×
بین الملل
شناسه خبر : 253906
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 21:24
راهبرد ترامپ در آمریکای لاتین نتیجه عکس خواهد داشت

نیوزویک:

راهبرد ترامپ در آمریکای لاتین نتیجه عکس خواهد داشت

تارنمای نشریه اینترنتی نیوزویک در گزارشی به راهبرد دولت ترامپ در آمریکای لاتین پرداخت و نوشت که با وجود برخی دستاوردها، اتکای واشنگتن به برخی اقدام‌های خشن و سختگیرانه موجب تقویت چپ گرایی در این منطقه خواهد شد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: در گزارش نیوزویک آمده است: پس از گذشت ۹ ماه از دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، آمریکای لاتین به کانون توجه سیاست خارجی واشنگتن تبدیل شده است. دولت از کمک‌های زیرساختی سنتی و مجامع دیپلماتیک فاصله گرفته و در عوض به راهبرد متمرکز بر تعرفه‌ها، فشار نظامی و همسویی سیاسی دوجانبه روی آورده است.

مایکل شیفتر، رئیس پیشین سازمان "گفتگوی بین آمریکایی"، رویکرد دولت را "تهاجمی ولی نامنسجم" توصیف کرد. او به نیوزویک گفت: انکار این موضوع که دولت ترامپ در آمریکای لاتین بیشتر از هر دولت آمریکایی این قرن فعالیت کرده، دشوار است. با این حال، تشخیص یک برنامه منسجم نیز به همان اندازه دشوار است.

به ادعای نیوزویک، همزمان با گسترش استقرار نیروهای نظامی آمریکا در سراسر منطقه کارائیب، بسیاری از مردم آمریکای لاتین از دکترین ترامپ حمایت می‌کنند. در میان حامیان وی، ماریا کورینا ماچادو، برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۵ و رقیب اصلی نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا و همچنین آلوارو اوریبه، رئیس‌جمهور سابق کلمبیا، دیده می‌شوند.

با این حال، دیگران هشدار می‌دهند که این راهبرد می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. در برزیل، رویارویی علنی ترامپ با رئیس‌جمهور لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، میزان محبوبیت این چهره چپ‌گرا را افزایش داده و او را برای نامزدی مجدد در انتخابات سال آینده میلادی جسورتر کرده است.

ارنستو سَمپِر، رئیس‌جمهوری سابق کلمبیا، در این زمینه گفت: این نوع دیپلماسی سختگیرانه تنها احساسات ضدآمریکایی را که مدت‌هاست در آمریکای لاتین وجود داشته، تشدید می‌کند. تاریخ به ما می‌آموزد که مداخله‌گرایی مقاومت به بار می‌آورد و نه وفاداری.

پیشتر نیز تارنمای نشنال اینترست در مطلبی به احیای دکترین مونرو در آمریکای لاتین پرداخته و نوشته بود: همان‌گونه که دکترین مونرو در قرن نوزدهم ابزار سیاسی برای مشروعیت‌بخشی به نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین بود، امروز نیز پرواز بمب‌افکن‌ها و مداخلات کاخ سفید نشانه‌ای از تداوم همان ذهنیت استعماری در قالب امنیتی مدرن است.

پرواز اخیر بمب‌افکن‌های راهبردی B-۱B نیروی هوایی آمریکا بر فراز دریای کارائیب یادآور و بازتولید سیاستی است که ریشه‌های آن به قرن نوزدهم و «دکترین مونرو» بازمی‌گردد. این دکترین که در سال ۱۸۲۳ توسط رئیس‌جمهور «جیمز مونرو» اعلام شد در کل تصریح داشته که قاره آمریکا باید از نفوذ و مداخله قدرت‌های اروپایی مصون بماند و در مقابل، ایالات متحده نیز از مداخله در امور اروپا خودداری کند. با گذر زمان، این سیاست به ابزاری برای توجیه سلطه و مداخله آمریکا بر نیمکره غربی تبدیل و کارائیب به‌عنوان «حیاط خلوت» ایالات متحده تثبیت شد.

دولت آمریکا در سال‌های اخیر، به‌ویژه از دوره «دونالد ترامپ»، با افزایش گشت‌های هوایی و دریایی در این منطقه، تلاش کرده است کنترل خود را برابر نفوذ قدرت‌هایی مانند روسیه، چین و ایران حفظ کند.

به اعتقاد کارشناسان، واشنگتن با نمایش مکرر قدرت نظامی در این منطقه چند هدف را دنبال می‌کند: نخست، بازدارندگی برابر هرگونه نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای؛ دوم، اطمینان‌بخشی به متحدان محلی مقابل تهدیدات ادعایی؛ و سوم، یادآوری توانایی ایالات متحده برای اعمال قدرت فراتر از مرزهای خود.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پرواز مرگبار خودروها در دل شب /تصادف مرگبار پراید با دو تریلی در اتوبان زرندیه
قالیباف: به موشکی‌مان افتخار می کنیم ولی توان اصلی ما قلب مردم است
بنزین آذرماه بامداد شنبه به کارت‌های سوخت واریز می‌شود
گروسی بار دیگر اعتراف کرد: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست
کاهش قیمت نفت ادامه دارد
عراقچی : برای مقابله با حمله احتمالی اسرائیل بیش از قبل آمادگی داریم
خشم ریاض از سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل
آغاز عملیات هوایی مهار آتش‌سوزی جنگل چالوس با هواپیمای ایلوشن + فیلم
ترامپ : کشورمان شما را دوست دارد
بقایی: قطعنامه شورای حکام استقلال آژانس را زیر سوال برد
پوتین: عقب‌نشینی از اهداف نظامی در اوکراین غیرممکن است
مدیرکل قوانین و پارلمانی وزارت امور خارجه ایران: اقدامات قهری غرب را نمی‌پذیریم
فیلسوف آشتی و گفت‌وگو
تشدید حملات در کرانه باختری/شهادت دو فلسطینی در شمال قدس
هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم شد
زلزله 4 ریشتری خراسان را لرزاند
نتانیاهو: سفرم به نیویورک را لغو نمی‌کنم!
لایحه‌ای که باعث افزایش میل کارمندان به بازنشستگی می شود
چند نفر از فهرست یارانه نقدی در آبان ماه حذف شدند؟
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 1 آذر
تشدید فرونشست در 3 استان
وزارت خارجه ایران: قطعنامه آژانس غیرقانونی و ناموجه است
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 آبان+ وضعیت استان ها
ماساژ کف پا، راهکاری ساده برای بهبود خواب زنان یائسه
مشارکت در توسعه فناوری درمان سرطان به کمک ریزتراشه
بازی، راهی ساده برای بهبود ناهنجاری‌های بدنی کودکان
حضور 142 رشته دانشگاه های ایران در رتبه بندی شانگهای 2025
ناسا نزدیکترین تصویر از دنباله‌دار مرموز را منتشر کرد
کاظمی‌قمی: مردم عراق در انتخابات شگفتی آفریدند
پویش برای آزادی مادران زندانی غیرعمد
پزشکیان: کشور نه وابسته به فرد یا مقام خاص بلکه بر مردم و ظرفیت‌های درونی استوار است
عراقچی: موافق مذاکره و یک توافق عادلانه و متوازن هستیم
امیریان به طلای 800 متر رسید
جزییات واریز یارانه آبان 1404 +دهک‌های مشمول
آفریقای جنوبی از زورگویی آمریکا انتقاد کرد
نماینده مجلس لبنان: پروژه آمریکا و اسرائیل علیه لبنان آشکار و خطرناک است
فردا مهلت استعفا برای داوطلبی در انتخابات شوراهای اسلامی روستا به پایان می‌رسد
وزیر اقتصاد: تفویض اختیارات بانکی، مالیاتی و گمرکی به استان‌ها به زودی ابلاغ می‌شود
نورنما | فوران پرفشار چشمه آب در معدن مس سرچشمه
زخمی شدن نظامی اسرائیلی توسط رزمندگان مقاومت در کرانه باختری
درخواست غیرقانونی نماینده آمریکا از ایران در شورای حکام
سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه جدید شورای حکام حتما با واکنش ایران مواجه می‌شود
درگذشت ناگهانی فعال رسانه‌ای تبریز در جریان نشست وزیر اقتصاد
راننده‌ها اینترنتی بیمه می شوند/جزییات +فیلم
مقام آمریکایی: شرکت‌های چینی و هندی در حال اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هستند
ترامپ خواستار دستگیری برخی قانونگذاران دموکرات شد
نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام:دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار در موضوع هسته‌ای ایران است
لاوروف و عراقچی گفتگو کردند
آماده‌باش پاکستان برای احتمال جنگ
درستکار: امیدوارم چهار طلای دیگر کسب کنیم
X
آگهی تبلیغاتی