×
اجتماعی
شناسه خبر : 252956
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/03 ساعت 11:03
ویزیت 900 هزار تومانی پزشک عمومی

ویزیت 900 هزار تومانی پزشک عمومی

هشدار مجدد سازمان بازرسی کل کشور به وزارت بهداشت، با موضوع تخلفات مالی بیمارستان های خصوصی؛ حکایت از «سکوت» این وزارتخانه در قبال رفتار نامناسب بخش خصوصی دارد.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد که ۸۰ درصد بستری‌ها، سهم بیمارستان‌های دولتی است و ۲۰ درصد باقی مانده در بیمارستان‌های بخش خصوصی بستری می‌شوند که شاید مهم‌ترین علت این اختلاف آماری، ناشی از هزینه‌های سنگین درمان در بخش خصوصی است که احاد جامعه توان مالی برای تامین هزینه‌های درمانی در بخش خصوصی را ندارند. اما، برخی از همین ۲۰ درصد افرادی که در بیمارستان‌های خصوصی بستری می‌شوند؛ متاسفانه در شرایط اضطرار مجبور به استفاده از خدمات درمانی بخش خصوصی می‌شوند و توان مالی مناسبی ندارند؛ در نتیجه وقتی مورد سواستفاده مالی قرار می‌گیرند، دچار مشکلات عدیده ای می‌شوند.

سیدمحمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در واکنش به تخلفات مالی در بیمارستان‌های بخش خصوصی، گفت: بیمارستان‌ها باید پاسخگوی پزشکان خود باشند و در برابر تخلفات مسئولیت داشته باشند تا اقدامات مقابله‌ای پایدار باشد.

وی افزود: مشکل اخذ وجه خارج از تعرفه تنها محدود به تعداد اندکی از جراحان است و پزشکان سایر تخصص‌ها در این زمینه تخلفی ندارند و اقدام برای مقابله با این پدیده باید اثربخش باشد.

جمالیان اظهار داشت: تجربه نشان داده که زیرمیزی ابتدا در تهران شکل گرفته و سپس به شهرستان‌ها سرایت کرده است، همچنین، قوانینی که تاکنون برای مقابله با این تخلفات وضع شده، اثر بازدارنده کافی نداشته‌اند و جریمه‌ها یا برخوردهای محدود باعث کاهش این پدیده نشده است.

این در حالی است که ایروان مسعودی‌اصل معاون سازمان بازرسی کل کشور برای بار دوم در سال جاری طی نامه‌ای به وزیر بهداشت، نسبت به اخذ وجوه مازاد بر تعرفه‌های قانونی در بیمارستان‌های خصوصی هشدار داد.

در این نامه به مواردی از قبیل «دریافت ویزیت جامع مازاد بر تعرفه‌های قانونی»، «تعرفه تریاژ برای بیماران سطح ۵ اورژانس»، «وجوه خارج از صندوق بیمارستان (زیرمیزی)»، «ویزیت پزشک عمومی ۹۰۰ هزار تومانی در اورژانس» و «اخذ وجه بابت تشکیل پرونده و خدمات ارائه نشده مانند تخت در سرم تراپی سرپایی» اشاره شده است.

سازمان بازرسی کل کشور اواخر فروردین ۱۴۰۴، در نامه‌ای به وزیر بهداشت، نسبت به اخذ وجوه غیرقانونی در بیمارستان‌های خصوصی هشدار داده بود و در این نامه عنوان شده بود که حداکثر ظرف یک ماه نتیجه مراجعه بازرسان وزارت بهداشت به بیمارستان‌های خصوصی و بررسی سامانه مرتبط با محاسبه تعرفه‌های آن مراکز به سازمان بازرسی کل کشور اعلام شود.

حالا در نامه‌ای که اخیراً از سوی معاون سازمان بازرسی کل کشور برای وزیر بهداشت ارسال شده است، نشان می‌دهد که وزارت بهداشت نتوانسته در موعد مقرر، گزارش تخلفات در بیمارستان‌های خصوصی را به سازمان بازرسی ارائه بدهد که هنوز چرایی آن از سوی وزارتخانه اعلام نشده است.

شاید یکی از دلایل سکوت وزارت بهداشت در قبال تخلفات مالی بیمارستان‌های خصوصی، کمبودهای حوزه سلامت در بخش دولتی است که وزارت بهداشت را مجاب می‌سازد در برابر تخلفات بخش خصوصی، خیلی هم موضع گیری نکند؛ تا زمانی که لازم باشد!!

از سوی دیگر، تخلفات بیمارستان‌های خصوصی که سازمان بازرسی کل کشور گزارش آن را به وزارت بهداشت داده است؛ بیشتر متوجه بیمارستان‌های خصوصی پایتخت است که حجم زیادی از مراجعات و بستری‌ها را عهده دار هستند. بنابراین، نمی‌توان به بهانه تعرفه و…، از تخلفات بخش خصوصی چشم پوشی کرد. زیرا، همان پزشکان با حق الزحمه کمتری نسبت به همکاران خود در بیمارستان‌های خصوصی، در بخش دولتی مشغول خدمت هستند. بنابراین، بروز تخلفات مالی در بخش خصوصی را می‌توان به شکل دیگری تحلیل و تفسیر کرد.

عالیه زمانی کیاسری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که قبح زیرمیزی از بین رفته است، گفت: ما نمی‌توانیم از کسانی که خود در سیستم منتفع هستند، انتظار مبارزه واقعی با این فساد را داشته باشیم.

وی افزود: یکی از چالش‌های اصلی ما در حوزه سلامت، وجود تعارض منافع در لایه‌های مختلف مدیریتی است که باید با آن برخورد جدی شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: متأسفانه سازمان نظام پزشکی در برخی موارد گرفتن زیرمیزی را توجیه می‌کند و در این رابطه حتی اگر درصد زیرمیزی هم اندک باشد، باز هم توجیهی برای آن وجود ندارد و نمی‌توان کمبودها و مشکلات مالی را بهانه‌ای برای مشروع جلوه دادن راه‌های غیرقانونی کنیم.

زمانی کیاسری افزود: سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت باید به جای موضع‌گیری‌های منفعلانه، مسئولانه وارد میدان شوند و تا زمانی که این نهادها خودشان این معضل را جدی نگیرند، هیچ امیدی به اصلاح نیست؛ وزارت کار هم باید تابع این مسیر اصلاحی باشد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار هند به چین؛ آرامش در مرز شرط بهبود روابط است
ایران و پاکستان در نقش عقبه راهبردی یکدیگر
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد
گام جدید ایران برای ورود به بانک توسعه نوین بریکس
بکارگیری زیرساخت‌های کانتینری برای پرتاب‎‌های فضایی
روسیه و قرقیزستان وارد رزمایش نظامی مشترک شدند
درخواست آمریکا از اوکراین برای توقف حملات به نفتکش‌ها در دریای سیاه
پهلوان آواز ایران درگذشت
بازگشایی تنگه هرمز آسان نخواهد بود
جزئیات آتش‌سوزی در مجتمع خلیج فارس قشم
رونمایی از مشعل بازی‌های آسیایی 2026؛ تلفیق تکنولوژی و تاریخ در آیچی-ناگویا
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محله‌محور در حوزه سلامت با ظرفیت بسیج
هشدار هواشناسی استان مرکزی: گردوخاک و افزایش ابر در راه است
افزایش دما در تهران؛ پیش‌بینی هوای 38 درجه برای روزهای آینده
درخشش دختران وزنه‌بردار ایران در آسیا
افت شدید تردد در تنگه هرمز؛ کاهش عبور کشتی‌ها به 9 فروند در روز
صدای انفجار در جاسک؛ مردم از نزدیک شدن به منطقه خودداری کنند
نورنما | یادگار عاشقانه امیر حیدری و همسرش در حرم امام رضا(ع)
مرگ تلخ نوجوان 17 ساله در زاینده‌رود؛ 59 نفر امسال در زاینده رود غرق شدند
پوتین: توقیف کشتی‌های روسیه «دزدی دریایی» است؛ واکنش نشان می‌دهیم
راهنمای اسکان زائران در مشهد؛ آدرس و ظرفیت مراکز موقت
نشت نفت به سواحل جزیره قشم؛ عملیات پاکسازی فوری آغاز شد
پزشکیان در گفت‌وگو با نخست‌وزیر ژاپن؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی عامل ناامنی منطقه هستند
پاکستان از حضور ایران و مصر در توافق مکه استقبال کرد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برندگان و بازندگان نقل‌وانتقالات لیگ برتر چه تیم هایی هستند؟ جدایی پرحاشیه ستاره ها
آتلانتیک: ترامپ تاب‌آوری ایران را دست‌کم گرفته است
فراخوان جهانی تویوتا؛ نقص فنی نمایشگر خودروهای کمری هیبریدی
علی‌اف: کریدور زنگه‌زور و اتصال ریلی به ایران در اولویت باکو است
آخرین گزارشها از تحولات منطقه و مذاکرات ایران و آمریکا امروز 21 مرداد
صف 20 روزه کامیونها در مرز بازرگان؛ بلای جان تجارت ایران و ترکیه
همکاری سایبری ایران و روسیه وارد مرحله تازه شد
آسمان خراسان بارانی می شود
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات باشگاه ملوان امروز 21 مرداد؛ خرید جدید مازیار زارع
تحول بزرگ در خودروسازی ایران؛تدوین سند ملی توسعه خودرو را کلید خورد
قیمت دلار آزاد امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405؛ فاصله دلار آزاد و رسمی چقدر است؟
دریای کاسپین؛ سرمایه‌ای مشترک، مسئولیتی فراگیر
همکاری کشاورزی ایران و افغانستان وارد مرحله تازه شد
چرا هماهنگی میان سیاست‌های مالی، پولی و ارزی یک ضرورت است؟
هزینه حمل نفت از خلیج فارس به چین رکورد زد
رشد هوش مصنوعی با سوخت فسیلی؛ پروژه جنجالی آمازون در تگزاس
چای سبز چقدر بخوریم؟ بهترین زمان مصرف آن چه زمانی است
ایران سربلند؛ قدرت اول منطقه، شکست‌دهنده قدرت اول جهان
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز چهارشنبه 21 مرداد
چین: آمریکا در جایگاه انتقاد از آزمایش‌های موشکی ما نیست
مسافران تهران-شمال 12 ساعت در جاده گرفتار شدند
رسانه عبری ادعای نتانیاهو در مورد جنگ با حماس را زیر سئوال برد
هرمز دیگر فقط تنگه نیست،اهرم ایران برای پایان جنگ است
هوش مصنوعی به جنگ خطاهای علمی رفت
نشست خبری چه تیم های لیگ برتری فردا برگزار می‌شود؟