×
بین الملل
شناسه خبر : 253196
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/04 ساعت 13:44
ترامپ: قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم!

ترامپ: قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم!

رئیس جمهور آمریکا با تکرار ادعای بی‌اساس خود مبنی بر اینکه تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران توافق صلح غزه را تسهیل کرد، گفت که امیدوار است آتش‌بس در غزه ادامه‌دار باشد.

نورنیوز - گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که عصر روز شنبه در مسیر پرواز خود به مالزی برای سوخت‌گیری در دوحه توقف کوتاهی داشت در هواپیمای ایرفورس وان با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی پس از پرواز دوباره خود به سمت کوالالامپور، پایتخت مالزی در اظهاراتی در جمع خبرنگاران امیر و نخست وزیر قطر را فردی فوقع‌العاده توصیف و از رفتار او در دیدارشان تمجید کرد.

ترامپ درباره موضوع صحبت‌هایشان خاطر نشان کرد که آنها درباره صلح در غرب آسیا گفت‌وگو کردند.

او با اشاره به توافق آتش‌بس در غزه تصریح کرد: ما اکنون یک صلح بزرگ در خاورمیانه داریم و او (امیر قطر) معتقد است که توافق صلح همچنان برقرار است. او تاکنون هرگز شاهد چنین چیزی نبوده و از اینکه من در آن دخالت داشتم، خرسند است. او نیز کمک زیادی در این مسیر کرد. ما ۵۹ کشور را همراه خود داشتیم که توافق را امضا کردند. این صلح باید ادامه یابد.

ترامپ که برای شرکت در نشست منطقه‌ای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) به مالزی سفر کرده است، در حالی با مقامات قطری گفت‌وگو کرد که هیأتی از گروه‌های فلسطینی متشکل از جنبش «فتح» و «حماس» روز پنج‌شنبه به دعوت مقامات مصری در قاهره دیدار کردند تا برای اجرای توافق آتش‌بس و آینده غزه به تفاهم دست یابند.

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که چه چیز این توافق را متمایز می‌کند؟ مدعی شد: اینکه همه با آن موافقند. یک سال پیش دستیابی به چنین چیزی بسیار دشوار بود. من فکر می‌کنم که اتفاق بزرگ این بود که ما قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم. وقتی ما ظرفیت هسته‌ای ایران را از بین بردیم، یک تحول بزرگ در خاورمیانه ایجاد شد و این، امکان حصول توافق (بر سر جنگ غزه) را فراهم کرد.

این ادعا در حالی است که حتی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اذعان کرده که ایران توانایی بازسازی ظرفیت‌های هسته‌ای خود را دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا او در دیدار خود با تمیم بن حمد آل ثانی درباره توافق ایالات متحده با قطر نیز گفت‌وگو کرده است؟ خاطرنشان کرد: بله، صحبت کردیم. ما درباره موضوعات متعددی رایزنی کردیم. این توافق به درستی کار می‌کند. نیازی نیست که ایالات متحده زیاد درگیر آن شود. آنها ظرفیت‌های لازم برای محافظت از ملت‌های خود را دارند. در اینجا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر را داریم. ترکیه نیز دخیل است، اندونزی هم حضور دارد، اردن و مصر هم هستند. کشورهای متعدد دیگری هم هستند که با کمی فاصله مشارکت دارند. این فوق‌العاده است.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از ادامه‌دار بودن آتش‌بس در غزه اطمینان دارد؟ با بیان اینکه «من معتقدم که برقرار خواهد ماند» مدعی شد: اگر هم نقض شود، این حماس است که به آن پایبند نخواهد بود اما من امیدوارم که حماس از آن پیروری کند، زیرا آنها قول داده‌اند. بنابراین، من بر این باورم که آتش‌بس ادامه‌دار خواهد بود و اگر چنین نشود، ما یک مشکل بسیار بسیار بزرگ خواهیم داشت.

ترامپ درباره اینکه نیروی تثبیت کننده چه زمانی در غزه مستقر خواهد شد، تصریح کرد: خیلی زود این اتفاق خواهد افتاد، فقط کمی زمان می‌برد. نمی‌توانم به شما بگویم که همین الان در حال عزیمت هستند اما مقدمات آن در حال فراهم شدن است. شما در خاورمیانه شاهد صلح هستید و این، صلحی واقعی است. چیزی که پیش از این در طول هزاران سال گذشته هرگز اتفاق نیفتاده بود.

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به اینکه آیا قرار است نیروهای حافظ صلح به نوار غزه اعزام شوند؟ گفت که این در زمانی که لازم است، انجام خواهد شد. در ضمن، اسرائیل، کشورهای عربی، مسلمان‌ها و بسیاری دیگر به آنجا خواهند رفت. این، یک موفقیت فوق‌العاده است.

دونالد ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال دیدارش با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اظهار داشت: همکان‌طور که می‌دانید، ما می‌خواهیم به یک توافق دست یابیم. من نمی‌خواهم وقت خود را تلف کنم. من همیشه ارتباط خوبی با پوتین داشته‌ام اما در حال حاضر کمی ناامید کننده است.

او ادامه داد: من فکر می‌کردم که توافق با او بسیار جلوتر از صلح خاورمیانه حاصل شود. ما توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را داشتیم که بسیار دشوار بود. در واقع، پوتین پشت تلفن به من گفت که «این، فوق‌العاده است، زیرا بسیاری تلاش کردند این توافق را به دست آورند اما نتوانستند.» من این کار را انجام دادم.

ترامپ همچین به درگیری چندی پیش میان پاکستان و هند اشاره کرد و مدعی شد که او موجب توقف جنگ میان آنها شد.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه اذعان کرد: من فکر می‌کردم که تمام توافقات صلحی که در این ماه‌ها حصل شده از توافق میان روسیه و اوکراین به مراتب سخت‌تر خواهد بود اما این، آن‌طور که انتظار می‌رفت، کار نکرد. تنفر زیادی میان دو طرف، یعنی پوتین و زلنسکی (رئیس جمهور اوکراین) وجود دارد.

او در پاسخ به این سوال که آیا با «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین درباره خرید نفت از روسیه گفت‌وگو خواهد کرد؟ بیان کرد: شاید درباره آن صحبت کنم. شاید مطلع باشید که چین در حال حاضر نیز خرید خود را به میزان زیادی کاهش داده است، هند هم همین‌طور. ما تحریم‌هایی را در این رابطه اعمال کرده‌ایم.

ترامپ همچنین نخست‌وزیر جدید ژاپن را که به تازگی یک گفت‌وگوی تلفنی با او داشته است، فردی فوق‌العاده توصیف کرد و گفت: ما به زودی با یکدیگر دیدار خواهیم داشت. او بسیار دوستانه بود و درباره دیدار آتی خود صحبت کردیم.


نظرات

آخرین اخبار
افشاگری مالک تیخوانا درباره اردوی تیم ملی ایران در مکزیک
داور فینال جام جهانی 2025 مشخص شد؛چرا فغانی انتخاب نشد؟
پاسخ ایران به تجاوز آمریکا؛ پایگاه‌های واشنگتن در 4 کشور منطقه زیر آتش
ادعای وزیر جنگ آمریکا درباره کنترل ایران بر تنگه هرمز
آژانس بین‌المللی انرژی: جهان باید نگران امنیت انرژی باشد
«سرهی کورتسکی» نخست‌وزیر جدید اوکراین شد
مقام یمنی: اگر محاصره اقتصادی رفع نشود، با اقدام نظامی با آن مقابله خواهیم کرد
سنتکام مدعی تغییر مسیر سه کشتی در راه ایران شد
ادعای ترامپ: ما در ایران به دستاوردهای بزرگی رسیده ایم!
ایروانی: حملات تجاوزکارانه آمریکا به ایران مصداق جنایات جنگی است
ادعای مقام آمریکایی درباره هدف از حملات به پل‌ها در ایران
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک