×
اقتصادی
شناسه خبر : 253268
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/04 ساعت 19:35
بازار مسکن به رونق نسبی رسید

بازار مسکن به رونق نسبی رسید

در پی کاهش نسبی قیمت ارز و طلا طی روزهای اخیر ظاهرا بخشی از تقاضای سرمایه‌گذاری به سمت بازار ملک رفته که منجر به افزایش نسبی مراجعه به دفاتر املاک و انعقاد قراردادهای خرید و فروش شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:   قیمت دلار در بازار آزاد طی روزهای گذشته از قله ۱۱۴ هزار تومان به ۱۰۸ هزار تومان رسیده که افت ۵ درصد را نشان می‌دهد. در این شرایط بازار مسکن طی دو هفته اخیر با تحرک نسبی همراه شده و به نظر می‌رسد حجم معاملات تا حدودی افزایش یافته است. ظاهرا با ایجاد ثبات در بازارهای طلا و ارز، بخشی از سرمایه‌ها به سمت بازار ملک سوق یافته و ممکن است تا حد اندکی قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار داده باشد.

آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند سطح مراجعات برای اطلاع از قیمت مسکن در تهران طی دو هفته گذشته افزایش داشته است. برخی از این موارد به انعقاد قرارداد منتهی شده و همانند گذشته عمده خرید و فروش‌ها از نوع تبدیل است؛ اما رشد قابل توجهی به لحاظ حجم معاملات دیده نمی‌شود.

بازار ملک طی یک سال اخیر به دلیل بحران‌های منطقه‌ای، جنگ ۱۲ روزه و رکود اقتصادی در وضعیت کسادی به سر می‌برد و رکود هم‌چنان بارزترین مشخصه‌ این بازار است. طی روزهای اخیر اما آرامش نسبی که از کاهش تنش‌های منطقه‌ای ایجاد شده برخی متقاضیان بالقوه خرید خانه را به سمت بازار ملک سوق داده است.

مهدی کرباسیان  - عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک  - در تحلیل شرایط فعلی بازار مسکن به ایسنا گفت: آن‌چه طی روزهای اخیر از آن به عنوان رونق نسبی بازار مسکن یاد می‌شود در واقع از ثبات بازارهای موازی و چرخش متقاضیان خرید ارز و طلا به سمت بازار ملک نشأت گرفته است. به همین دلیل مقداری معاملات مسکن افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه به دلیل رشد معاملات، قیمت مسکن نیز مقدار اندکی افزایش یافته است، گفت: زمانی که دلار ۹۰ هزار تومانی به ۱۱۴ هزار تومان رسید و سپس به ۱۰۸ هزار تومان کاهش پیدا کرد بازار ملک با این نوسانات همراه نبود اما الان مقداری رونق گرفته و قیمت‌ها نیز با بازارهای موازی هم‌جهت شده است.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: وقتی قیمت دلار تا ۱۱۴ هزار تومان بالا رفت قیمت کالاها از جمله کالاها و نهاده‌های مرتبط با ساخت و ساز افزایش پیدا کرد اما حالا که دلار به ۱۰۸ هزار تومان رسیده قیمت کالاها پایین نیامده، بلکه ثابت مانده است. بنابراین نوسانات ارزی در هر شرایط اثر تورمی بر اقتصاد دارد.

کرباسیان با تکذیب کاهش قیمت مسکن پس از جنگ ۱۲ روزه گفت: چیزی به عنوان کاهش قیمت مسکن نداشتیم بلکه رکود محض بازار بود که برخی فروشندگان یا سازندگان را بر حسب نیاز مجبور می‌کرد در نرخ‌های فروش آپارتمان تخفیف بدهند. رکود در بخش فروش طی سال‌های اخیر، حوزه ساخت و ساز را نیز تحت تاثیر قرار داده است. تورم در بخش ساخت و ساز در حال حاضر بازده سرمایه را برای سازندگان کاهش داده و از طرف دیگر قیمت محصول نهایی یعنی مسکن به قدری بالا رفته که متقاضی در بازار وجود ندارد.

وی در ارزیابی از وضعیت بازار در پنج ماهه پایانی سال جاری گفت: اگر در حوزه سیاست آرامش نسبی به کشور برگردد و از این حالت نه صلح و نه جنگ خارج شویم، اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری در بازار مسکن برمی‌گردد و دولت باید تلاش کند که این اعتماد را برگرداند. اقتصاد کشور هم‌اکنون بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارد و این آرامش برای بازار مسکن به عنوان یک حوزه پیشران، مولد و اشتغال‌زا حیاتی است.

طبق آمار غیررسمی میانگین قیمت پیشنهادی هر متر مربع مسکن در تهران به ۱۰۶ میلیون تومان رسیده و این مساله قدرت خرید را به شدت کاهش داده است. رکود در شرایطی بر بازار مسکن سایه افکنده که به دلیل کاهش توان خرید، متقاضیان مصرفی لاجرم به سمت واحدهای کوچک متراژ سوق یافته‌اند. این در حالی است که با وجود ۴۷ برابر شدن قیمت خانه در تهران از سال ۱۳۹۰ تاکنون میانگین متراژ واحدهای ساخته شده نه تنها کاهش نیافته بلکه بر اساس برخی گزارش‌ها از ۱۳۳ متر به ۱۳۹ متر افزایش یافته است.

