ها کودتا و دو جنگ داخلی بزرگ بوده است که در نهایت به جدایی سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ انجامید.

منطقه دارفور، در غرب این کشور، در دو دهه گذشته صحنه ناآرامی‌های گسترده و درگیری‌های خونینی بوده که میلیون‌ها نفر را آواره کرده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک