×
سیاسی
شناسه خبر : 253375
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/05 ساعت 11:50
مسیر مردمی شدن اقتصاد با رفع موانع هموار می‌شود

قالیباف:

مسیر مردمی شدن اقتصاد با رفع موانع هموار می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی سرمایه گذاری و تامین مالی در صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی با تأکید بر ضرورت مردمی شدن اقتصاد گفت: «کار مهم ما این است که سنگ را از مسیر اقتصاد مردمی برداریم.» قالیباف از اصلاح قوانین، مدیریت نقدینگی و جذب سرمایه‌گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان اولویت‌های مجلس یازدهم نام برد.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدباقرقالیباف امروز دوشنبه( ۵ آبان ماه) در همایش بین المللی سرمایه گذاری و تامین مالی در صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی گفت: امروز که در خدمت شما هستیم، ۲۱ قانون که نیاز کشور بود در مجلس یازدهم پیگیری و انجام شد، البته برخی از آیین نامه‌های اجرایی آن هنوز تصویب نشده و برخی از این مسائل را در بخش خصوصی و محیط‌های دانشگاهی مطالعه نکردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از قوانین مهم مصوب مجلس را قانون بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: بانک‌هایی که تولید نقدینگی و تورم می‌کردند با این قانون مورد توجه قرار گرفت. همچنین از اقداماتی که در مجلس دوازدهم در حال پیگیری است اینکه تورم در قانون گذاری وجود دارد. به عبارتی قوانین متضاد و منسوخ شده وجود دارد که در این دوره مجلس از ۱۲ هزار و ۵۲۴ قانونی که وجود دارد، نزدیک به دو سوم آن را از رده خارج خواهیم کرد.

۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است

قالیباف با بیان اینکه باید سنگ را از جلوی پای اقتصادی مردمی برداشت، گفت: نظر فقهی امام راحل هم در ابتدای انقلاب این بود که دخالت دولت در اقتصاد اگر کار بر روی زمین نمانده باشد، شرعا حرام است یعنی دولت باید کارهایی را دنبال کند که بخش خصوصی و مردم قادر به انجام آن نیستند و روی زمین مانده است. اما شرایط کشور به این گونه است که نزدیک به ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است.

پیش از اصلاحات اقتصادی باید اصلاحات انرژی را انجام داد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش از انجام اصلاحات اقتصادی باید اصلاحات انرژی را در کشور انجام داد، تصریح کرد: در این شرایط باید قیمت‌ها واقعی شوند اما اینگونه نیست که بدون برنامه به دنبال افزایش قیمت برویم و ابتدا از بنزین شروع کنیم. البته اصلاح قیمت نه، تنها راه و نه اولین راه است بلکه باید در این مسیر منفعت مردم مدنظر قرار داده شود.

قالیباف با بیان اینکه در اصلاحات انرژی تولید و مصرف را باید مدنظر قرار دهیم، گفت: این دو موضوع، دو روی سکه است ولی قطعا مصرف در اولویت ما قرار دارد. البته اصلاحات انرژی باید به گونه‌ای باشد که فرصت را غنیمت بشماریم و این فرصت‌ها با ریسک و بدون ریسک هستند و مصرف در حوزه انرژی فرصت با ریسک کشور محسوب می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر به درستی و با خرد جمعی و دخالت مستقیم مردم و اینکه مردم پای کار بیایند، این رویه را انجام دهیم، همین اصلاح در حوزه انرژی بزرگترین منبع سرمایه گذاری و تحول کشور خواهد بود است که متاسفانه در حال از بین بردن آن هستیم.

زشتی خام سوزی از خام فروشی بیشتر نباشد کمتر نیست 

وی اضافه کرد: در این زمان زشتی خام سوزی از خام فروشی بیشتر نباشد، کمتر نیست که متاسفانه ما امروز به این بلا گرفتاریم. چرا که در پنج سال قبل سهم دولت از معادن ۶ همت بوده ولی مابه التفاوت گازوئیل که به معادن داده می‌شد، ۴۰ همت بوده که این نحوه کار کردن نشانه ناترازی در مدیریت و تصمیم گیری است.

رئیس قوه مقننه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید تلاش کرد اقتصاد مصلحت محور را به اقتصاد آینده محور تبدیل کنیم تا بر مشکلات فائق بیاییم، گفت: در این راه باید به برنامه هفتم توسعه که مسئله محور است توجه کرد. چرا که باید مشکلات را تبدیل به مسئله کنیم و مسائل را به رسمیت بشناسیم و آن مسائل را به نخبگان بسپاریم تا حل کنند.

 قالیباف اضافه کرد: در این ایام موضوع نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه در سال اول توسط مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌شود و گزارش آن تا حدود ۱۹ آبان ماه به صحن مجلس خواهد رسید تا مشخص شود مجلس و دولت در سال نخست چه اقدامی انجام دادند و اگر در جایی مشکل و انحراف وجود داشت اصلاحات لازم انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در قانونگذاری اگر جایی اشتباه کردیم و نیاز به اصلاح در برنامه هفتم وجود داشت، حتما برنامه هفتم را در مجلس اصلاح خواهیم کرد. حتی ممکن است برخی از موضوعات در سال اول اصلاح و برخی از موضوعات در سال نخست اجرای برنامه متوقف شود. چرا که برنامه هفتم تنها سند مسئله محور کشور است که باید نسبت به حل مسائل آن اقدام کرد.

هیچگاه نتوانستیم  ۱۱ هزار همت نقدینگی در کشور را برای سرمایه گذرای اهرم کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایه گذاری و تامین مالی در بخش نفت، گاز و پتروشیمی گفت: امروز بازار پول و سرمایه کشور نمی‌تواند مشکلات بخش نفت، گاز و پتروشیمی را حل کند. چرا که کل بازار سرمایه کشور حداکثر۱۰۰ میلیارد دلار است در حالی که وقتی آقای اوجی به وزارت نفت آمدند، حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز به سرمایه گذاری فقط در حوزه گاز داشتیم.

قالیباف با تاکید بر اینکه بیش از ۱۱ هزار همت نقدینگی در کشور وجود دارد، گفت: روزانه ۸ همت به این نقدینگی اضافه می‌شود در حالی که باید ببینیم چه میزان از این نقدیندگی را به به سمت سرمایه گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی پیش بردیم. به عبارتی هیچگاه نتوانستیم این نقدینگی را برای سرمایه گذرای اهرم کنیم. حتی گاهی برخی از پروژه‌ها ستاره دار می‌شوند که ۳۴ درصد سود برای آنها پرداخت می‌شود تا هزینه تمام شده ۴۰ درصد شود که این وضعیت شرایط را بدتر خواهد کرد.

یکی از دولتی ترین وزارت خانه های ما وزارت نفت است

قالیباف تاکید کرد: در ماده پنج برنامه هفتم اقتصاد مردمی را به طور جدی دنبال کردیم و روی آن ایستادیم، از سال دوم برنامه آن هایی که در هر کجا از بخش های دولتی ماندند، مالیات بیست درصد افزایش می یابد از سال بعد آن پنج واحد درصد مالیات ها در بخش هایی که دولتی هستند و مسیر برنامه را اجرا نکردند اضافه می شود و قطعا ما به آنان سخت گیری می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: برای حضور بخش خصوصی در همه میادین جدید در حوزه نفت و گاز بر اساس بند ب ماده ۱۵ این فرصت ایجاد شده و باید در بالادست و پایین‌دست به این موضوع توجه شود.

قالیباف با بیان اینکه یکی از دولتی ترین وزارت خانه های ما وزارت نفت است، گفت: کوزه گر از کوزه شکسته آب نمی خورد از کوزه طلایی آب می خورد، ما در ماده ۴۴، ۴۶ و ۴۸ برای صنایع مصرف کننده انرژی  فرصت را گذاشتیم که سرمایه گذاری کنند.

وی تاکید کرد: در لیست تایید بخش‌های خصوصی نفت که خان آخر آن تایید خود وزیر نفت است از خودمان سوال کنیم در چهار سال گذشته چند شرکت به آن مرحله رسیدند .

قالیباف ادامه داد: می خواهیم صادرات نفت را از ۱.۶ میلیون بشکه به ۱.۸ میلیون بشکه افزایش دهیم اما همینطوری نمی شود. چه نسبتی بین مصرف و تولید ما برقرار است؟ غیر از خام سوزی و مصارفی که داریم.

وی تاکید کرد: در برنامه هفتم، ۵ درصد از تولید نفت و ۱۰ درصد از تولید گاز را باید بخش خصوصی انجام بدهد و از سال سوم در حوزه گاز به ۵ درصد و نفت ۲ درصد رسیده باشیم و این را در مجلس پیگیری میکنیم و با هیچ‌کسی تعارف نداریم.

رئیس مجلس ادامه داد: مردم امروز در کارهای نامولد مثل ارز ، طلا ، خودرو و مسکن سرمایه‌گذاری می کنند درحالی که شما می توانید چند برابر آن سود را در حوزه های مولد به مردم بدهید.

قالیباف ادامه داد: متخصصان‌ ما باید کمک کنند در حوزه صنعت مالی و فناوری هایی که در این زمینه وجود دارد، چگونه می توانیم کار را انجام دهیم،ابزار های نوینی در این بخش وجود دارد، در حوزه دیجیتالی بحث مهمی در برنامه هفتم دیده شده ما سهم‌ ما در GDP  باید ۱۰ درصد بشود .


نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت