×
اجتماعی
شناسه خبر : 253168
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/04 ساعت 12:43
کاهش 70 درصدی بارش ها در مهر ماه

کاهش 70 درصدی بارش ها در مهر ماه

از ابتدای فصل پاییز تا ( اول آبان) نیز میانگین بارش کشوری 1.7 میلیمتر ثبت شد که نسبت به بارش 6.1 میلیمتری در بلندمدت، کاهش 72.1 درصدی بارش اتفاق افتاد و به‌طور کلی بارش در تمام استان‌ها کمتر از میانگین بلندمدت بود.

نورنیوز - گروه اجتماعی: بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی بارش‌ها در اولین ماه پاییز مطلوب نبود این در حالیست که سال آبی گذشته هم با تنش آبی همراه بود و به سبب گذر سال‌های خشک پی در پی، ذخایر آب‌های زیرزمینی و سدها کاهش یافته است. 

پاییز کم بارش در همه استان‌ها

پاییز ۱۴۰۴ نیز به عنوان اولین فصل از سال آبی جدید (۱۴۰۴-۱۴۰۵) کم بارش آغاز شد. به طوری که داده‌های سازمان هواشناسی با پایش‌ دقیق بارش‌ها نشان می‌دهد طی هفت روز گذشته منتهی به ( اول آبان)، با شدت گرفتن بارش در نقاط مختلفی از کشور ۰.۳ میلیمتر بارش دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۲.۱ میلیمتر بوده است. بر همین اساس بارش در هفت روز پایانی سال آبی ۸۳.۶ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بود.

از ابتدای فصل پاییز تا ( اول آبان) نیز مجموع بارش کشوری ۱.۷ میلیمتر ثبت شد که نسبت به بارش ۶.۱ میلیمتری در بلندمدت، کاهش ۷۲.۱ درصدی بارش اتفاق افتاد و به طور کلی بارش در تمام استان‌ها کمتر از میانگین بلندمدت  بود.

کاهش بارش‌ در مهرماه، از ۱۰۰ درصد در یزد، همدان، مرکزی، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری،‌ ایلام و اصفهان، تا ۱۷ درصد در استان گلستان کمتر از میانگین بلند مدت بوده است. 

استان تهران نیز از جمله استان‌های کم‌بارش بود و در حالی که میانگین بارش این استان در بلندمدت ۸.۵ میلیمتر بود اما در مهرماه تنها به‌طور میانگین ۰.۶ میلیمتر بارش دریافت کرد که نشان دهنده کاهش ۹۳.۴ درصدی بارش است. 

کاهش بارش در شش حوضه درجه اول کشور

اطلاعات پهنه‌ای بارش نشان می‌دهد که از ابتدای سال آبی جاری تا (اول آبان) بارش در همه حوضه‌های اصلی کشور کمتر از میانگین بلندمدت بوده است. حوضه‌های آبریز به قسمتی از خشکی‌ها گفته می‌شود که با توجه به شیب و شکل زمین آب‌ها در آنجا به پست‌ترین مکان موجود در پهنه آن جریان یابد.

از ابتدای سال آبی جاری بارش در حوضه خلیج فارس و دریای عمان ۰.۱ میلیمتر بوده این در حالیست که بارش این حوضه در بلند مدت ۴.۵ میلیمتر ثبت شده و حالا ۴.۴ میلیمتر کاهش یافته است.  دریاچه ارومیه نیز با کاهش بارش همراه بود، به‌طوری که از ابتدای مهرماه تا (۱ آبان) ۲.۶ میلیمتر بارش دریافت کرد. این مقدار در بلندمدت ۱۱.۸ میلیمتر بود و حوضه دریاچه ارومیه ۹.۲ میلیمتر بارش کمتری دریافت کرده است. مقدار بارش دریاچه نسبت به سال آبی گذشته نیز ۵.۵ میلیمتر کمتر بود. 

بارش‌ها در حوضه دریای خزر نیز با کاهش روبرو بود و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۸.۲ میلیمتر کمتر بود. بارش این حوضه در یک ماهه گذشته ۱۵.۸ میلیمتر ارزیابی شد این در حالیست که میزان بارش این مدت در بلندمدت ۳۳.۹ میلیمتر بود. 

در فلات مرکزی نیز روند این تغییرات کاهشی بود، به‌طوری که از ابتدای سال آبی ۰.۱ میلیمتر بارش ثبت شد و نسبت به بارش ۲.۴ میلیمتری بلندمدت، ۲.۲ میلیمتر کاهش یافته بود. 

بارش در حوضه قره‌قوم نیز تنها ۰.۱ میلیمتر ارزیابی شد که ۳.۸ میلیمتر کمتر از مقدار بلندمدت بود همچنین بارش‌ها در حوضه مرزی شرق کشور نیز به صفر میلیمتر رسید و نسبت به میانگین بلند مدت ۱.۳ میلیمتر کاهش یافت. 

باید گفت که از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ تا اول آبان ۱۴۰۴ میانگین بارش حوضه‌های اصلی کشور نسبت به میانگین بلند مدت منفی ۱.۷.۲ میلیمتر بوده است. 

آمارها نشان ‌می‌دهد که سه حوضه اصلی کشور یعنی خلیج فارس و دریای عمان، قره‌قوم و حوضه مرزی شرق با صفر درصد بارش، سال آبی را آغاز کردند و بارش دریاچه ارومیه ۰.۸ درصد، دریای خزر ۳.۷ درصد و فلات مرکزی ۰.۱ درصد در تامین سال آبی جاری نقش داشته‌اند. 

اولین ماه از سال آبی جدید (۱۴۰۴-۱۴۰۵) نسبت به میانگین بلند مدت، کم بارش بود و بر همین اساس حالا امید به بارش‌های نرمال در اواخر پاییز و زمستان است. باید گفت کسری بارش، کاهش بارش در حوضه‌های آبریز و تداوم این شرایط می‌تواند بر منابع آب سطحی و زیرزمینی، کشت پاییزه، ریسک خشکسالی و گرد و غبار اثرگذار باشد و در این شرایط همچنان صرفه جویی و مدیریت مصرف آب برای تداوم منابع در آینده ضروریست. 

به گزارش ایسنا، شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.


اخبار مرتبط
هشدار هواشناسی نسبت به تداوم خشکسالی
یکشنبه 1404/08/11 ساعت 14:36
هشدار هواشناسی نسبت به تداوم خشکسالی
مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در اطلاعیه‌ای با هشدار جدی نسبت به تداوم خشکسالی در کشور بر ضرورت مدیریت مصرف آب تاکید کرد.
فاجعه خشکسالی؛ کاهش 82 درصد بارش‌های ایران
پنج‌شنبه 1404/08/08 ساعت 20:31
فاجعه خشکسالی؛ کاهش 82 درصد بارش‌های ایران
خشکسالی در ایران با کاهش بارندگی و کمبود آب، نیازمند مدیریت منابع آبی در استان‌ها است.
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 5 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
دوشنبه 1404/08/05 ساعت 08:17
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 5 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، طی روزهای آینده در نوار شمالی کشور بارش باران، رعد و برق و کاهش محسوس دما پیش‌بینی می‌شود. همچنین در برخی مناطق وزش باد شدید و احتمال گرد و خاک وجود دارد.امروز آسمان تهران صاف خواهد بود بیشینه دمای امروز پایتخت به 26 و کمینه دمای آن به 15 درجه سانتی‌گراد بالای صفر خواهد رسید.
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 4 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
یکشنبه 1404/08/04 ساعت 08:20
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 4 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
سازمان هواشناسی از وقوع وزش باد شدید امروز در مناطق غربی کشور و فردا در استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی از جمله تهران، البرز، قزوین و سمنان خبر داد. این شرایط در برخی نقاط مستعد، گردوخاک و کاهش کیفیت هوا را به‌همراه دارد. همچنین فردا با عبور موج کم‌دامنه جوی، بارش‌های پراکنده در سواحل خزر و شمال خراسان شمالی پیش‌بینی می‌شود.
هشدار درباره کاهش بارندگی‌ها؛ پاییز خشک در پیش است
یکشنبه 1404/06/30 ساعت 18:37
هشدار درباره کاهش بارندگی‌ها؛ پاییز خشک در پیش است
با وجود کاهش دما و هشدارها درباره احتمال سیلابی شدن رودخانه‌ها، وضعیت منابع آبی کشور همچنان بحرانی است؛ موضوعی که با پیش‌بینی پاییزی خشک، نگرانی‌ها درباره تأمین آب در ماه‌های آینده را افزایش داده است.
نظرات

آخرین اخبار
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟
ترامپ : بزرگ ترین پل ایران را هدف قرار دادیم تا به جلسه مذاکره باز گردند
ایتالیا در مراسم روز استقلال آمریکا شرکت نمی کند!
کنایه ترامپ به نتانیاهو با انتشار یک مقاله
سخنگوی دولت به مخالفان مذاکره: برنامه عملی‌تان برای کشور چیست؟
ادعای تکراری ترامپ : ایران را از نظر نظامی شکست دادیم
فعالیت‌های سفارت ایتالیا در تهران از سر گرفته شد
نورنما | دکتر مصطفی چمران: سیمای شریف یک انقلابی عدالت خواه