×
سیاسی
شناسه خبر : 253375
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/05 ساعت 11:50
مسیر مردمی شدن اقتصاد با رفع موانع هموار می‌شود

قالیباف:

مسیر مردمی شدن اقتصاد با رفع موانع هموار می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی سرمایه گذاری و تامین مالی در صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی با تأکید بر ضرورت مردمی شدن اقتصاد گفت: «کار مهم ما این است که سنگ را از مسیر اقتصاد مردمی برداریم.» قالیباف از اصلاح قوانین، مدیریت نقدینگی و جذب سرمایه‌گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان اولویت‌های مجلس یازدهم نام برد.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدباقرقالیباف امروز دوشنبه( ۵ آبان ماه) در همایش بین المللی سرمایه گذاری و تامین مالی در صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی گفت: امروز که در خدمت شما هستیم، ۲۱ قانون که نیاز کشور بود در مجلس یازدهم پیگیری و انجام شد، البته برخی از آیین نامه‌های اجرایی آن هنوز تصویب نشده و برخی از این مسائل را در بخش خصوصی و محیط‌های دانشگاهی مطالعه نکردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از قوانین مهم مصوب مجلس را قانون بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: بانک‌هایی که تولید نقدینگی و تورم می‌کردند با این قانون مورد توجه قرار گرفت. همچنین از اقداماتی که در مجلس دوازدهم در حال پیگیری است اینکه تورم در قانون گذاری وجود دارد. به عبارتی قوانین متضاد و منسوخ شده وجود دارد که در این دوره مجلس از ۱۲ هزار و ۵۲۴ قانونی که وجود دارد، نزدیک به دو سوم آن را از رده خارج خواهیم کرد.

۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است

قالیباف با بیان اینکه باید سنگ را از جلوی پای اقتصادی مردمی برداشت، گفت: نظر فقهی امام راحل هم در ابتدای انقلاب این بود که دخالت دولت در اقتصاد اگر کار بر روی زمین نمانده باشد، شرعا حرام است یعنی دولت باید کارهایی را دنبال کند که بخش خصوصی و مردم قادر به انجام آن نیستند و روی زمین مانده است. اما شرایط کشور به این گونه است که نزدیک به ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است.

پیش از اصلاحات اقتصادی باید اصلاحات انرژی را انجام داد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش از انجام اصلاحات اقتصادی باید اصلاحات انرژی را در کشور انجام داد، تصریح کرد: در این شرایط باید قیمت‌ها واقعی شوند اما اینگونه نیست که بدون برنامه به دنبال افزایش قیمت برویم و ابتدا از بنزین شروع کنیم. البته اصلاح قیمت نه، تنها راه و نه اولین راه است بلکه باید در این مسیر منفعت مردم مدنظر قرار داده شود.

قالیباف با بیان اینکه در اصلاحات انرژی تولید و مصرف را باید مدنظر قرار دهیم، گفت: این دو موضوع، دو روی سکه است ولی قطعا مصرف در اولویت ما قرار دارد. البته اصلاحات انرژی باید به گونه‌ای باشد که فرصت را غنیمت بشماریم و این فرصت‌ها با ریسک و بدون ریسک هستند و مصرف در حوزه انرژی فرصت با ریسک کشور محسوب می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر به درستی و با خرد جمعی و دخالت مستقیم مردم و اینکه مردم پای کار بیایند، این رویه را انجام دهیم، همین اصلاح در حوزه انرژی بزرگترین منبع سرمایه گذاری و تحول کشور خواهد بود است که متاسفانه در حال از بین بردن آن هستیم.

زشتی خام سوزی از خام فروشی بیشتر نباشد کمتر نیست 

وی اضافه کرد: در این زمان زشتی خام سوزی از خام فروشی بیشتر نباشد، کمتر نیست که متاسفانه ما امروز به این بلا گرفتاریم. چرا که در پنج سال قبل سهم دولت از معادن ۶ همت بوده ولی مابه التفاوت گازوئیل که به معادن داده می‌شد، ۴۰ همت بوده که این نحوه کار کردن نشانه ناترازی در مدیریت و تصمیم گیری است.

رئیس قوه مقننه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید تلاش کرد اقتصاد مصلحت محور را به اقتصاد آینده محور تبدیل کنیم تا بر مشکلات فائق بیاییم، گفت: در این راه باید به برنامه هفتم توسعه که مسئله محور است توجه کرد. چرا که باید مشکلات را تبدیل به مسئله کنیم و مسائل را به رسمیت بشناسیم و آن مسائل را به نخبگان بسپاریم تا حل کنند.

 قالیباف اضافه کرد: در این ایام موضوع نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه در سال اول توسط مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌شود و گزارش آن تا حدود ۱۹ آبان ماه به صحن مجلس خواهد رسید تا مشخص شود مجلس و دولت در سال نخست چه اقدامی انجام دادند و اگر در جایی مشکل و انحراف وجود داشت اصلاحات لازم انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در قانونگذاری اگر جایی اشتباه کردیم و نیاز به اصلاح در برنامه هفتم وجود داشت، حتما برنامه هفتم را در مجلس اصلاح خواهیم کرد. حتی ممکن است برخی از موضوعات در سال اول اصلاح و برخی از موضوعات در سال نخست اجرای برنامه متوقف شود. چرا که برنامه هفتم تنها سند مسئله محور کشور است که باید نسبت به حل مسائل آن اقدام کرد.

هیچگاه نتوانستیم  ۱۱ هزار همت نقدینگی در کشور را برای سرمایه گذرای اهرم کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایه گذاری و تامین مالی در بخش نفت، گاز و پتروشیمی گفت: امروز بازار پول و سرمایه کشور نمی‌تواند مشکلات بخش نفت، گاز و پتروشیمی را حل کند. چرا که کل بازار سرمایه کشور حداکثر۱۰۰ میلیارد دلار است در حالی که وقتی آقای اوجی به وزارت نفت آمدند، حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز به سرمایه گذاری فقط در حوزه گاز داشتیم.

قالیباف با تاکید بر اینکه بیش از ۱۱ هزار همت نقدینگی در کشور وجود دارد، گفت: روزانه ۸ همت به این نقدینگی اضافه می‌شود در حالی که باید ببینیم چه میزان از این نقدیندگی را به به سمت سرمایه گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی پیش بردیم. به عبارتی هیچگاه نتوانستیم این نقدینگی را برای سرمایه گذرای اهرم کنیم. حتی گاهی برخی از پروژه‌ها ستاره دار می‌شوند که ۳۴ درصد سود برای آنها پرداخت می‌شود تا هزینه تمام شده ۴۰ درصد شود که این وضعیت شرایط را بدتر خواهد کرد.

یکی از دولتی ترین وزارت خانه های ما وزارت نفت است

قالیباف تاکید کرد: در ماده پنج برنامه هفتم اقتصاد مردمی را به طور جدی دنبال کردیم و روی آن ایستادیم، از سال دوم برنامه آن هایی که در هر کجا از بخش های دولتی ماندند، مالیات بیست درصد افزایش می یابد از سال بعد آن پنج واحد درصد مالیات ها در بخش هایی که دولتی هستند و مسیر برنامه را اجرا نکردند اضافه می شود و قطعا ما به آنان سخت گیری می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: برای حضور بخش خصوصی در همه میادین جدید در حوزه نفت و گاز بر اساس بند ب ماده ۱۵ این فرصت ایجاد شده و باید در بالادست و پایین‌دست به این موضوع توجه شود.

قالیباف با بیان اینکه یکی از دولتی ترین وزارت خانه های ما وزارت نفت است، گفت: کوزه گر از کوزه شکسته آب نمی خورد از کوزه طلایی آب می خورد، ما در ماده ۴۴، ۴۶ و ۴۸ برای صنایع مصرف کننده انرژی  فرصت را گذاشتیم که سرمایه گذاری کنند.

وی تاکید کرد: در لیست تایید بخش‌های خصوصی نفت که خان آخر آن تایید خود وزیر نفت است از خودمان سوال کنیم در چهار سال گذشته چند شرکت به آن مرحله رسیدند .

قالیباف ادامه داد: می خواهیم صادرات نفت را از ۱.۶ میلیون بشکه به ۱.۸ میلیون بشکه افزایش دهیم اما همینطوری نمی شود. چه نسبتی بین مصرف و تولید ما برقرار است؟ غیر از خام سوزی و مصارفی که داریم.

وی تاکید کرد: در برنامه هفتم، ۵ درصد از تولید نفت و ۱۰ درصد از تولید گاز را باید بخش خصوصی انجام بدهد و از سال سوم در حوزه گاز به ۵ درصد و نفت ۲ درصد رسیده باشیم و این را در مجلس پیگیری میکنیم و با هیچ‌کسی تعارف نداریم.

رئیس مجلس ادامه داد: مردم امروز در کارهای نامولد مثل ارز ، طلا ، خودرو و مسکن سرمایه‌گذاری می کنند درحالی که شما می توانید چند برابر آن سود را در حوزه های مولد به مردم بدهید.

قالیباف ادامه داد: متخصصان‌ ما باید کمک کنند در حوزه صنعت مالی و فناوری هایی که در این زمینه وجود دارد، چگونه می توانیم کار را انجام دهیم،ابزار های نوینی در این بخش وجود دارد، در حوزه دیجیتالی بحث مهمی در برنامه هفتم دیده شده ما سهم‌ ما در GDP  باید ۱۰ درصد بشود .


نظرات

آخرین اخبار
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت