×
سیاسی
شناسه خبر : 253064
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/03 ساعت 19:17
عراقچی: بمب اتمی ایران، توانایی «نه گفتن» در برابر قدرت‌هاست

عراقچی: بمب اتمی ایران، توانایی «نه گفتن» در برابر قدرت‌هاست

وزیر امور خارجه گفت: بمب اتمی ایران، توانایی «نه گفتن» در برابر قدرت‌هاست. این موضوع از زمان پیروزی انقلاب آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در گفتگویی با شبکه اینترنتی «صحرا» ضمن تشریح آخرین وضعیت برنامه‌های وزارت امور خارجه برای مشارکت ایرانیان خارج از کشور در انتخابات و تبیین ابعاد مقاومت اخیر ملت ایران، بر ضرورت حفظ انسجام ملی و قدرشناسی از مردم تأکید کرد.

وی در توضیح نحوه برگزاری انتخابات در خارج از کشور گفت: در تمام انتخابات ریاست‌جمهوری که برگزار می‌شود، نمایندگی‌های ما در خارج از کشور صندوق رأی ترتیب می‌دهند و در برخی موارد نیز به مناطقی صندوق سیار ارسال می‌کنیم.

عراقچی با اشاره به دو چالش اصلی در روند رأی‌گیری ایرانیان مقیم خارج از کشور افزود: یکی از مشکلات، بُعد مسافت و دوری محل زندگی ایرانیان از حوزه‌های رأی‌گیری است و مشکل دیگر، تجمع برخی عناصر در محل رأی‌گیری و اهانت آن‌ها به افرادی است که می‌خواهند رأی بدهند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ایده‌ای که با نمایندگان محترم مجلس و شورای نگهبان مطرح شده، رأی‌گیری از طریق پست و فضای مجازی است. این موضوع و چالش‌های آن را در جلسه با فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مطرح کردم و به اتفاق در حال پیگیری این موضوع با شورای نگهبان هستیم. امیدوارم تا انتخابات بعدی بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.

وی با اشاره به انسجام و همبستگی ایرانیان در رویدادهای اخیر منطقه تصریح کرد: این انسجام ناشی از عِرق ایرانی و ایرانی‌گری است؛ تعصبی که ایرانیان همواره نسبت به کشور و خاک خود داشته‌اند. همه مردم، چه در داخل و چه در خارج، مظلومیت ایران و ایرانی را احساس کردند؛ چراکه رژیم صهیونیستی هیچ دلیلی برای تهاجم اخیر نداشت و ما مرتکب هیچ خلافی نشده بودیم که کوچک‌ترین توجیهی برای این اقدام ایجاد کند.

عراقچی تأکید کرد: برنامه هسته‌ای ما کاملاً صلح‌آمیز و در چارچوب حق قانونی ایران است. ما دقیقاً بر اساس حقوق خود عمل کرده‌ایم و هیچ انحرافی به‌سوی تولید سلاح نداشته‌ایم؛ گزارش‌ها نیز همین را تأیید می‌کند. مردم دیدند که دولت و حاکمیت منطقی و معقول رفتار می‌کنند، اهل گفت‌وگو و تعامل هستند و هیچ توجیهی برای حمله به ایران وجود ندارد. همین موضوع سبب شد احساس وطن‌دوستی و حمایت از کشور در میان ایرانیان افزایش یابد.

وزیر امور خارجه با اشاره به رخدادهای اخیر خاطرنشان کرد: ما در این ۱۲ روز مقاومتی را شاهد بودیم که به یک نقطه عطف تاریخی تبدیل شد. اصل مهم برای ما این بود که این جنگ نباید الگویی برای رفتار با ایران شود؛ باید همه جهان دریابد که ایرانیان در برابر زور، فشار و جنگ سکوت نمی‌کنند، بلکه مقاومت می‌کنند.

وی افزود: اگر این مقاومت شکل نمی‌گرفت، این الگو تبدیل به رویه‌ای می‌شد که هرگاه قدرتی بخواهد از ایران امتیازی بگیرد، تهدید و حمله کند. ایرانیان در این ۱۲ روز ثابت کردند از حقوق خود کوتاه نمی‌آیند، از جنگ نمی‌ترسند و با ایستادگی و مقاومت از منافع ملی خود دفاع می‌کنند. این مقاومت سرمایه‌ای بزرگ برای کشور است و همه اذعان دارند باید آن را حفظ کرد، قدر مردم را دانست و انتظارات آنان را برآورده ساخت؛ این همان مردمی هستند که پای کار ایستاده‌اند.

عراقچی ادامه داد: این تفکر در میان مسئولان وجود دارد. البته برخی گاه به سخنان گذشته بازمی‌گردند، اما مهم نیست؛ چراکه مقام معظم رهبری چه در جلسات عمومی و چه خصوصی فرموده‌اند که باید قدر این سرمایه اجتماعی را دانست و مدیون مردم بود. رئیس‌جمهور محترم، هیئت دولت و نیروهای مسلح نیز همین دیدگاه را دارند و در دولت شاهد طراحی‌ها و ابتکاراتی هستم که برای حفظ انسجام ملی، توجه به مسائل معیشتی مردم و حفظ آمادگی برای هر شرایطی مطرح می‌شود.

وی تأکید کرد: حفظ آمادگی به معنای احتمال وقوع جنگ دوباره نیست؛ بلکه آماده بودن، مهم‌ترین عامل بازدارنده از جنگ است. اگر برای جنگ آماده نباشید، جنگ رخ می‌دهد، اما اگر آماده جنگیدن باشید، کسی جرأت حمله ندارد. امروز این آمادگی در نیروهای مسلح، دولت، جامعه و میان مردم وجود دارد و حتی بیش از دوران جنگ ۱۲ روزه است. اطمینان دارم این تجربه تکرار نخواهد شد و اگر خطایی رخ دهد، با پاسخ مشابه مواجه خواهند شد.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در موضوع انرژی هسته‌ای اظهار کرد: ما فتوای صریح داریم و دکترین امنیتی ما شامل استفاده از سلاح هسته‌ای نیست. با این حال، می‌گفتند چرا غنی‌سازی می‌خواهید و این همه هزینه می‌پردازید؟ پاسخ ما این بود که غنی‌سازی حق مسلم ملت ایران است و دیگران نمی‌توانند ما را از آن محروم کنند.

عراقچی تصریح کرد: بمب اتمی ایران، توانایی «نه گفتن» در برابر قدرت‌هاست. این موضوع از زمان پیروزی انقلاب آغاز شده و همچنان ادامه دارد. مردم ما حاضرند هزینه‌های سنگین بدهند، اما اجازه نمی‌دهند عزت، شرف و استقلالشان خدشه‌دار شود. شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» از پایه‌های اصلی انقلاب بود. ایران در طول تاریخ خود هرگز مستعمره نبوده است، اما مردم فریاد استقلال سر دادند؛ زیرا استقلال واقعی یعنی قدرت تصمیم‌گیری مستقل، بدون دیکته شدن از سوی دیگران.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیام هشدارآمیز گروه هکری حنظله به نتانیاهو پیش از سفر آمریکا
دو بازیکن استقلال دوباره کنار گذاشته شدند
پادکست | هنر شنیدن و شنیده شدن
پزشکیان: ریشه بسیاری از ناترازی‌های انرژی، تصمیمات غیرعلمی است
ایران نقض حاکمیت سومالی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
هشدار نسبت به تشدید تنش‌ها بین رژیم اسرائیل و ترکیه
حمله سنگین موشکی روسیه به تأسیسات تولید پهپاد اوکراین
تقویت امنیت غذایی با ذخیره 4 میلیون تن گندم
احتمال مجازی شدن مدارس ابتدایی تهران برای فردا
رونمایی از پویش مردمی «به حرمت حاج قاسم می‌بخشم» در کرمان
پادکست | چرا از تغییر می ترسیم و چطور با آن کنار بیاییم ؟
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی نیشابور به سه نفر زندگی بخشید
تزریق بیش از 20 هزار میلیارد تومان سرمایه به بنادر ایران
واکنش رئیس دانشگاه شریف به تماس با خانواده دانشجویان درباره پوشش
تداوم یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری
دریاچه ارومیه 14 سال تا احیا فاصله دارد
عقب ماندگی 6 میلیونی در صدور کارت هوشمند ملی
نهاده دامی مورد نیاز کشور تا پایان سال تامین است
آزمون کارشناسان رسمی نیمه اول سال آینده برگزار می‌شود
13 کشته در عملیات ضدتروریستی ارتش پاکستان
بارندگی‌های اخیر در استان تهران چقدر چالش کم آبی را حل کرد؟
نرخ تورم آذرماه به 42.2 درصد رسید
انتخابات تهران وارد فاز اجرایی شد
ترخیص بیش از 16 هزار تن کنجاله سویا با دستور قضایی
با مصوبه شورای عالی محیط‌زیست؛ 3 منطقه جدید تحت حفاظت قرار گرفت
فروش فوق‌العاده وانت پراید با قیمتی بیش از 560 میلیون تومان +جزئیات
عاملان تیراندازی در بهشت زهرا (س) دستگیر شدند
تراکتور برای ادامه حضور در لیگ برتر شرط تعیین کرد
مدارس اصفهان و چند شهر استان فردا غیرحضوری شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 7 دی 1404
کفاشیان: زنوزی هواداران را تحریک می کند
کولاک، برف و یخبندان در راه آذربایجان شرقی
ساپینتو: برد مقابل گل‌گهر حیاتی است، باید بازی با المحرق را فراموش کنیم
شارژ کارت اضطراری گازوئیل با یک‌سوم نرخ پالایشگاه در بودجه 1405
پلیس: تخلف نکنید تا جریمه نشوید
وزیر کشور: با روند فعلی جمعیت ایران تا سال 1480 به زیر 40 میلیون می‌رسد
برچسب اخطار برای شبکه‌های اجتماعی در نیویورک اجباری شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 6 دی1404+ جدول
طرح تکریم خادمان و زائران رضوی با ارائه خدمات صدور گواهینامه رانندگی بین‌المللی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 6 دی 1404+ جدول
دفاع از کشور وظیفه مشترک همه ایرانیان است
رشد بودجه عمرانی لایحه 1405 صفر است
سرگیف، مغانلو و یک برزیلی مهاجمان مدنظر اوسمار
بخشنامه ممنوعیت تنبیه بدنی در مدارس ابلاغ شد
قتل مرد افغان با شلیک گلوله
کاهش تولید شیر و گوشت به علت شیوع تب برفکی
سومالی خواهان نشست اضطراری اتحادیه عرب شد
بارش 60 سانتیمتری برف در تهران شایعه است
کیم جونگ اون: کره شمالی همواره در کنار روسیه خواهد بود
صعود بی وقفه بورس تا سقف 4 میلیون واحد
X
آگهی تبلیغاتی