×
بین الملل
شناسه خبر : 253279
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/04 ساعت 19:57
چین با فناوری دریافتی از امارات موشک‌های مهم خود را ارتقا داده است

فایننشال تایمز:

چین با فناوری دریافتی از امارات موشک‌های مهم خود را ارتقا داده است

روزنامه «فایننشال تایمز» انگلیس نوشت 6 منبع آگاه با استناد به اطلاعات جمع‌آوری شده در دوران دولت «جو بایدن» گفته‌اند این فن‌آوری ادعایی از طرف شرکت اماراتی G42 که در حوزه هوش مصنوعی کار می‌کند به چین منتقل شده و از آن برای ارتقای موشک‌های دوربرد به کار رفته در جنگنده‌ها استفاده شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه انگلیسی ادعا کرد چین با دریافت فن‌آوری‌ از امارات متحده عربی اقدام به ارتقای موشک‌های هوا به هوای خود کرده تا به جنگنده‌های خود مزیتی بر جنگنده‌های آمریکایی بدهد.

 روزنامه «فایننشال تایمز» انگلیس نوشت ۶ منبع آگاه با استناد به اطلاعات جمع‌آوری شده در دوران دولت «جو بایدن» گفته‌اند این فن‌آوری ادعایی از طرف شرکت اماراتی G۴۲ که در حوزه هوش مصنوعی کار می‌کند به چین منتقل شده و از آن برای ارتقای موشک‌های دوربرد به کار رفته در جنگنده‌ها استفاده شده است.

۲ منبع مورد استناد فایننشال تایمز ادعا کردند این فن‌آوری از طرف شرکت اماراتی به شرکت چینی «هوآوی» منتقل شده و چین ۲ موشک مهم خود شامل مدلهای PL-۱۵ و PL-۱۷ را با این فن‌آوری ارتقا داده است.

شرکت G۴۲ که سهامداران مهمی همچون مایکروسافت، سیلور لیک و صندوق سرمایه‌گذاری «مبادله» امارات را دارد این گزارش را تکذیب کرده و اعلام کرد: «این ادعاهای غلط و افترا آمیز از طرف منابعی با نیت و انگیزه‌های مشکوک مطرح شده‌اند.»

فایننشال تایمز در بخش دیگری از این گزارش ادعا کرد ۶ منبع مطلع دیگر گفته‌اند سازمان‌های جاسوسی آمریکا اسناد و مدارکی یافته‌اند که نشان می‌دهد امارات متحده عربی، از متحدان مهم آمریکا، خودش را به چین نزدیک‌تر می‌کند.

یک مقام سابق آمریکایی گفت: «اطلاعاتی هشدار دهنده به دست آمد مبنی بر اینکه شرکت G۴۲ و امارات متحده عربی وارد مدار چین می‌شوند.»

این اطلاعات باعث بالا گرفتن بحث های شدیدی در داخل دولت آمریکا درباره روابط با امارات متحده عربی شده و یکی از محورهای این بحث‌ها این بوده که واشنگتن باید همکاری خود با این کشور حوزه خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی را مشروط به موافقت امارات با متوقف کردن همکاری با چین کند.

روابط امارات و آمریکا هر چند برای بالغ بر چندین دهه نزدیک بود اما در دوره دولت جو بایدن این روابط تیره شد که یکی از دلایل آن ناخرسندی ابوظبی از آنچه که پاسخ ناکافی آمریکا به حملات یمن به پایتخت خود می‌دانست، بود.

در این گزارش ماهیت دقیق فن‌آوری که ادعا شده شرکت اماراتی در اختیار چین قرار داده مشخص نشده است. ۲ منبع گفتند این فن‌آوری شامل نرم افزاری بوده که پرواز موشک‌ها را بهینه سازی می‌کند.

طبق گزارش این نشریه، مقامات آمریکایی معتقدند فناوری ادعایی مذکور احتمالا دارای کاربری دوگانه بوده و حتی به جنگنده‌های چینی زمان بیشتری برای هدف قرار دادن جنگنده‌های آمریکایی در هر جنگی بر سر تایوان می‌دهد و مزیت‌های ارتش آزادی‌بخش خلق چین بر ارتش آمریکا را افزایش می‌دهد.

فایننشال تایمز معتقد است: «این نمونه دیگری از شروع پیشی گرفتن چین از آمریکا در برخی سامانه‌های تسلیحاتی محسوب می‌شود.»


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود