×
بین الملل
شناسه خبر : 253842
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 16:26
دولت انگلیس: ایران از جبهه پولیساریو حمایت نمی‌کند

دولت انگلیس: ایران از جبهه پولیساریو حمایت نمی‌کند

دولت انگلیس در بیانیه‌ای رسمی تأیید کرد که هیچ مدرکی مبنی بر ادعای حمایت ایران از «جبهه پولیساریو» وجود ندارد. این در حالی مطرح شده که زبان دیپلماتیک لندن درخصوص صحرای غربی عملاً به سمت تقویت مواضع مراکش و بهره‌برداری سیاسی از تهدید دعایی ایران برای پشتیبانی از طرح خودمختاری مراکش حرکت کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: دولت انگلیس رسماً اعلام کرد اسناد کافی درباره ارتباط یا حمایت ایران از «جبهه پولیساریو» در مناقشه «صحرای غربی» در اختیار ندارد.

  دولت انگلیس در بیانیه‌ای رسمی تأیید کرد که هیچ مدرکی مبنی بر ادعای حمایت ایران از «جبهه پولیساریو» وجود ندارد. این در حالی مطرح شده که زبان دیپلماتیک لندن درخصوص صحرای غربی عملاً به سمت تقویت مواضع مراکش و بهره‌برداری سیاسی از تهدید دعایی ایران برای پشتیبانی از طرح خودمختاری مراکش حرکت کرده است.

به‌نوشته رسانه‌های انگلیسی، پرسش درباره ادعای ارتباط ایران و پولیساریو ابتدا توسط یکی از اعضای مجلس اعیان انگلیس مطرح شد. وزارت خارجه این کشور در ۲۶ سپتامبر در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: «انگلیس شواهد لازم درباره ادعای حمایت ایران از جبهه پولیساریو را مشاهده نکرده است. با این حال فعالیت‌های ایران در منطقه رصد خواهد شد.»

در نشست ۲۷ اکتبر مجلس اعیان نیز «بارونس چپمن» از وزارت خارجه انگلیس بار دیگر تکرار کرد که «هیچ سندی در حمایت از این ادعا وجود ندارد» اما در همان جلسه، تأکید او بر «نزدیکی لندن به مراکش» و «پیشبرد راه‌حل مبتنی بر خودمختاری» نشان داد که انگلیس موضع خود را به سمت خط روایی مراکش متمایل کرده است.

در جریان این بحث، برخی اعضای مجلس اعیان کوشیدند ادعا کنند ایران از جبهه پولیساریو برای «بی‌ثبات‌سازی منطقه» استفاده می‌کند، اما هیچ‌گونه مدرک قابل راستی‌آزمایی ارائه نشد. در مقابل، موضع وزارت خارجه بر فقدان شواهد تأکید داشت و تنها گفت «وضعیت تحت پایش است.»

در عین حال، دولت انگلیس از «عملگرایی» و «نزدیکی به مراکش» سخن گفت و هم‌راستا با روایت این کشور، طرح خودمختاری را «راه‌حل عملی» در آستانه صدور قطعنامه آتی شورای امنیت توصیف کرد.

صحرای غربی یک سرزمین مورد مناقشه در شمال‌غرب آفریقاست که تا ۱۹۷۵ مستعمره اسپانیا بود. پس از خروج اسپانیا، مراکش این منطقه را ضمیمه خاک خود کرد؛ اما جبهه پولیساریو که نماینده بخش بزرگی از مردم بومی صحرا بود، خواهان رفراندوم استقلال تحت نظر سازمان ملل است.

سازمان ملل این منطقه را «سرزمینِ فاقد تعیین سرنوشت» می‌داند و از دهه ۱۹۹۰ یک مأموریت صلح برای نظارت بر آتش‌بس و آماده‌سازی رفراندوم تشکیل داده است، اما این رفراندوم هرگز برگزار نشده و وضعیت بلاتکلیف مانده است.

مراکش در سال‌های اخیر برای بی‌اعتبار کردن پولیساریو، مرتب ادعا کرده این گروه مورد حمایت ایران است تا هم آن را «تهدید امنیتی» جلوه دهد و هم حمایت غرب را جذب کند. ایران این ادعا را همواره رد کرده و تاکنون هیچ مرجع بین‌المللی یا غربی نیز سندی در تأیید ادعای مراکش ارائه نکرده است.

اما انگلستان و چند کشور غربی، به دلیل روابط اقتصادی و امنیتی با مراکش، عملاً روایت دولت این کشور را ترجیح می‌دهند و با به‌کارگیری ادبیاتی مثل «راه‌حل عملگرایانه»، طرفِ طرح خودمختاری مراکش را می‌گیرند — نه موضع حقوقیِ سازمان ملل که بر «حق تعیین سرنوشت از طریق رفراندوم» تأکید دارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
راز ارتفاع کف اقیانوس برمودا فاش شد
دوستی دلفین‌ها به نفع آنهاست
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
ثبت مشاهده 6 یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی میاندشت
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ
پیام تبریک وزارت خارجه به مناسبت انتخابات شیلی
تعطیلی موزه لوور در پاریس
موافقت آمریکا با تضمین‌های امنیتی مشابه ناتو به اوکراین
مهاجرانی: انتصابات دولت بر اساس شایسته‌سالاری انجام می‌شود
جدول لیگ ایران در پایان مسابقات امروز
نورنما | سرعت و دقت یک مرغ مار گردن
2 شهید و 6 زخمی در غزه طی 24 ساعت گذشته
چگونه از میزان اعتبار کالابرگ خود مطلع شویم؟
مربی دروازه‌بان‌های استقلال در پایان بازی با خیبر زخمی شد
مجارستان: تشدید تنش با روسیه برای اروپا آسیب زاست
مدارس فارس فردا سه شنبه 25 آذرماه غیرحضوری شد
کی‌یف: پیشرفت واقعی در مذاکرات صلح اوکراین حاصل شد/مقام آمریکایی: مذاکرات مثبت بود
باشگاه خیبر از داور بازی با استقلال شکایت کرد
مدارس شهرستان جیرفت فردا سه شنبه تعطیل شدند
رویترز: روسیه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا موافقت کرده است
X
آگهی تبلیغاتی