در حال حاضر قیمت دلاری هر متر مسکن به حدود ۹۷۰  دلار رسیده؛ در حالی که میانگین بلندمدت این عدد ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار بوده است. بر این اساس برخی کارشناسان و فعالان بازار ملک انتظار دارند این فاصله جبران شود. اما بعید است در کوتاه مدت و دست کم تا پنج ماه آینده جهش قابل توجهی در بازار ملک رخ دهد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره ادعاهای دروغین در تبلیغات/مراقب خرید محصولات بهداشتی باشید
اعلام جزئیات ممنوعیت‌های ترافیکی در محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه
جزئیات جدید واردات کشنده/ شرط اصلی ثبت سفارش اعلام شد
حزب‌الله اهرم فشار اسرائیل را خنثی کرد
شوک به دنیای هوش مصنوعی/ سم آلتمن و چت‌جی‌پی‌تی متهم به همدستی در قتل
چرا موبایل گران شد؟ افشای 4 عامل اصلی جهش قیمت‌ها
6 فرنگی‌کار ایران راهی مغولستان می‌شوند
دور جدید عرضه خودروهای وارداتی ویژه خرداد 1405 آغاز شد + جدول
فیلم جدید اصغر فرهادی به بازار اکران هند رسید
پایان امپراتوری دروغین صرافی جهانمرد/ حکم حبس و انحلال شرکت صادر شد
چرا قلعه نویی روی نام سه ملی پوش جوان خط کشید؟
چرا رئیس‌جمهور از «شرایط پیچیده ایران» حرف می‌زند؟
پاسخ کوبنده ایران به حمله به کشتی لیان استار+جزئیات
داوطلبان منصب قضا بخوانند/ آغاز ثبت‌نام سنجش شخصیت از امروز
رونمایی از «اسکار سینماها»؛ رقابتی سخت برای 50 سالن برتر دنیا!
میلیون‌ها پوند انگلیس برای شکار پهپادها
بیت‌کوین همچنان در سراشیبی
ترامپ و ناتو؛ جدایی تلخ یا تفاهم در آنکارا؟
چگونه در 48 ساعت کارت سوخت المثنی بگیریم؟
تصمیم به مذاکره، در هرم حاکمیت نظام گرفته شده است
سرنوشت بسته‌های اینترنت پرو در هاله ای از ابهام
تاج پاسخ داد؛ چرا برنامه های تیم ملی تغییر کرد؟
از مشروعیت‌بخشی به دزدی دریایی تا همراهی با پروژه «لبنانی‌سازی» جنوب ایران
چرا اسرائیل دوباره در دام لبنان گرفتار شده است؟
حادثه خونین در آمریکا؛ قتل 6 عضو یک خانواده در آیووا
خبر خوش برای بازنشستگان؛ وام ازدواج فرزندان و وام ضروری در راه است
استاد شیکاگو: پست ترامپ قدرت فزاینده ایران را نشان می‌دهد
خداحافظی با کابوس خاموشی‌ها/فرار از جریمه‌های برق با پویش 25 درجه و طرح سبا
سرنوشت امتحانات نهایی 11 و 12؛ آیا مجوز شورای عالی امنیت ملی صادر می‌شود؟
تراژدی خانوادگی در بناب/ چهره خونین پسرو آه پشیمانی پدر!
حمله رژیم اسرائیل به جنوب لبنان/ پاسخ حزب الله به تجاوزات/چین: تل آویو از لبنان خارج شود
مخالفت اسرائیل با نقش سیاسی و نظامی فرانسه در لبنان
شاخص های سرمایه اجتماعی در حال تقویت است
پرشدگی سد کرج از نیمه گذشت/چرا پایتخت هنوز در وضعیت قرمز است؟
گروسی: انتقال اورانیوم ایران به خارج سخت اما شدنی است
لبنان در آستانه بحران گرسنگی
رنگ سال 2027 انتخاب شد؛ آبی درخشان نماد پیوند سنت و تکنولوژی
بازار نفت سردرگم شد
قیمت گوشت قرمز امروز 12 خرداد 1405 + جدول
پرهیز از اختلافات موجه و غیرموجه!
انتقاد تند پارلمان عراق از نقش آمریکا در منطقه
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 12 خرداد 1405
توافقی که در مسقط به دست نمی‌آید
ساعی دلایل قهرمان نشدن تیم ملی تکواندو در آسیا را فاش کرد
وزیر آموزش و پرورش : امتحانات نهایی حضوری برگزار می شود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 12خرداد 1405 + جدول
طرح مجلس برای تنگه هرمز
هشدار شدید پاکستان و محکومیت جنایت های اسرائیل در لبنان
سیاست نامه | حمید رسایی با پسر نوح در یک کشتی نشست!
جنگ جدید منطقه از کدام جغرافیا کلید می‌خورد؟