×
بین الملل
شناسه خبر : 254095
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/08 ساعت 23:37
در برابر نقض حقوق بین‌الملل ساکت نمانیم

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان کرد؛

در برابر نقض حقوق بین‌الملل ساکت نمانیم

در میانه بحرانی‌ترین روزهای نظم جهانی، آنالنا بائربوک در مجمع عمومی سازمان ملل هشدار داد که اعتبار حقوق بین‌الملل در گرو ایستادگی کشورها در کنار دیوان بین‌المللی دادگستری است.

نورنیوز - گروه بین الملل : آنالنا بائربوک رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اشاره به رای مشورتی اخیر دیوان بین المللی دادگستری درباره اسرائیل و نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین الملل گفت: باید برای عدالت بین المللی در کنار دیوان بین المللی دادگستری مبارزه و ناقضان آن را پاسخگو کنیم.

آنالنا بائربوک رئیس هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره گزارش دیوان بین‌المللی دادگستری افزود: در زمانی که حقوق بین‌الملل تحت فشار شدید قرار دارد و شاهد نقض آشکار اصول بنیادین آن هستیم، نیاز داریم که کشورهای عضو در کنار دیوان برای عدالت بین‌المللی مبارزه کنند و ناقضان آن را پاسخ‌گو کنند.

بائربوک گفت: از همان آغاز تاسیس دیوان در سال ۱۹۴۶، نخستین رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری به‌روشنی بیان کرد که سلامت و دوام این نهاد وابسته به میزان اعتمادی است که به آن داریم، و میزان بهره‌برداری ما از ظرفیت‌های آن.در دهه‌های پس از آن، هم اعتماد به دیوان و هم میزان مراجعه به آن افزایش یافته است.

وی افزود: در سال ۱۹۶۸ که سال نخستین گزارش به مجمع عمومی بود، تنها سه پرونده اختلافی در جریان بود و هیچ درخواستی برای نظر مشورتی مطرح نشده بود. در مقابل، امسال دیوان سه رأی صادر کرده و یک نظر مشورتی ارائه داده است و در مجموع ۲۳ پرونده اختلافی و دو روند مشورتی در فهرست عمومی خود داشته است.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: کشورهای عضو با اتکا به صلاحیت دیوان دریافته‌اند که به‌جای اقدام یک‌جانبه یا در بدترین حالت، توسل به زور، استفاده از سازوکارهای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات در عرصه جهانی، به نفع خود آنها است.

بائربوک افزود: کشورهای عضو برای رسیدگی به مسائلی که فراتر از ظرفیت یا صلاحیت یک کشور واحد هستند، به دیوان مراجعه می‌کنند. نمونه بارز آن، نظر مشورتی تاریخی دیوان در ژوئیه گذشته دربارهٔ تعهدات کشورها در قبال تغییرات اقلیمی است. در آن روند، ۹۶ کشور مشارکت داشتند که نشان‌دهنده اهمیت موضوع و وزن حقوقی آرای دیوان در جامعه بین‌المللی است.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اضافه کرد: در حالی که کشورهای عضو بیش‌ ازپیش به دیوان مراجعه می‌کنند، اغلب این مراجعه‌ها در مواردی است که کشورها حتی بر سر اصول پایه‌ای حقوق بین‌الملل اختلاف دارند. آنها مسولیت پر کردن خل ناشی از ناتوانی یا بی‌میلی جامعه بین‌المللی و گاه شورای امنیت برای اقدام، و نیز محدودیت‌های قدرت در مجمع عمومی را به دیوان واگذار می‌کنند.

وی تصریح کرد: نظر مشورتی اخیر درباره وضعیت خاورمیانه گویای همین واقعیت است. این نظر، درباره تعهدات مرتبط با حضور و فعالیت‌های سازمان ملل، سایر سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای ثالث در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، در پاسخ به پرسش مطرح‌شده از سوی مجمع عمومی، قطعیت حقوقی درباره تعهدات دولت اسرائیل تحت حقوق بین‌الملل ارائه داد.

وی افزود: به‌نظر می‌رسد که با ادامه چالش‌های نوظهور در جهان، نقش دیوان بین المللی دادگستری نیز بیش‌ازپیش برجسته خواهد شد. در حالی که از اعتماد به دیوان استقبال می‌کنیم، باید محدودیت‌ها و ظرفیت‌های آن را نیز به رسمیت بشناسیم.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: همان‌طور که در مورد سازمان ملل به‌طور کلی، و در بحث‌های ما پیرامون هدف یو ان ۸۰، دیوان بین‌المللی دادگستری نیز تنها در چارچوب امکانات خود می‌تواند عمل کند. با دو برابر شدن میانگین تعداد پرونده‌ها و چهار برابر شدن درخواست‌های اقدامات موقت در سال، منطقی است که دیوان نیازمند منابع بیشتری باشد.

این مقام سازمان ملل گفت: دیوان بین المللی دادگستری درخواست افزایش ۶ درصدی بودجه خود را برای رسیدگی به این دغدغه‌ها مطرح کرده است. اگر منشور سازمان ملل قانون اساسی جهانی ما است، دیوان ابزاری است که این قانون را زنده نگه می‌دارد و کشورها را پاسخگو می‌سازد.اما موفقیت دیوان تنها به ثبت پرونده‌های جدید یا درخواست نظر مشورتی محدود نمی‌شود.

بائربوک ادامه داد: موفقیت آن زمانی تحقق می‌یابد که احترام به دیوان به‌عنوان داور چندجانبه حفظ شود؛ احترام به آرای دیوان، تعهدات چندجانبه و الزامات حقوقی تحت حقوق بین‌الملل و اجرای تصمیمات دیوان.

 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