×
اجتماعی
شناسه خبر : 253767
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 11:25
صدور پروانه اپراتور هوش مصنوعی کلید خورد

صدور پروانه اپراتور هوش مصنوعی کلید خورد

معاون وزیر ارتباطات گفت: مدل اپراتور هوش مصنوعی رگوله و ابلاغ شده است و هم‌اکنون فرآیند تشکیل کنسرسیوم‌های مالی برای ساخت و استقرار این سیستم در کشور در حال انجام است.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ احسان چیت‌ساز، معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص آخرین وضعیت اپراتور هوش مصنوعی در کشور گفت: اپراتور هوش مصنوعی در کمیسیون تنظیم مقررات رگوله شده و شرکت‌ها می‌توانند موافقت اصولی فعالیت در این حوزه را دریافت کرده و پس از طی مراحل لازم آن را به «پروانه اپراتور هوش مصنوعی» تبدیل کنند.

وی با اشاره به مأموریت دارندگان این پروانه افزود: دارندگان پروانه اپراتور هوش مصنوعی می‌توانند داده‌های مربوط به حوزه‌های مختلف را پردازش کرده و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه دهند. همچنین سالانه موظف‌اند ظرفیت پردازشی خود را متناسب با نیاز کشور تا ۵۰ درصد افزایش دهند.

چیت ساز با تأکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی در توسعه این زیست‌بوم، گفت: وزارت ارتباطات از شکل‌گیری کنسرسیوم‌های مالی برای ایجاد و توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی حمایت می‌کند تا این بازیگران بتوانند زیرساخت‌های لازم را برای رشد و گسترش فناوری فراهم کنند.

معاون سیاستگذاری فاوا در توضیح اهداف راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی گفت: هدف ما رشد و توسعه هوش مصنوعی از مسیر شرکت‌های بزرگ است. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که رشد و پایداری زیست‌بوم‌های فناورانه عمدتاً بر دوش شرکت‌های بزرگ قرار دارد. ما به‌دنبال آن هستیم که این شرکت‌ها در اکوسیستم هوش مصنوعی کشور شکل بگیرند تا بتوانند از ظرفیت استارتاپ‌ها در زنجیره ارزش خود برای پمپاژ نوآوری استفاده کنند.

چیت ساز ادامه داد: استارتاپ‌های کوچک و مستقل، به‌دلیل نبود جایگاه در زنجیره ارزش، به‌تنهایی نمی‌توانند اشتغال پایدار یا توسعه قابل‌توجهی ایجاد کنند. از این‌رو، راهبرد ما توسعه شرکت‌های بزرگ و هدایت اکوسیستم هوش مصنوعی کشور حول این ساختار است.

وی در پایان گفت: مدل اپراتور هوش مصنوعی رگوله و ابلاغ شده است و در حال حاضر، فرآیند تشکیل کنسرسیوم‌های مالی برای ساخت و استقرار این سیستم در کشور در حال انجام است.

به گزارش مهر، دی ماه سال ۱۴۰۳ بود که موضوع صدور مجوز اپراتور هوش مصنوعی توسط وزارت ارتباطات مطرح شد و در این خصوص احسان چیت‌ساز، معاون سیاستگذاری، برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال گفت: هدف ما این است که دولت تنها در جایی سرمایه‌گذاری کند که بازده کوتاه‌مدت آن برای بخش خصوصی جذاب نیست. هر جا که بخش خصوصی قادر به فعالیت باشد و رقابت کند، ورود دولت ممنوع است. ما در کارگروه اقتصاد دیجیتال، دقیقاً برای تحقق همین هدف تلاش می‌کنیم تا علاوه‌بر هموارکردن مسیر سرمایه‌گذاری‌های جدید، از سرمایه و خلاقیت بخش خصوصی نیز برای رشد اقتصاد دیجیتال نهایت استفاده را ببریم.


اخبار مرتبط
آخرین وضعیت راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 13:34
آخرین وضعیت راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور
مجموعه وزارت ارتباطات، از ابتدای دولت چهاردهم توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و تقویت این حوزه را به‌عنوان محور اصلی رشد اقتصاد دیجیتال در دستور کار قرار داده است، به گونه‌ای که اخیرا معاون وزیر ارتباطات از شکل‌گیری اپراتور هوش مصنوعی در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با حداقل ظرفیت پردازشی 200 و افزایش سالیانه حداقل 50 ظرفیت آن، خبر داده است.
پیشنهاد چین برای تأسیس «سازمان جهانی هوش مصنوعی» در شانگهای
یکشنبه 1404/08/11 ساعت 08:36
پیشنهاد چین برای تأسیس «سازمان جهانی هوش مصنوعی» در شانگهای
رئیس‌جمهور چین در نشست سران همکاری اقتصادی آسیا‌ـ‌اقیانوسیه (APEC) پیشنهاد ایجاد «سازمان جهانی هوش مصنوعی» را مطرح کرد؛ نهادی بین‌المللی که تدوین قوانین و چارچوب‌های حکمرانی بر فناوری هوش مصنوعی و گسترش همکاری‌های جهانی در این حوزه را برعهده بگیرد.
اقتصاد جهانی زیر سیطره هوش مصنوعی پیشرفته
پنج‌شنبه 1404/08/08 ساعت 13:41
نورنیوز بررسی می‌کند،
اقتصاد جهانی زیر سیطره هوش مصنوعی پیشرفته
تحلیل‌ها نشان می‌دهد هوش مصنوعی با شتابی بی‌سابقه در صنایع بیمه، انرژی و سفر در حال گسترش است؛ از تشخیص تقلب و بهینه‌سازی مصرف تا کاهش هزینه‌های زیرساختی و افزایش بهره‌وری.
تنظیمات کارخانه
پنج‌شنبه 1404/08/08 ساعت 09:12
سیدمصطفی هاشمی‌طبا:
تنظیمات کارخانه
زنده‌یاد مرحوم علی‌اکبر پرورش، وزیر اسبق آموزش‌و‌پرورش، می‌گفتند هرگاه در دولت نمی‌توانیم یا نمی‌خواهیم درباره موضوعی تصمیم بگیریم، بلافاصله هیئتی را تشکیل می‌دهیم و به آنان مأموریت می‌دهیم که بروند و با تشکیل جلسات هم‌اندیشی، بررسی‌های اصولی و علمی انجام دهند و نتیجه را گزارش کنند و این یعنی آنکه در آن مورد تصمیم‌گیری نشود.
ده میلیون کنتور هوشمند برق در کشور ­فعال می‌شود
سه‌شنبه 1404/08/06 ساعت 16:03
ده میلیون کنتور هوشمند برق در کشور ­فعال می‌شود
مدیرعامل شرکت توانیر در کنفرانس شبکه‌های توزیع نیروی برق گفت: نصب کنتور‌های هوشمند از 5.7 میلیون دستگاه گذشت و درحالی که قرار بود و برنامه داشتیم که 6 میلیون دستگاه اضافه کنیم، روز گذشته این برنامه نهایی شد که به 10 میلیون دستگاه افزایش یابد.
هوش مصنوعی هفته کاری را به دو تا سه روز کاهش می‌دهد
دوشنبه 1404/08/05 ساعت 02:07
هوش مصنوعی هفته کاری را به دو تا سه روز کاهش می‌دهد
بیل گیتس پیش‌بینی کرده است که هوش مصنوعی طی یک تا دو دهه آینده ساختار بازار کار را دگرگون کرده و هفته کاری انسان‌ها را از پنج روز به دو یا سه روز کاهش دهد.
نظرات

آخرین اخبار
آغاز صدور احکام جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی + زمان واریز معوقات فروردین و اردیبهشت
مطالبات گندم‌کاران هنوز پرداخت نشده است
شرایط ثبت‌نام و قیمت 5 خودروی وارداتی در طرح جدید فروش اعلام شد
جزئیات وام مسکن 400 میلیونی برای خانواده‌های دارای فرزند اعلام شد
تماس‌های فشرده رئیس پارلمان لبنان با مقامات آمریکایی فاش شد
پنتاگون ارسال موشک‌های تاماهاک به آلمان را لغو می‌کند
قرارداد 2 میلیارد دلاری آمریکا برای فروش پدافند ضد پهپاد به کویت
وزیر انرژی آمریکا: کاهش قیمت بنزین وابسته به توافق با ایران است
انتقاد تند عضو کنگره آمریکا از نتانیاهو و نفوذ تل‌آویو در واشنگتن
چرا پنتاگون از فعالیت‌های اطلاعاتی اسرائیل نگران شده است؟
چرا برخی افراد پس از طلاق دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند؟
صعود تکواندو ایران در رنکینگ جهانی؛ زندی شماره یک المپیک شد
بغداد زمان خروج نیروهای ائتلاف آمریکایی را اعلام کرد
تصادف مرگبار سمند در نجف‌آباد؛ 3 فوتی و 1 مصدوم
دو بزنگاه کنونی دشمن در جنگ ترکیبی
کاهش قیمت نفت متوقف شد؛ برنت به 92 دلار رسید
تداوم تنش آبی در پایتخت با وجود افزایش بارندگی‌ها؛ تهران همچنان در مرز تنش آبی
ابهام امنیتی ترامپ و راهبرد فرسایش ایران
زاینده رود تا سه ماه آینده جاری است
دو برداشت از توافق
کیفیت هوای اصفهان به مرز بحران رسید
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 16 خرداد 1405
کوبا؛ تایوانِ کارائیب؟
جزئیات صدور ویزای تیم ملی ایران برای جام جهانی ؛ چه کسانی ویزا نگرفتند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 16 خرداد 1405 + جدول
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری برای 17 تا 31 خرداد آغاز شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 16 خرداد 1405 / اونس طلا سقوط کرد!
محیط زیست ایران، چشم به راه حکمرانی سبز
ترافیک سنگین صبحگاهی در محور هراز و 2 آزادراه اصلی
پاسخ تند وگزنده عراقچی به رئیس‌جمهور لبنان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 16خرداد 1405 + جدول
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 16 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پاسخ قاطع به تجاوز جدید آمریکا؛ موشک‌های سپاه پایگاه‌های هوایی دشمن در منطقه را هدف گرفتند
چرا قهوه گران شد؟
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار