×
بین الملل
شناسه خبر : 253762
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 11:06
پیشنهاد ایران برای نام‌گذاری جایزه بریکس به نام شاعران ملی

پیشنهاد ایران برای نام‌گذاری جایزه بریکس به نام شاعران ملی

ایران با ارائه پیشنهادی نوآورانه در رویداد جایزه ادبی بریکس 2025 در جاکارتا، بر اهمیت پیوند میان ادبیات و دیپلماسی فرهنگی تأکید کرد و خواستار اختصاص سالانه جایزه به نام شاعران ملی کشورهای عضو شد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ این پیشنهاد از سوی حمید نظرخواه علیسرایی، شاعر و نویسنده ایرانی و هماهنگ‌کننده ملی شبکه ادبی بریکس در ایران، در حاشیه مراسم اعلام فهرست نهایی مطرح شد.

او تأکید کرد: «جایزه ادبی بریکس نخستین جایزه بین‌المللی است که بر ارزش‌های فرهنگی، انسانی و بومی تمرکز دارد و داوری آن کاملاً مستقل از سیاست است. پیشنهاد ما این است که هر سال این جایزه به نام یکی از شاعران ملی کشورهای عضو برگزار شود؛ برای ایران، می‌تواند یادآور بزرگان ادب مانند حافظ، سعدی یا مولوی باشد.»

وی همچنین افزود: «ترجمه آثار نویسندگان منتخب به زبان‌های رسمی کشورهای عضو، گامی مهم در گسترش همگرایی فرهنگی و گفت‌وگوی ادبی میان ملت‌هاست.»

در این مراسم، فهرست نهایی جایزه ادبی بریکس ۲۰۲۵ اعلام شد و منصور علی‌مرادی، نویسنده ایرانی، به‌عنوان نماینده ایران در میان ۱۰ نویسنده برگزیده از کشورهای عضو بریکس معرفی شد. دیگر نامزدها از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و مصر هستند.

وادیم تریوخین، رئیس مشترک شبکه ادبی بریکس، گفت: «این جایزه فرصتی است برای آشنایی نویسندگان معاصر با یکدیگر و تقویت درک متقابل، همدلی فرهنگی و پیوندهای دوستانه میان ملت‌ها.»

حضور ایران در میان نامزدهای نهایی و ارائه این پیشنهاد فرهنگی، نشانه‌ای از جایگاه روبه‌رشد ادبیات ایرانی در عرصه بین‌المللی و تلاشی تازه برای گسترش دیپلماسی فرهنگی از مسیر ادبیات است.

حضور منصور علی‌مرادی در فهرست نهایی این جایزه، نشانه‌ای از جایگاه روبه‌رشد ادبیات ایران در تعاملات فرهنگی بین‌المللی است. کارشناسان معتقدند ادبیات ایران با تکیه بر میراث عمیق انسانی و شاعرانه خود، می‌تواند در قالب همکاری‌های فرهنگی بریکس نقش مهمی در معرفی فرهنگ اصیل ایرانی و گسترش گفت‌وگوی ادبی میان ملت‌ها ایفا کند.

بریکس؛ از ارزش‌های سنتی تا همگرایی فرهنگی

جایزه ادبی بریکس در نوامبر ۲۰۲۴ در نخستین «فروم ارزش‌های سنتی» در مسکو بنیان‌گذاری شد و از نویسندگانی حمایت می‌کند که آثارشان بازتاب‌دهنده ارزش‌های فرهنگی و معنوی ملت‌های عضو است.

مرحله نخست داوری و اعلام فهرست بلند ماه گذشته در دومین «فروم ارزش‌های سنتی بریکس» در برزیل انجام شد و برنده نهایی قرار است ۲۷ نوامبر امسال در شهر خاباروفسک روسیه معرفی شود.

ایران با معرفی سه نویسنده شامل رضا امیرخانی، مجید قیصری و منصور علیمرادی، حضور پررنگ خود را در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس، این رویداد تازه‌تأسیس جهانی، به نمایش گذاشت.


نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال