×
بین الملل
شناسه خبر : 253015
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/03 ساعت 15:59
قطب شمال؛ میدان جدید جنگ روسیه و ناتو؟

قطب شمال؛ میدان جدید جنگ روسیه و ناتو؟

ادعای نروژ درباره این که روسیه در حال جمع کردن ناوگان هسته‌ای خود در مدار قطب شمال برای جنگ با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، به گمانه‌زنی‌ها درباره تبدیل شدن این منطقه به میدان جدید رویارویی مسکو و ناتو دامن زده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌وزیر دفاع نروژ در مصاحبه با روزنامه تلگراف مدعی شد: روسیه خود را برای جنگ با ناتو آماده می کند و در حال جمع آوری سلاح های هسته ای و زیردریایی های تهاجمی در مدار شمالگان است.

توره سندویک (Tore Sandvik) ادعا دارد که اسلو متوجه توسعه تسلیحاتی پیشرفته ای در شبه جزیره کولا (Kola) در روسیه شده است. این شبه جزیره محل استقرار ناوگان شمالی و بخش هایی از ذخایر هسته ای این کشور است.

وزیر دفاع نروژ هشدار داد که مسکو در حال تقویت شبه جزیره کولا و آزمایش سلاح های جدید است.

این مقام اروپایی گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تلاش می کند کنترل کامل ناوگان هسته ای را در منطقه شمالگان بدست آورد که می تواند مانع دسترسی متحدان ناتو در دو مسیر مهم کشتیرانی شود. این دو مسیر می توانند در شرایط جنگ به نیروهای غربی کمک کنند.

ساندویک به تلگراف گفت: روسیه در حال تقویت خود در شبه جزیره کولا است ...؛جایی که یکی از بزرگترین زرادخانه‌های کلاهک‌ های هسته‌ای جهان در آن قرار دارد. آن ها [سلاح‌های هسته‌ای] را نه تنها به سمت نروژ، بلکه به سمت بریتانیا و از آن سوی قطب به سمت کانادا و ایالات متحده نشانه رفته‌اند.

مقام های نروژی می گویند رقابت شدیدی نیز بر سر کنترل دو مسیر کشتیرانی کلیدی و استراتژیک در قطب شمال وجود دارد، زیرا این مسیرها در صورت جنگ با روسیه، خطوط تدارکاتی حیاتی خواهند بود.

شبه جزیره کولا در منتهی الیه شمال غربی روسیه در دایره قطب شمال واقع شده است و با فنلاند و دورترین سرزمین‌های شمالی نروژ مرز مشترک دارد.

این گزارش می افزاید: این منطقه به دلیل استقرار متمرکزترین زرادخانه سلاح‌های هسته‌ ای در جهان، منطقه ای بدنام است و گفته می شود نقش مهمی در توانایی به اصطلاح «ضربه دوم» مسکو ایفا می‌کند.

در استراتژی هسته‌ای، «ضربه دوم» به توانایی یک کشور برای انجام یک ضدحمله ویرانگر علیه حمله هسته‌ای اولیه توسط یک قدرت دشمن گفته می شود.

وزیر دفاع نروژ گفت: اگرچه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در اوکراین به شدت در حال شکست است و یک میلیون سرباز را از دست داده است، ناوگان شمالی دست نخورده است و آنها در حال توسعه آن هستند.

روزنامه تلگراف نوشت: در حالی که روسیه به جنگ غیرقانونی خود علیه اوکراین ادامه می‌دهد و به اصطلاح جنگ ترکیبی علیه متحدان غربی به راه انداخته است، نروژ و انگلیس نگرانند که منطقه قطب شمال به سومین میدان نبرد کلیدی تبدیل شود.

ادعای وزیر نروژی: پوتین علاقه‌ای به صلح ندارد

ساندویک افزود :اگر جنگ در اوکراین پایان یابد، به دلیل احتمال اعزام نیرو توسط پوتین برای تهدید مرزهای فنلاند، احتمالا دایره قطب شمال به «صحنه امنیتی اصلی» بعدی تبدیل خواهد شد.

او گفت: «پوتین به صلح علاقه‌ای ندارد... طرح پوتین صلح پایدار با اوکراین نیست. اگر بتواند، برمی‌گردد. حتی اگر ما با حضور نیروهای زمینی و امنیت پایدار در اوکراین به توافق صلح برسیم، یک تحلیل این است که پوتین میلیون‌ها سرباز را در نزدیکی مرز با فنلاند بسیج خواهد کرد.»

تنش‌ها همچنین در هفته‌های اخیر بین ناتو و روسیه در قطب شمال بر سر رزمایش‌های نظامی، از جمله پرتاب آزمایشی اژدر و موشک توسط نیروی دریایی آلمان، افزایش یافته است.

 


نظرات

آخرین اخبار
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است