×
اجتماعی
شناسه خبر : 253275
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/05 ساعت 04:00
سوسک‌های خانه عامل بروز  آلرژی ها

سوسک‌های خانه عامل بروز آلرژی ها

پژوهشگران «دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی»(NCSU) ارتباطی را بین میزان آلودگی ناشی از سوسک‌ها در خانه‌ها و افزایش سطح آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها در آن خانه‌ها نشان داده‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که آلودگی ناسی از سوسک‌های یک خانه با سطح آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها مرتبط است.

 پژوهشگران «دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی»(NCSU) ارتباطی را بین میزان آلودگی ناشی از سوسک‌ها در خانه‌ها و افزایش سطح آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها در آن خانه‌ها نشان داده‌اند.

به نقل از یورک الرت، این پژوهش نشان می‌دهد که کاهش تعداد سوسک‌ها از طریق کنترل آفات به کاهش قابل توجه سطح آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها می‌انجامد. یافته‌های پژوهش حاکی از این هستند که از بین بردن سوسک‌های خانه می‌تواند با کاهش قابل توجه آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها به بهبود سلامت محیط کمک کند.

اندوتوکسین‌ها اجزای سلولی باکتریایی هستند که هنگام مرگ باکتری‌ها آزاد می‌شوند. سوسک‌ها به عنوان موجوداتی که تقریباً هر چیزی را می‌خورند، میکروبیوم روده غنی و متنوعی دارند. پژوهش پیشین نشان داده است که سوسک‌ها مقدار زیادی اندوتوکسین را از طریق مدفوع خود دفع می‌کنند؛ اگرچه حیوانات خانگی و انسان‌ها نیز می‌توانند اندوتوکسین‌ها را دفع کنند. پژوهشگران در این پروژه دریافتند که مقدار زیادی از اندوتوکسین‌های موجود در گرد و غبار خانگی با مدفوع سوسک مرتبط است.

«کوبی شال»(Coby Schal)، استاد برجسته حشره‌شناسی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و از پژوهشگران این پروژه گفت: اندوتوکسین‌ها برای سلامتی انسان مهم هستند، زیرا مشخص شده است که استنشاق آنها به تحریک واکنش‌های آلرژیک منجر می‌شود. بررسی‌های گذشته در خانه‌های آمریکا نشان داده‌اند سطح اندوتوکسین در خانه‌هایی که شواهدی را از وجود سوسک‌ها داشتند، بسیار بالاتر است.

پژوهشگران مقادیر قابل توجهی از اندوتوکسین‌ها را در خانه‌های آلوده پیدا کردند و دریافتند که سوسک‌های ماده حدود دو برابر سوسک‌های نر اندوتوکسین دفع می‌کنند. «مادهاوی کاکومانو»(Madhavi Kakumanu) از پژوهشگران این پروژه گفت: سوسک‌های ماده بیشتر از سوسک‌های نر غذا می‌خورند و به همین دلیل، اندوتوکسین‌ بیشتری با مدفوع آنها دفع می‌شود. در آشپزخانه‌ها نسبت به اتاق خواب‌ها اندوتوکسین‌های بیشتری یافت شد، زیرا به دلیل وجود غذای بیشتر در آشپزخانه‌ها سوسک‌های بیشتری در آنجا زندگی می‌کنند.

خانه‌های آلوده‌ای که تحت عملیات ریشه‌کنی آفات قرار گرفتند، در بیشتر موارد از شر سوسک‌ها و آلرژن‌های آنها خلاص شدند و کاهش قابل توجه اندوتوکسین‌ها را تجربه کردند.

شال گفت: وقتی سوسک‌ها را از بین می‌برید، آلرژن‌های آنها نیز از بین می‌روند. کاهش اندک تعداد سوسک‌ها سطح آلرژن‌ها را پایین نمی‌آورد، زیرا سوسک‌های زنده‌مانده، آلرژن‌های بیشتری را ذخیره می‌کنند. میزان اندوتوکسین‌ها در خانه‌هایی که سوسک‌های آنها از بین رفته‌ بودند، به طور قابل توجهی کاهش یافت. این پژوهش نشان می‌دهد که سوسک، مهم‌ترین ذخیره‌کننده اندوتوکسین در خانه‌های آلوده است.

کاکومانو گفت: همچنین ما دریافتیم که آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها می‌توانند از طریق هوا منتقل شوند.

شال خاطرنشان کرد که مراحل بعدی پژوهش شامل بررسی بیشتر تعاملات بین آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌های ناشی از سوسک در مدل‌های حیوانی آسم مانند موش‌ها خواهد بود. وی افزود: این فرضیه وجود دارد که آسم می‌تواند به دلیل فعل و انفعالات بین آلرژن‌ها و اندوتوکسین‌ها بدتر شود. ما می‌خواهیم ببینیم که آیا این مورد در موش‌ها نیز دیده می‌شود یا خیر.

این پژوهش در «The Journal of Allergy and Clinical Immunology: Global» به چاپ رسید.


کلید واژگان
آلرژیحساسیتسوسک
نظرات

آخرین اخبار
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره+ترکیب
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود