×
بین الملل
شناسه خبر : 253889
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 19:46
ادعای تازه گروسی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران

ادعای تازه گروسی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا کرد که ایران در حال حاضر به‌طور فعال غنی‌سازی انجام نمی‌دهد، اما در اطراف محل نگهداری ذخایر اورانیوم، تحرکاتی مشاهده شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رافائل گروسی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس در مقر سازمان ملل متحد اظهار داشت که با وجود آنکه بازرسان این آژانس به تأسیسات هسته‌ای ایران دسترسی ندارند، تصاویر ماهواره‌ای هیچ نشانه‌ای از تسریع تولید اورانیوم با غنای بالاتر از مقادیر پیش از جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی نشان نداده است.

وی افزود: «با این حال، مواد هسته‌ای با غنای ۶۰ درصد همچنان در ایران است. این یکی از موضوعاتی است که درباره آن در حال گفت‌وگو هستیم، زیرا باید به آنجا بازگردیم و تأیید کنیم که مواد در همان محل وجود دارد و برای مقاصد دیگر منحرف نشده است. این موضوع بسیار، بسیار مهم است.»

گروسی همچنین ادعا کرد که بازرسان تحرکاتی در اطراف محل‌هایی که ذخایر در آن نگهداری می‌شود مشاهده کرده‌اند. او گفت در نبود دسترسی بیشتر، آژانس مجبور است به تصاویر ماهواره‌ای تکیه کند که تنها تا حدی می‌تواند اطلاعات ارائه دهد.

گفتنی است، همکاری‌های ایران و آژانس در پی حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان به حالت تعلیق درآمده بود. مجلس شورای اسلامی تیرماه گذشته قانونی را در این زمینه به تصویب رساند که بر اساس آن، دولت موظف است تا زمان تحقق شروط مشخص‌شده در متن مصوبه، همکاری‌های خود با آژانس را متوقف سازد.

پس از آن، مذاکراتی میان دو طرف درباره نحوه ازسرگیری همکاری‌ها شکل گرفت که سرانجام ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۱۸ شهریور درباره نحوه تعامل در وضعیت جدید، متعاقب حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، به تفاهم رسیدند.

با این حال، تصمیم نسنجیده اروپا برای بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد که به واسطه برجام رفع شده بود (سازوکار پس‌گشت)، اجرای این توافق را به حالت تعلیق درآورده است.

آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشته است که تصمیم اروپا «روابط شکننده ایران و آژانس را پیچیده‌تر کرده است؛ با این حال گروسی گفت که از روز چهارشنبه بازرسان آژانس در داخل ایران حضور دارند.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که مبنای همکاری و تعامل با آژانس، قانون مصوب مجلس است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در این‌باره گفت: «ما کماکان عضو معاهده منع اشاعه و متعهد به توافق‌نامه پادمان هستیم. در اجرای این تعهدات پادمانی، با در نظر داشتن مصوبه مجلس که شورای عالی امنیت ملی را متولی این موضوع معرفی کرده است، تعاملات با آژانس را پیش می‌بریم.»

وی بیان داشت: «باید این نکته را در نظر داشت که برخی از جنبه‌های همکاری ما با آژانس، همکاری‌های متعارفی است که در راستای منافع کشور قرار دارد. برای مثال، مباحث مربوط به تعویض سوخت نیروگاه اتمی بوشهر که طبعاً همه ما خواهان ادامه کار عادی این نیروگاه هستیم یا نظارت بر عملکرد راکتور تحقیقاتی تهران که داروهای لازم برای بیماران ما را تأمین می‌کند، از جمله مواردی است که به‌صورت طبیعی باید انجام شود.»

بقایی تصریح کرد: «مبنای همکاری ما با آژانس در شرایط کنونی، قانون مجلس است و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی، مواردی که آژانس درخواست داشته باشد به‌صورت موردی بررسی و بر اساس تصمیم شورای عالی امنیت ملی اقدام خواهد شد.»


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
چین ادعای روزنامه فاینشال تایمز را رد کرد
5 کشتی مرتبط با ایران از تنگه هرمز عبور کردند
پکن: واشنگتن فوری به محاصره و تحریم کوبا پایان دهد
اعتراف هگست به بمباران یک مدرسه در ایران در جدال لفظی با نمایندگان
یاتا اذعان کرد؛ افزایش قیمت بلیت هواپیما در آسیا و اروپا
تاج به خاطر توهین‌های صورت گرفته تصمیم به بازگشت گرفت
انتقاد سناتورهای آمریکایی از ضعف تدابیر حفاظتی در پایگاه آمریکا در کویت
تأکید رئیس‌جمهور لبنان بر تقویت حضور دولت در جنوب
قیمت نفت برنت در مرز 119 دلار
نورنما | خلیج فارس خانه ماست
چارلز سوم به ترامپ: اگر ما نبودیم شما فرانسوی حرف می‌زدید/ماکرون:خیلی شیک می‌شد!
تمرینات پرسپولیس از این تاریخ آغاز می‌شود
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیران امور خارجه لهستان، هند و کنیا
دفتر نبیه بری اظهارات رئیس‌جمهور لبنان را رد کرد
جاده چالوس از عصر امروز یک‌طرفه شد
ادموند بزیک، مدیر جدید آکادمی سرخ‌پوشان شد
بیانیه نماینده ایران در آژانس در کنفرانس بازنگری «ان‌پی‌تی»
جو کنت: محاصره ایران بیشتر به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند
برگزاری حراج شمش طلا در 13 اردیبهشت
هزینه جنگ‌های اخیر برای اسرائیل از 400 میلیارد شِکِل گذشت
چه خبر از فصل دوم بامداد خمار نرگس آبیار؟
واکنش آقای خاص به احتمال بازگشت به سانتیاگو برنابئو
حماس تغییر نام «کرانه باختری» از سوی ایالت آریزونای آمریکا را محکوم کرد
کاروان «ناوگروه دنا» ایران با 9 طلا و یک نقره سوم شد
اقتصاد بریتانیا زیر فشار جنگ امریکا علیه ایران
برلین: جنگ ترامپ با ایران رشد اقتصادی آلمان را به نصف کاهش داد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: از دیدن صحنه های مناطق جنگ زده متاسف شدم
طرح جنجالی و بنیادین فیفا در قوانین ترکیب تیم‌های باشگاهی
2 یهودی در لندن مجروح شدند
روایت قالیباف از 6 شکست دشمن
کدام فرودگاه‌های کشور اکنون فعال هستند
پزشکیان: ایران، ایران امام رضاست
غریب‎‌آبادی: از حقوق بین‌الملل تنها اسمی باقی مانده است
توقف موقت عملیات توتال در خاورمیانه
اجتماع 10 کیلومتری امام رضایی‌‌ها برای ایران
پرسپولیس به همکاری خود با افشین پیروانی پایان داد
آیا جدایی امارات تولیدکنندگان دیگر را به ترک اوپک ترغیب می‌کند؟
احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه انگلیس
افشای جزئیات تازه درباره سقوط هواپیمای رئیس ستاد ارتش لیبی در ترکیه
کلاهبردار 480 میلیاردی در دام پلیس
تاکید آنکارا بر تمدید آتش‌بس میان ایران و آمریکا
جنوب لبنان زیر آتش صهیونیست‌ها
قیمت بنزین در آمریکا رکورد چهار ساله خود را زد
خلیج فارس، نمایشگاه مقاومت ملی و قدرت پاسخگویی ایران
فشار آمریکا بر دومین تولیدکننده بزرگ چین با توقف ارسال تراشه
اظهارات جدید گروسی درباره مکان ادعایی اورانیوم!
طلای بازی‌های ساحلی آسیایی به هندبال ایران رسید
اختلاف نظر مرتس و ترامپ در مورد جنگ علیه ایران
فوتبال ساحلی ایران بر بام آسیا ایستاد+فیلم
فرودگاه آبادان برای پروازهای داخلی آماده شد