×
بین الملل
شناسه خبر : 252952
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/03 ساعت 11:21
عقب نشینی کانادا پس از واکنش تند ترامپ

عقب نشینی کانادا پس از واکنش تند ترامپ

کارزار تبلیغات ضدتعرفه‌ای کانادا که واکنش تند رئیس‌جموری ایالات متحده را به دنبال داشت با تصمیم «مارک کارنی» نخست‌وزیر این کشور و با هدف از سرگیری مذاکرات تجاری با آمریکا متوقف شد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ به گزارش از نشریه نیوزویک، داگ فورد رئیس دولت استان انتاریو کانادا دیروز (جمعه) اعلام کرد که این کشور پس از واکنش شدید دونالد ترامپ، کارزار تبلیغاتی مربوط به انتقاد از تعرفه‌های آمریکا را متوقف می‌کند.

فورد گفت که این کارزار شامل تبلیغات تلویزیونی، قرار بود در طول دو بازی اول سری جهانی بیسبال بین دو تیم آمریکایی و کانادایی برگزار شود و هدف آن ایجاد بحث در مورد تاثیر تعرفه‌ها بر روی کارگران و مشاغل بود. اما مارک کارنی نخست وزیر کانادا تصمیم به تعلیق این تعرفه‌ها گرفته است تا مذاکرات تجاری با واشنگتن از روز دوشنبه بار دیگر از سر گرفته شود.

فورد در پستی در پلتفرم ایکس نوشت: کانادا و ایالات متحده همسایه، دوست و متحد هستند. وقتی با هم کار می‌کنیم، بسیار قوی‌تر هستیم.

نیوزویک در مورد اهمیت شرایط پیش آمده میان دو کشور همسایه آورده است: کانادا دومین شریک تجاری بزرگ ایالات متحده پس از مکزیک است، اما در دولت دوم ترامپ، روابط متشنج شده و رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه‌های اخیر با تهدید، اعمال و لغو تعرفه‌های مختلف ارتباط با اتاوا را پیچیده کرده است. بیش از سه چهارم صادرات کانادا به ایالات متحده است و روزانه نزدیک به سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کانادا (۲.۷ میلیارد دلار آمریکا) کالا و خدمات از مرز دو کشور عبور می‌کند.

به دنبال پخش تبلیغ یاد شده در کانادا، ترامپ استفاده از گفته‌های رونالد ریگان از روسای جمهور ایالات متحده در تبلیغ ضدتعرفه ای کانادا را «ظالمانه و تحریف سخنان او» دانست و مقامات کانادایی را متهم کرد که تنها با هدف تاثیرگذاری بر تصمیم دیوان عالی ایالات متحده و سایر دادگاه‌ها دست به چنین اقدامی زده اند؛ دادگاه‌هایی که مشروعیت دستورات اجرایی رئیس جمهوری ایالات متحده را که باعث افزایش این تعرفه‌ها شده است، به چالش می‌کشند.

ترامپ صبح دیروز جمعه در صفحه خود در پلتفرم تروث سوشال نوشت: کانادا تقلب کرد و لو رفت!!! آنها با کلاهبرداری یک آگهی بزرگ منتشر کردند که در آن گفته می شود رونالد ریگان مخالف تعرفه‌ها بوده است، در حالی که در واقع او عاشق تعرفه‌ها برای کشور ما و امنیت ملی آن بود. کانادا در تلاش است تا به طور غیرقانونی بر دیوان عالی ایالات متحده در یکی از مهمترین احکام تاریخ کشورمان تاثیر بگذارد.

گفته می‌شود هزینه این آگهی توسط دولت انتاریو پرداخت شده نه دولت فدرال کانادا. فورد پس از واکنش‌های ترامپ ابتدا حاضر به عقب نشینی نشد و تاکید کرد که کانادا و آمریکا متحد هستند و «و ریگان می‌دانست که هر دو با هم قوی‌تر هستند.» وی همچنین لینکی از سخنرانی ریگان را پست کرد که در آن رئیس‌جمهوری درگذشته آمریکایی با تعرفه‌ها مخالفت کرده بود.

ترامپ در حالی به این تبلیغ واکنش تند نشان داده است که وی اوایل هفته قبل پس از تماشای آن ناراحت نشده بود و حتی در جریان صرف ناهار با سناتورهای آمریکایی گفته بود که اگر جای کانادا بود آن تبلیغ را پخش می کرد. اما وی بعدا تصمیم به توقف مذاکرات تجاری با کانادا گرفت.

این نشریه آمریکایی در پایان خاطرنشان کرده است که هنوز مشخص نیست این ماجرا چه تاثیری بر مذاکرات تجاری بین دو کشور خواد داشت. ضمن آنکه کارنی دیروز جمعه برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای آسیایی به این منطقه سفر کرد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد