×
سیاسی
شناسه خبر : 252933
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/03 ساعت 09:40
خطیب‌زاده: ایران تنها به زبان احترام پاسخ می‌دهد

خطیب‌زاده: ایران تنها به زبان احترام پاسخ می‌دهد

معاون وزیر خارجه ایران گفت که «غربی‌ها دیر یا زود درک خواهند کرد که تنها زبانی که ایران به آن پاسخ می‌دهد، زبان احترام و برابری است.»

نورنیوز - گروه سیاسی :‌ سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران تحریم‌های یک‌جانبه و فرامرزی ایالات متحده علیه ایران را «بی‌پروا و خودسرانه» توصیف و تأکید کرد که این اقدامات علیه کشورهایی اعمال می‌شود که به قوانین بین‌المللی پایبند هستند.

خطیب‌زاده که با شبکه راشاتودی گفت‌وگو می‌کرد، با اشاره به پایبندی ایران به قانون و تعهدات بین‌المللی خود، گفت: «موضع ایران همواره منصفانه بوده است، زیرا بر پایه استدلال‌هایی استوار است که از نظر حقوقی صحیح، از نظر سیاسی منطبق با سیاست خارجی ایران و از نظر راهبردی سازنده هستند. ایران همواره به قانون و تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده و ما به‌طور جدی به دنبال نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون هستیم، به‌رغم کسانی که صرفاً به زورگویی روی آورده‌اند و گمان می‌کنند قدرت یعنی حق.»

خطیب‌زاده با انتقاد از رفتارهای یک‌جانبه آمریکا افزود: «اجازه دهید این‌گونه بیان کنم که ایران دهه‌هاست که هدف تحریم‌های یک‌جانبه، غیرقانونی و فرامرزی ایالات متحده قرار گرفته است. این اقدام بسیار بی‌پروا و خودسرانه است که کشورهایی را که به قوانین بین‌المللی پایبند هستند، تحریم کنند. اما ما می‌دانیم چرا چنین می‌کنند؛ این یک حرکت سیاسی از سوی آمریکاست، زیرا آن‌ها تصور می‌کنند می‌توانند اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل کنند.»

وی تأکید کرد: «ایران نشان داده که مقاومت می‌کند و در مواضع خود بسیار قاطع است. ما معتقدیم چاره‌ای جز ایستادگی در برابر این زورگویی نداریم. آمریکایی‌ها نمی‌توانند از این طریق به چیزی دست یابند؛ تنها راهی که ممکن است نتیجه‌بخش باشد، دیپلماسی است و آن‌ها این را می‌دانند. دیر یا زود درک خواهند کرد که تنها زبانی که ایران به آن پاسخ می‌دهد، زبان احترام و برابری است و این همان چیزی است که ما به‌طور جدی به آن چشم دوخته‌ایم، تا زمانی که زمان مناسب برای دیپلماسی فرا برسد.»

معاون وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو از برداشت دوگانه کشورهای غربی از مفهوم «حاکمیت» انتقاد کرد. 

وی با اشاره به سند امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۷ که در آن کشورهایی مانند روسیه و چین «تجدیدنظرطلب» خوانده شده بودند، افزود: «آنچه اکنون در حال وقوع است، به‌روشنی منطق آن‌ها را آشکار می‌سازد. به یاد دارید که در سال ۲۰۱۷، در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، سند امنیت ملی ایالات متحده منتشر شد که در آن کشورهایی مانند روسیه و چین تجدیدنظرطلب خوانده شدند. حالا ببینید چه اتفاقی افتاده و چه کسی واقعاً در حال تجدیدنظر در نظم بین‌المللی است؟ چه کسی در حال نادیده گرفتن حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورهای دیگر است.»

خطیب‌زاده با انتقاد از سیاست‌های دولت آمریکا اظهار داشت: «متأسفانه اکنون کشورهایی مانند ایالات متحده تلاش می‌کنند اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل کنند، آن‌هم با بی‌اعتنایی به تعهدات بین‌المللی‌شان. آنچه شاهد آن هستیم، اعمال سلطه و هژمونی بر دیگران است. زمانی که ترامپ به قدرت رسید، وعده داد که برای صلح آمده و گفت دکترین او «صلح از طریق قدرت» است. اما اکنون برای همه روشن شده که این نه صلح است و نه قدرت، بلکه استفاده عریان از زور علیه دیگران است.»

وی در پایان تأکید کرد: «این وضعیت کنونی ماست و باید با صراحت بگوییم که زور صلح نمی‌آورد؛ افراط‌گرایی تنها افراط‌گرایی بیشتری خلق می‌کند و خشونت و انسداد را افزایش می‌دهد. ما باید با یکدیگر همکاری کنیم تا دست‌کم به سطحی نسبی از عدالت و انصاف برسیم، موضوعی که اکنون در سطح جهانی به‌شدت مورد نیاز است.»


اخبار مرتبط
خطیب‌زاده: به دیپلماسی در زمان مناسب نگاه می‌کنیم
یکشنبه 1404/08/04 ساعت 15:03
خطیب‌زاده: به دیپلماسی در زمان مناسب نگاه می‌کنیم
معاون وزیر خارجه تاکید کرد: ایران نشان داده که مقاوم و در مواضعش استوار است . آمریکایی‌ها باید بفهمند تنها زبانی که ایران به آن پاسخ می‌دهد، زبان احترام و برابری است. ما به دیپلماسی در زمان مناسب نگاه می‌کنیم.
ایران در مسیر تعامل با کارگروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت
شنبه 1404/08/03 ساعت 08:56
اف‌ای‌تی‌اف:
ایران در مسیر تعامل با کارگروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت
کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد ایران گام‌هایی برای اجرای کنوانسیون‌های بین‌المللی ضدپول‌شویی و مقابله با تامین مالی تروریسم برداشته و در مسیر اصلاح کاستی‌های خود قرار گرفته است.
خطیب زاده: از خواسته هایمان کوتاه نمی‌آییم
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 11:13
خطیب زاده: از خواسته هایمان کوتاه نمی‌آییم
سخنگوی روزات امور خارجه کشورمان تصریح کرد: کارنامه دیپلماسی در سالی که گذشت در حوزه خنثی سازی تحریم و تامین منافع مردم، ارتقای تجارت و مراودات اعم از نفتی و غیر نفتی کارنامه قابل قبولی است.
نظرات

آخرین اخبار
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است