×
سیاسی
شناسه خبر : 252672
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 17:46
عراقچی: کمتر از 50 درصد ظرفیت‌های کشورهای همسایه استفاده می‌کنیم

عراقچی: کمتر از 50 درصد ظرفیت‌های کشورهای همسایه استفاده می‌کنیم

وزیر امور خارجه گفت: با توجه به شناختی که از کشورهای همسایه دارم، معتقدم ما از کمتر از 50 درصد ظرفیت‌های کشورهای همسایه استفاده می‌کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: عباس عراقچی امروز اول آبان‌ در اختتامیه دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی حوزه شمال شرق کشور که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروز بعدازظهر جلسه خوبی در قالب کارگروه امام رضا(ع) داشتیم. هدف این کارگروه این است که وزارت امور خارجه به تسهیل زیارت و ورود زوار از کشورهای مختلف کمک کند. همچنین برای بین‌المللی کردن شهر مشهد نیز جلساتی برگزار شد.

وی اضافه کرد: اینکه جناب قالیباف شخصا برای این مراسم تشریف آوردند، ارزش زیادی برای ما داشت. دیپلماسی استانی اکنون به یک اصل مهم در دیپلماسی ما تبدیل شده است. از مرحله یک ایده گذشته و اکنون یک واقعیت است. گزارش میزگردها را که شنیدم متوجه شدم چقدر با جزئیات موضوعات بحث شده و دستورالعمل تهیه شده است و بیشتر بندها برای خود وزارت امور خارجه بوده است. اینکه ما در معرض مطالبه‌گری باشیم، برای من امیدبخش بود.

وزیر امورخارجه با بیان اینکه دیپلماسی استانی مورد عنایت رهبر و رییس‌جمهور قرار دارد، عنوان کرد: همچنین ریاست مجلس بر روی این بحث مطالبی را ارائه کردند. نکته حائز اهمیت دیگر این است که در هیچ کجای میزگردهای برگزار شده، اشاره‌ای به بحث تحریم و اسنپ‌بک نبود و این نشان‌دهنده درک بالایی است که بخش خصوصی و دولتی ما به آن رسیده که در برابر تحریم باید از ظرفیت‌های خود استفاده کنیم. ما زمانی از تحریم شکایت می‌کنیم که از ظرفیت داخلی کمال استفاده را برده باشیم، اما نکته اینجاست که هنوز از ظرفیت‌های خود کمال استفاده را نکرده‌ایم.

عراقچی تاکید کرد: باید قوانین و سختگیری‌های داخلی را اصلاح و گمرکات را از محل توقف به محل عبور تبدیل کنیم. ظرفیت‌هایی که در محیط پیرامونی ما قرار دارد بسیار عظیم است. بنده با توجه به شناختی که از کشورهای همسایه دارم، معتقدم ما از کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت‌های کشورهای همسایه استفاده می‌کنیم. پاکستان ظرفیت‌های بسیار بزرگی دارد و ما در حالی‌که مواد غذایی و کشاورزی‌ مورد نیازمان در این کشور تولید می‌شود، از برزیل وارد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های انباشته بسیار زیادی وجود دارد، گفت: هر روز ضرورت دیپلماسی استانی بیشتر می‌شود و احساس نیاز به استفاده از ظرفیت آن افزایش می‌یابد. استان‌های ما ظرفیت‌هایی دارند که باید از آن استفاده کنیم. لذا باید دیپلماسی استانی را با قدرت ادامه دهیم.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بنده دیشب به سفرا تاکید کردم که وزارت امور خارجه باید به رفع نیازهای بخش خصوصی کمک کند. چند وقت پیش سفری ۳ ساعته به تاجیکستان داشتم تنها برای اینکه از یک پروژه چند صد میلیون دلاری که یک شرکت خصوصی ایران بتواند تِندر را ببرد، حمایت کنم. ما وظیفه خود می‌دانیم که از بخش خصوصی حمایت کنیم.

عراقچی: مأموریت مهم‌ وزارت خارجه «بی‌اثرسازی و خنثی‌سازی تحریم‌ها» است

عراقچی تاکید کرد که مأموریت مهم‌ وزارت خارجه «بی‌اثرسازی و خنثی‌سازی تحریم‌ها» و «تأمین نیازهای کشور» است.

 «سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه در نشست خبری مراسم اختتامیه دومین اجلاس منطقه‌ای دیپلماسی استانی گفت: توصیه‌ها به‌طور دقیق جمع‌بندی خواهد شد و در قالب دستورالعمل‌هایی برای سفارتخانه‌ها و استانداری‌ها، از طریق دولت ابلاغ می‌گردد تا ارتباطات منطقه‌ای به شکلی مؤثرتر و نزدیک‌تر برقرار شود.

وی تاکید کرد: نقاط ضعف کشور صرفاً ناشی از تحریم‌ها و فشارهای خارجی نیست. هرچند این تحریم‌ها آسیب‌ها و هزینه‌هایی را به همراه دارند. 

به گفته عراقچی زمانی می‌توان از تحریم‌ها گلایه کرد که تمامی ظرفیت‌های داخلی به‌کار گرفته شده باشند.

او تاکید کرد: البته این بدان معنا نیست که وزارت امور خارجه مأموریت خود را در زمینه رفع تحریم‌ها دنبال نخواهد کرد؛ اما در کنار آن، مأموریت مهم‌تری تحت عنوان «بی‌اثرسازی و خنثی‌سازی تحریم‌ها» و «تأمین نیازهای کشور» وجود دارد.

معاون وزیر خارجه: دیپلماسی استانی بازوی اجرایی سیاست خارجی کشور است

معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: سیاست خارجی عاملی حاکمیتی است اما دیپلماسی استانی ابزاری هوشمندانه برای تشکیل بازوهای اجرایی سیاست خارجی است.

وحید جلال زاده روز پنجشنبه هم افزود: در این دیپلماسی، استانها با استفاده از ظرفیت‌ها و مزیت‌های محیطی و شناخت دقیقی که از محیط پیرامویی خود دارند می توانند روابط اقتصادی فرهنگی و اجتماعی شان را با مناطق همجوار خود به شکلی چابک‌تر، سریع‌تر و ملموس‌تر در عین رعایت سیاست ها و راهبردهای ابلاغی پیش ببرند.

وی اظهار کرد: دیپلماسی استانی به عنوان حلقه مکمل عملیات دیپلماسی کشور همواره از جمله مطالبات و انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده که ایجاد ساختار اجرایی آن در این دولت اجرا شده است.

وی گفت: براساس نظر وزارت امور خارجه هر کدام از ستادهای دیپلماسی استانی با مشارکت دستگاه های ذیربط پیگیری امور را بر عهده دارند و تکالیف هرکدام مشخص است.

معاون وزیر خارچه ادامه داد: تدوین نقشه راه در خصوص دیپلماسی استانی در هر استان باید با نگاهی مبتنی بر آمایش سرزمینی و اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت باشد.

جلال زاده گفت: این اهداف براساس شاخص‌های اندازه‌گیری، افزایش و کاهش به خصوص در مسائل مرزی و مبادلات تجاری است و با چارچوب های حقوقی برای تضمین اجرا از مصوبات حمایت خواهد شد.

دومین نشست دیپلماسی استانی امروز سی‌ام مهر ماه با برگزاری ۲ میزگرد تخصصی «همکاری اقتصادی، استانی، تجاری، سرمایه‌گذاری و مناطق آزاد» و «پیوند اقتصاد ملی و منطقه‌ای از مسیر فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان» با حضور ۱۲ سفیر ایران در کشورهای همسایه، مسوولان اتاق‌های بازرگانی ملی و استانی، استانداران خراسان رضوی، جنوبی و شمالی و همچنین معاونان وزیر امور خارجه در هتل پردیسان مشهد گشایش یافت. معرفی توانمندی‌های استان‌های شمال شرق کشور، بررسی تامین کالاهای اساسی و نیازهای این استان‌ها از همسایگان، بررسی توسعه راهکارهای تجاری و اقتصادی در شرایط کنونی، بررسی ظرفیت کشورهای همجوار و یافتن راهکار توسعه روابط تجاری و اقتصادی با همسایگان از جمله اهداف برگزاری این نشست ۲ روزه است.


اخبار مرتبط
پیام عراقچی به مناسبت هفته نکوداشت پدافند غیرعامل
دوشنبه 1404/08/05 ساعت 15:56
پیام عراقچی به مناسبت هفته نکوداشت پدافند غیرعامل
وزیر امور خارجه در پیامی به مناسبت هفته نکوداشت پدافند غیرعامل نوشت: ضمن گرامیداشت این ایام که با شعار «پدافند غیرعامل، تاب‌آوری زیرساختی، پایداری اجتماعی» نامگذاری شده است، به تمامی تلاش‌گران این عرصه و همکاران گرانقدر تبریک گفته و از خداوند متعال توفیق روزافزون این عزیزان را در مسیر خدمت به ایران عزیز و ارتقای امنیت و پایداری کشور مسئلت می‌نمایم.
بازدید وزیر امور خارجه از منزل رهبر معظم انقلاب در مشهد
جمعه 1404/08/02 ساعت 18:42
بازدید وزیر امور خارجه از منزل رهبر معظم انقلاب در مشهد
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه از منزل مقام معظم رهبری در مشهد بازدید کرد .
عراقچی: همسایگان راه تنفس کشور در شرایط تحریم هستند
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 18:11
عراقچی: همسایگان راه تنفس کشور در شرایط تحریم هستند
عباس عراقچی روز چهارشنبه در افتتاحیه دومین نشست دیپلماسی استانی در مشهد افزود: میزان تجارت ایران با هر کشور همسایه اش، بیش از کل تجارت ایران با اروپاست که نشان دهنده اهمیت همکاری های تجاری با همسایگان است.
نظرات

آخرین اخبار
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد
حضور صدها خبرنگار و کنشگر رسانه‌ای خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرز دوغارون میزبان زائران افغانستانی مراسم وداع رهبر شهید خواهد بود
انزو مارسکا جانشین گواردیولا در منچسترسیتی شد
تصمیم جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان المپیادی
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 9 تیر 1405
اگر رادارها روشن باشند، موشک‌ها آماده باشند
پزشکیان: برخی تیم مذاکره‌کننده را «وطن‌فروش» و «ضددین» می‌خوانند
انفجار در دکل نفتی ونزوئلا؛ 8 کارگر زخمی شدند
تمهیدات سوخت‌رسانی پایدار در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
معمای بند پنجم؛ چرا آمریکا مسیر دیگری را رفت؟
موضع وزیر خارجه عمان درباره دریافت هزینه در تنگه هرمز
قتل رفیق صمیمی فقط به خاطر یک کامنت زیر پست!
اسیدپاشی تلخ پدر به پسر؛ پرونده جنایت خانوادگی وارد مرحله جدید شد
نیویورک‌تایمز: شکاف در روابط آمریکا و اسرائیل عمیق‌تر شده است
سیروس پورموسوی سرمربی ذوب‌آهن شد
نوراینفو | هنگام ازدحام جمعیت در مراسم تشییع رهبر شهید چه کنیم؟
پایان سفر وزیر امور خارجه به عراق
ادعای رسانه عبری: اسرائیل برای حمله بزرگ به انصارالله یمن آماده می‌شود
نورنما | از ورم کاپوت خودرو تا ذوب شدن آسفالت خیابان ها
هفته سرنوشت‌ساز والیبال ایران؛ آخرین شانس صعود در لیگ ملت‌ها
پیش‌ بینی قیمت دلار سه شنبه 9 تیر 1405/ سیگنال دوحه ترمز دلار را کشید
بقائی: نجف نماد پیوندهای عمیق فرهنگی و عاطفی ایران و عراق است
چرا بزرگ‌ترین فرصت تاریخ فوتبال ایران از دست رفت؟
پرونده زیان شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی به دیوان محاسبات ارجاع شد
عارف: ارتقای امنیت سایبری اولویت راهبردی کشور است
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و یکم
حمل‌ونقل عمومی مشهد یک هفته رایگان شد
مرحله سوم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان/ فراخوان متقاضیان برای سه استان جدید
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه تهران
بورس دوباره نزولی شد؛ افت بیش از 16 هزار واحدی شاخص کل
تیراندازی مرگبار در شمال آلمان؛ 5 نفر کشته شدند
واکنش البرادعی به انتقاد طارمی از شرایط سفر در جام جهانی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 8 تیر 1405
هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صادق زیباکلام را مجرم دانست
اعلام جدیدترین آمار از شهیدان و مجروحان غزه
قیمت نقره امروز دوشنبه 8 تیر 1405
بازگشت سریال «مادران» به تلویزیون
ادعای ترامپ: فردا در دوحه با ایران دیدار می‌کنیم
پاکستان کاردار افغانستان را احضار کرد
حذف تیم ملی از جام جهانی؛ تلخ‌ترین ناکامی‌ تاریخ ایران
تورم نقطه‌به‌نقطه خرداد به 83.1 درصد رسید
هشدار هواشناسی؛ دمای کشور افزایش می یابد
نزاع خانوادگی با انگیزه انتقام به قتل ختم شد
رتبه تیم ملی فوتبال ایران در رنکینگ فیفا بدون تغییر ماند
حمایت رهبران جریان صدر و حکمت عراق از کمپین بازداشت مفسدان
آیا بانک‌ها روزهای 13 تا 15 تیر ماه تعطیل است؟
روایت پلیس از اسیدپاشی هولناک در تهران
نورنما | نقشه ایران در آسمان روسیه
آنکارا اسرائیل را به سوءاستفاده سیاسی از وقایع 1915 متهم کرد