×
بین الملل
شناسه خبر : 253889
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 19:46
ادعای تازه گروسی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران

ادعای تازه گروسی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا کرد که ایران در حال حاضر به‌طور فعال غنی‌سازی انجام نمی‌دهد، اما در اطراف محل نگهداری ذخایر اورانیوم، تحرکاتی مشاهده شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رافائل گروسی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس در مقر سازمان ملل متحد اظهار داشت که با وجود آنکه بازرسان این آژانس به تأسیسات هسته‌ای ایران دسترسی ندارند، تصاویر ماهواره‌ای هیچ نشانه‌ای از تسریع تولید اورانیوم با غنای بالاتر از مقادیر پیش از جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی نشان نداده است.

وی افزود: «با این حال، مواد هسته‌ای با غنای ۶۰ درصد همچنان در ایران است. این یکی از موضوعاتی است که درباره آن در حال گفت‌وگو هستیم، زیرا باید به آنجا بازگردیم و تأیید کنیم که مواد در همان محل وجود دارد و برای مقاصد دیگر منحرف نشده است. این موضوع بسیار، بسیار مهم است.»

گروسی همچنین ادعا کرد که بازرسان تحرکاتی در اطراف محل‌هایی که ذخایر در آن نگهداری می‌شود مشاهده کرده‌اند. او گفت در نبود دسترسی بیشتر، آژانس مجبور است به تصاویر ماهواره‌ای تکیه کند که تنها تا حدی می‌تواند اطلاعات ارائه دهد.

گفتنی است، همکاری‌های ایران و آژانس در پی حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان به حالت تعلیق درآمده بود. مجلس شورای اسلامی تیرماه گذشته قانونی را در این زمینه به تصویب رساند که بر اساس آن، دولت موظف است تا زمان تحقق شروط مشخص‌شده در متن مصوبه، همکاری‌های خود با آژانس را متوقف سازد.

پس از آن، مذاکراتی میان دو طرف درباره نحوه ازسرگیری همکاری‌ها شکل گرفت که سرانجام ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۱۸ شهریور درباره نحوه تعامل در وضعیت جدید، متعاقب حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، به تفاهم رسیدند.

با این حال، تصمیم نسنجیده اروپا برای بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد که به واسطه برجام رفع شده بود (سازوکار پس‌گشت)، اجرای این توافق را به حالت تعلیق درآورده است.

آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشته است که تصمیم اروپا «روابط شکننده ایران و آژانس را پیچیده‌تر کرده است؛ با این حال گروسی گفت که از روز چهارشنبه بازرسان آژانس در داخل ایران حضور دارند.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که مبنای همکاری و تعامل با آژانس، قانون مصوب مجلس است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در این‌باره گفت: «ما کماکان عضو معاهده منع اشاعه و متعهد به توافق‌نامه پادمان هستیم. در اجرای این تعهدات پادمانی، با در نظر داشتن مصوبه مجلس که شورای عالی امنیت ملی را متولی این موضوع معرفی کرده است، تعاملات با آژانس را پیش می‌بریم.»

وی بیان داشت: «باید این نکته را در نظر داشت که برخی از جنبه‌های همکاری ما با آژانس، همکاری‌های متعارفی است که در راستای منافع کشور قرار دارد. برای مثال، مباحث مربوط به تعویض سوخت نیروگاه اتمی بوشهر که طبعاً همه ما خواهان ادامه کار عادی این نیروگاه هستیم یا نظارت بر عملکرد راکتور تحقیقاتی تهران که داروهای لازم برای بیماران ما را تأمین می‌کند، از جمله مواردی است که به‌صورت طبیعی باید انجام شود.»

بقایی تصریح کرد: «مبنای همکاری ما با آژانس در شرایط کنونی، قانون مجلس است و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی، مواردی که آژانس درخواست داشته باشد به‌صورت موردی بررسی و بر اساس تصمیم شورای عالی امنیت ملی اقدام خواهد شد.»


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قتل هولناک کودک 13 ساله در چابهار؛ جسد پشت زندان پیدا شد/مثله‌ شدن جسد کودک صحت ندارد
انفجار پهپادی در لبنان؛ خودرویی هدف قرار گرفت
نخستین ارائه VoLTE در رومینگ بین‌الملل توسط همراه اول
نشست تهران و بازتعریف نقش همسایگان افغانستان
آماده‌باش تیم‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر/اسکان اضطراری هزار حادثه‌دیده در برف و سیلاب
پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)+ فیلم گل اول
آماده‌باش در پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه
جزئیات فروش 12 محصول ایران خودرو/ اختلاف قیمت از کارخانه تا بازار چقدر است؟
تل‌آویو استرالیا را به تشویق حملات ضدیهودی متهم کرد
ارتش لبنان ادعای تل‌آویو درباره وجود سلاح در یانوح را تکذیب کرد
ترامپ نوکر پوتین است
کشته و مجروح شدن 6 آمریکایی در تدمر/ ترامپ: انتقام جدی است/بازداشت 11 عنصر شورشیان سوریه
خشکسالی‌ کل و قوچ‌ها را به معابر شهری کشاند
نمایان شدن «شن زرد» پس از خاکبرداری در نزدیکی حرم امام حسین(ع)
خشم تل‌آویو از استرالیا پس از تیراندازی مرگبار در سیدنی
توقیف 2 لنج غیرمجاز عمانی و کشف 100 کیلوگرم مارماهی
اخراج استاد ایرانی از دانشگاه آرکانزاس، رسوایی دیگری برای آمریکا است
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
دستور وزیر کشور برای آماده‌باش کامل استانداران 4 استان
انسداد محور پونل- خلخال در پی کولاک شدید
مشکل خاکسپاری کامران فانی حل شد
واریز 2 همت سود در یک هفته به حساب 400 هزار سهام‌دار
قیمت هرکیلو زعفران به حدود 180 میلیون تومان رسید
حمله سیدنی و پیامدش!
صدور معافیت تحصیلی از طریق سامانه سخا
اعلام آرای جدید کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال
هشدار قرمز سیلاب برای جنوب کشور
حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 23 آذر 1404+ جدول
اروپا در جایگاه متهم، نه مدعی
کشف 40 هزار قلم داروی قاچاق به ارزش 9 میلیارد تومان
27 درصد سیگار موجود در بازار قاچاق است
گلایه وزیر آموزش و پرورش از آمارهای بازماندگان از تحصیل
تعرض به دختر جوان در اطراف سرخه‌حصار
برخوردبا هرگونه تخلف در دریافت کرایه مازاد تاکسی ها
آغاز ساخت مسکن سازمانی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 23 آذر 1404+ جدول
برکناری یک استاد ایرانی از دانشگاه آمریکا به دلیل انتقاد از رژیم صهیونیستی
تعرفه مکالمه و پیامک همراه اول 30 درصد گران شد
قوی‌ترین سامانۀ برفی در راه ایران
شهردار دزفول برکنار شد
بردن کودکان به ایستگاه 7 توچال می‌تواند مرگ‌آفرین باشد
رکود در بازار لوازم خانگی
سند ستاد ملی ترانزیت تصویب شد
واگذاری پلاک‌های فک شده بدون جریمه به رانندگان جدید
معمای نیکلاس
حذف ارز ترجیحی بدون برنامه، تورم شدید به‌دنبال دارد
نایب‌قهرمانی جوانان ایران با رکورد تاریخی 262 مدال
منتظر دریافت اطلاعات از مسوولان و منابع ذیربط هستیم
تابستان 1404؛ تورم بالا رفت، نفت ارزان شد
X
آگهی تبلیغاتی