×
بین الملل
شناسه خبر : 253762
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 11:06
پیشنهاد ایران برای نام‌گذاری جایزه بریکس به نام شاعران ملی

پیشنهاد ایران برای نام‌گذاری جایزه بریکس به نام شاعران ملی

ایران با ارائه پیشنهادی نوآورانه در رویداد جایزه ادبی بریکس 2025 در جاکارتا، بر اهمیت پیوند میان ادبیات و دیپلماسی فرهنگی تأکید کرد و خواستار اختصاص سالانه جایزه به نام شاعران ملی کشورهای عضو شد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ این پیشنهاد از سوی حمید نظرخواه علیسرایی، شاعر و نویسنده ایرانی و هماهنگ‌کننده ملی شبکه ادبی بریکس در ایران، در حاشیه مراسم اعلام فهرست نهایی مطرح شد.

او تأکید کرد: «جایزه ادبی بریکس نخستین جایزه بین‌المللی است که بر ارزش‌های فرهنگی، انسانی و بومی تمرکز دارد و داوری آن کاملاً مستقل از سیاست است. پیشنهاد ما این است که هر سال این جایزه به نام یکی از شاعران ملی کشورهای عضو برگزار شود؛ برای ایران، می‌تواند یادآور بزرگان ادب مانند حافظ، سعدی یا مولوی باشد.»

وی همچنین افزود: «ترجمه آثار نویسندگان منتخب به زبان‌های رسمی کشورهای عضو، گامی مهم در گسترش همگرایی فرهنگی و گفت‌وگوی ادبی میان ملت‌هاست.»

در این مراسم، فهرست نهایی جایزه ادبی بریکس ۲۰۲۵ اعلام شد و منصور علی‌مرادی، نویسنده ایرانی، به‌عنوان نماینده ایران در میان ۱۰ نویسنده برگزیده از کشورهای عضو بریکس معرفی شد. دیگر نامزدها از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و مصر هستند.

وادیم تریوخین، رئیس مشترک شبکه ادبی بریکس، گفت: «این جایزه فرصتی است برای آشنایی نویسندگان معاصر با یکدیگر و تقویت درک متقابل، همدلی فرهنگی و پیوندهای دوستانه میان ملت‌ها.»

حضور ایران در میان نامزدهای نهایی و ارائه این پیشنهاد فرهنگی، نشانه‌ای از جایگاه روبه‌رشد ادبیات ایرانی در عرصه بین‌المللی و تلاشی تازه برای گسترش دیپلماسی فرهنگی از مسیر ادبیات است.

حضور منصور علی‌مرادی در فهرست نهایی این جایزه، نشانه‌ای از جایگاه روبه‌رشد ادبیات ایران در تعاملات فرهنگی بین‌المللی است. کارشناسان معتقدند ادبیات ایران با تکیه بر میراث عمیق انسانی و شاعرانه خود، می‌تواند در قالب همکاری‌های فرهنگی بریکس نقش مهمی در معرفی فرهنگ اصیل ایرانی و گسترش گفت‌وگوی ادبی میان ملت‌ها ایفا کند.

بریکس؛ از ارزش‌های سنتی تا همگرایی فرهنگی

جایزه ادبی بریکس در نوامبر ۲۰۲۴ در نخستین «فروم ارزش‌های سنتی» در مسکو بنیان‌گذاری شد و از نویسندگانی حمایت می‌کند که آثارشان بازتاب‌دهنده ارزش‌های فرهنگی و معنوی ملت‌های عضو است.

مرحله نخست داوری و اعلام فهرست بلند ماه گذشته در دومین «فروم ارزش‌های سنتی بریکس» در برزیل انجام شد و برنده نهایی قرار است ۲۷ نوامبر امسال در شهر خاباروفسک روسیه معرفی شود.

ایران با معرفی سه نویسنده شامل رضا امیرخانی، مجید قیصری و منصور علیمرادی، حضور پررنگ خود را در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس، این رویداد تازه‌تأسیس جهانی، به نمایش گذاشت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 7 آبان 1404 + جدول
به حرمت حرم رضوی، دو زندانی محکوم به قصاص از چوبه دار رهایی یافتند
امید طلای ایران در تکواندو ؛ زندی به فینال رسید
پزشکیان: رقم اضافه‌کار پرستاران باید اصلاح شود
هوای مشهد در وضعیت قرمز
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 7 آبان 1404
حمله آمریکا به قایق‌ها جنایت جنگی است
بورس از 3 میلیون و 200 هزار هم عبور کرد
با حمایت هواداران، بهترین عملکرد را رقم می‌زنیم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 7 آبان 1404+ جدول
پتروشیمی آبادان به زودی به چرخه تولید بازمی‌گردد
آیا تهدیدات آتی ایران نظامی است؟
تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استانی مرز ایران و افغانستان
دریا برای گردشگران مازندران ممنوع شد
شهادت خبرنگاری دیگر در نوار غزه
50 اسیر آزادشده فلسطینی بار دیگر بازداشت شدند
ایست قلبی در کودکان؛ علل شایع یا خطرناک؟
تامین سوخت زیردریایی‌های هسته‌ای کره از سوی آمریکا
انهدام تیم ترورستی جیش الظلم در شرق ایران + فیلم
زمان طلایی درمان سکته مغزی چه زمانیست؟
پاییز تهران خشک‌تر از تابستان خواهد بود!
از شکست تا توهین ؛ ساعی زیر تیغ انتقادات
امروز آخرین فرصت تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد
صدور پروانه اپراتور هوش مصنوعی کلید خورد
تعطیلی پنجشنبه‌ها مجددا به مجلس ارجاع شد
ایران و معادله خطر؛ نتانیاهو و ترامپ در حصار انتخابات
جمع‌آوری 16 هزار سند از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی
نتایج نهایی پذیرش رشته‌های شرایط خاص کنکور
پیشنهاد ایران برای نام‌گذاری جایزه بریکس به نام شاعران ملی
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(113)«بَردَسکَن»
سکوت پژمان جمشیدی شکست/ «تهمت کثیف» را رد می‌کنم
نورنما | ونیز ایران
تکاپوی ریاض برای نفوذ در سوریه
واژگونی کامیون حامل میمون‌های مبتلا به ویروس+ فیلم
انتقاد تند مقام صهیونیستی به گزارشگر ویژه سازمان ملل
ترکیه: تل‌آویو به توافق آتش‌بس پایبند باشد
اوسمار وارد تهران شد
ادارات و دانشگاه‌های خوزستان تعطیل شدند
رهایی دو محکوم به قصاص در پویش ملی عفو و گذشت
خودکشی 279 نظامی صهیونیست طی 18ماه
چرا روز «کوروش» در تقویم رسمی کشور ثبت نشده است؟
ساعت کاری کارکنان دولت 44 ساعت در هفته باقی ماند
تعادل در دیپلماسی
روز کوروش
جایگاه ایران در «جاده ابریشم دیجیتال»
پاساژهای شانزلیزه و آلومینیوم پلمب شدند
یک کشته و17 زخمی در واژگونی اتوبوس زائران عتبات در محور ایلام
قانون اجازه نامزدی برای بار سوم در انتخابات را نمی‌دهد
آزمایش موشکی کره شمالی همزمان با ورود ترامپ به کره جنوبی
اقتصادنگار | دیروز و امروز ماجرای بانک آینده
X
آگهی تبلیغاتی