×
اجتماعی
شناسه خبر : 253372
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/05 ساعت 11:28
ممنوعیت تردد موتورسیکلت‌های سنگین در تهران

ممنوعیت تردد موتورسیکلت‌های سنگین در تهران

سرکلانتر مرکزی پلیس راهور تهران هشدار داد: تردد موتورسیکلت‌های سنگین در معابر پایتخت علی‌رغم ممنوعیت قانونی ادامه دارد و از ابتدای سال جاری، 4 تصادف مرگبار با این وسایل رخ داده که 5 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سرهنگ حمید حمیدی با اشاره به نارضایتی گسترده شهروندان از تردد موتورسیکلت‌های سنگین در سطح شهر، به‌ ویژه در روزهای تعطیل، گفت: «این وسایل با ایجاد آلودگی صوتی، حرکات نمایشی و سرعت‌های غیرمجاز، موجب اضطراب، ناهنجاری ترافیکی و تصادفات مرگبار شده‌اند.

وی با استناد به ماده ۲ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، تأکید کرد: «هر وسیله نقلیه‌ای که فاقد پلاک باشد، اجازه تردد در معابر عمومی را ندارد. موتورسیکلت‌های سنگین نیز به دلیل نداشتن پلاک، مشمول این ممنوعیت هستند و پلیس موظف است با تخلفات آن‌ها برخورد کند.»

سرکلانتر مرکزی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۳۸ دستگاه موتورسیکلت سنگین فاقد پلاک توسط پلیس توقیف شده‌اند. با وجود تردد محدود، همین وسایل باعث وقوع ۴ تصادف فوتی و مرگ ۵ نفر شده‌اند. این موتورها به دلیل حجم بالا، سرعت زیاد و استفاده برای حرکات نمایشی، خطرات جدی برای شهروندان ایجاد می‌کنند.

سرهنگ حمیدی در ادامه گفت: بزرگراه‌هایی مانند شهید همدانی، شهید خرازی، شهید بابایی و شهید چمران از مسیرهای پرتردد این موتورسیکلت‌ها هستند. پلیس راهور این مسیرها را به‌ صورت مستمر رصد می‌کند، به‌ویژه در شب‌ها و روزهای تعطیل که معابر خلوت‌تر هستند.

حمیدی در خصوص آلودگی صوتی  اعلام کرد: «برابر ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، وسایل نقلیه‌ای که آلودگی صوتی ایجاد کنند، در سه مرحله جریمه می‌شوند: بار اول ۲۰۰ هزار تومان، بار دوم ۴۰۰ هزار تومان و در مرحله سوم و بالاتر  ۶۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.»

وی با اشاره به تمرکز تخلفات در مناطق مرکزی شهر (۶، ۷، ۱۱ و ۱۲) گفت: «در این مناطق به دلیل وجود مراکز تجاری و طرح‌های ترافیکی، استفاده از موتورسیکلت بیشتر است و پلیس راهور اقدامات آموزشی و کنترلی ویژه‌ای را اجرا کرده است.»

سرکلانتر مرکزی پلیس راهور تهران بزرگ از جمله اقدامات پلیس را  آموزش موتورسواران با نمایش کلیپ‌های هشداردهنده از تصادفات واقعی، ساماندهی محل توقف موتورها با نرده‌کشی در مراکز تجاری، توزیع رایگان کلاه ایمنی با شعار «کلاه ایمنی، کلاه زندگی»، کنترل خطوط ویژه و جلوگیری از تردد غیرمجاز، توقیف ساعتی موتورسیکلت‌ها همراه با آموزش در محل و برخورد با پلاک‌های مخدوش که جرم محسوب می‌شود اعلام کرد و گفت: در محل رفع اثر انجام می‌شود که چند موتورسیکلت سرقتی در همین روند کشف شدند.

سرهنگ حمیدی آمار تخلفات ثبت‌شده از ابتدای سال در مناطق مرکزی شهر را در موارد عدم استفاده از کلاه ایمنی بیش از ۱۹۳,۰۰۰ فقره، عبور از محل ممنوع بیش از ۶۸,۰۰۰ فقره، حرکت در خطوط ویژه بیش از ۹۰,۰۰۰ فقره، حمل بار اضافه با موتورسیکلت:بیش از ۲,۰۰۰ فقره و پوشش و مخدوشی پلاک :حدود ۴۵,۰۰۰فقره اعلام کرد.

وی با تأکید بر لزوم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، گفت: موتورسواران باید از کلاه ایمنی استفاده کنند، به حقوق خود و دیگران احترام بگذارند و در نیمه دوم سال که بارندگی‌ها افزایش می‌یابد، از تردد با موتورسیکلت در معابر لغزنده جداً خودداری کنند.

سرکلانتر مرکزی پلیس راهور تهران بزرگ افزود: لغزندگی معابر در فصل پاییز و زمستان، به‌ ویژه هنگام بارش باران، خطر لغزش، واژگونی و تصادف را چند برابر می‌کند. استفاده از موتورسیکلت در این شرایط نه‌ تنها جان را به خطر می‌اندازد، بلکه باعث بروز تصادفات زنجیره‌ای و اختلال در ترافیک شهری می‌شود.


اخبار مرتبط
جریمه یک میلیون موتورسوار بدون کلاه ایمنی
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 11:45
جریمه یک میلیون موتورسوار بدون کلاه ایمنی
پلیس راهور تهران بزرگ از افزایش تلفات موتورسواران در سال جاری خبر داده و تاکید کرده است که تخلفات خطرناک همچنان عامل اصلی این آمار هستند. بیش از 2 میلیون تخلف و 51 درصد افزایش تلفات، هشدار جدی برای لزوم استفاده از کلاه ایمنی و رعایت قوانین است. در سالجاری بیش از یک میلیون و دویست هزار موتورسیکلت به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی اعمال قانون شدند
بخشودگی دیرکرد جرایم رانندگی در هفته فراجا/ صدور گواهینامه موتورسیکلت برای 16 ساله‌ها
یکشنبه 1404/07/13 ساعت 20:59
بخشودگی دیرکرد جرایم رانندگی در هفته فراجا/ صدور گواهینامه موتورسیکلت برای 16 ساله‌ها
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به بخشودگی دو برابر شدن جرایم رانندگی در هفته فراجا، گفت: رانندگانی که به دلیل دیرکرد در پرداخت جرایم، مبلغ جریمه آنها به دو برابر افزایش پیدا کرده، در هفته فراجا (11 تا 17 مهرماه) می‌توانند تنها اصل مبالغ جرایم را پرداخت کنند.
جزئیات جدید مصوبه دریافت گواهینامه موتورسیکلت نوجوانان اعلام شد
یکشنبه 1404/07/13 ساعت 10:44
جزئیات جدید مصوبه دریافت گواهینامه موتورسیکلت نوجوانان اعلام شد
معاون عملیات ترافیک پلیس راهور، با تشریح جزئیات مصوبه جدید هیئت وزیران مبنی صدور گواهینامه موتورسیکلت سبک برای نوجوانان 16 ساله از آموزش‌های ویژه و محدودیت‌هایی مانند ممنوعیت ورود به بزرگراه‌ها خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد