×
اجتماعی
شناسه خبر : 252648
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 14:45
کاهش یک میلیون و 300 هزار دانشجو در طی یک دهه

کاهش یک میلیون و 300 هزار دانشجو در طی یک دهه

معاون آموزشی وزیر علوم از کاهش یک میلیون و 300 هزار نفری تعداد دانشجویان کشور در دهه گذشته خبر داد و خواستار بازنگری فوری در نظام آموزشی شد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: ابوالفضل واحدی روز پنجشنبه در دومین همایش ملی نقش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی در دانشگاه شمال آمل، با بیان اینکه ورودی دانشگاه‌های ایران در یک دهه گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است، گفت: این موضوع زنگ خطری جدی برای نظام آموزشی کشور است.

وی افزود: تا اوایل دهه ۹۰ تعداد دانشجویان کشور بیش از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود که اکنون به کمتر از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: کاهش تعداد دانشجویان دلایل مختلفی دارد و باید به هرکدام پاسخ خاصی داده شود. در حال حاضر، نگاه جوانان به آموزش و مهارت‌آموزی تغییر کرده و تنها گرفتن مدرک برای آنان کافی نیست.

واحدی با بیان اینکه اگر با همین رویه سنتی وآموزشی دانشگاه‌ها پیش برویم، قطعا صندلی‌های دانشگاه‌ها کمتر نیز خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های دولتی غیردولتی، موسسات آموزش عالی در کشور باید به این نکته مهم فکر کنند، که همین تعداد دانشجویانی که صندلی‌های دانشگاه‌ها را پر می‌کنند، با کیفیت نیستند.

[کاهش یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری دانشجویان کشور طی یک دهه گذشته/ لزوم بازنگری نظام آموزشی]

وی با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر داوطلبان کنکور در رشته‌های ریاضی و فنی از ۳۰۰ هزار به ۱۰۰ هزار نفر، تأکید کرد: این روند اصلاً خوشایند نیست و نیاز به بازنگری جدی در رویکردهای آموزشی دارد.

واحدی از تدوین برنامه تحول در نظام آموزشی توسط وزارت علوم خبر داد و گفت: این برنامه در قالب سند ملی ارائه خواهد شد. همچنین اختیارات بیشتری در حوزه مجوزهای آموزشی و فناوری به استان‌ها واگذار می‌شود.

وی، همچنین از بازنگری در تصمیم گیری و اختیارات آموزشی به استان‌ها خبر داد و گفت: این اختیارات بیشتر از صدورمجوزهای مربوط به آموزش وآمایش سرزمینی و حتی مجوزهای فناوری‌ها خواهد بود که دست دانشگاه‌های معین دراستان‌ها را برای دانشگاه‌های دیگرمناطق همان استان بازتر خواهد کرد.

معاون وزیرعلوم، تحقیقات وفناوری دربخش دیگری با اشاره به اینکه با وجود همه انتقادهایی که در درون و بیرون نظام آموزش عالی کشور وجود دارد، اما پیشرفت‌های علمی محققان واستادان ودانشگاه‌های سراسر کشور متوقف نشده است ورشد ادامه دارد، تصریح کرد، به واسطه همین دانشگاه‌ها ودانشجویان این کشور، جمهوری اسلامی ایران درحوزه‌های مختلف علمی وآموزشی درسطح منطقه وجهانی جایگاه خوبی دراختیار دارد.

واحدی، توانمندی‌های دانشمندان جوان و باغیرت ایرانی در جنگ ۱۲ روزه وتجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان را ستودنی دانست وگفت، با پشتوانه همین جوانان باغیرت ونخبگان جوان دانشگاهی ودانشمندان توانستیم درس خوبی به دشمن بدهیم واین مسیر علمی ادامه دارد وخواهد داشت.

وی خطاب به روسای دانشگاه‌ها نیز گفت: با پشتوانه سازی دانشمندان جوان واستادان دانشگاه ها، باید رویکردها متناسب با نیازجامعه همخوانی داشته باشد و در کنار فعالیت‌های آموزشی، اقدام‌های پژوهشی وتوجه به هوش مصنوعی نیز باید جدی گرفته شود.

معاون وزیرعلوم، تحقیقات وفناوری، همچنین برگزاری همایش ملی نقش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی در تحول نظام آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه شمال آمل را اقدامی ارزشمند اعلام کرد وگفت: موضوعیت دادن، دانشگاه‌های تمدن ساز از سوی دانشگاه‌های غیر دولتی که جامعه محور بودن و حکمت متعالی در قبال مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها به جامعه را هدف گذاری کرده است، بسیار ارزشمند است که این نگاه دراین سطح از دانشگاه‌ها نیز وجود دارد.

واحدی یادآورشد: دانشگاه شمال آمل از نخستین دانشگاه‌های غیردولتی درسطح کشور است که با در اختیار داشتن اعضای هیات موسس وهیات امنای با نفوذ و دارای جایگاه فکری وعلمی بالا درسطح کشور، در ۳۰ سال گذشته درهمه زمینه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی وزیرساخت وامکاناتی رشد خوبی داشته است.


اخبار مرتبط
30 درصد دانشجویان دانشگاه تهران سهمیه‌ای هستند
شنبه 1404/08/03 ساعت 10:25
30 درصد دانشجویان دانشگاه تهران سهمیه‌ای هستند
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بیش از 150 نفر از رتبه‌های برتر گروه‌های آزمایشی کنکور وارد این دانشگاه شدند، گفت: حدود 30 درصد دانشجویان این دانشگاه بر اساس ضوابط قانونی سهمیه پذیرفته می‌شوند.
جزئیات ثبت‌نام آزمون دکتری اعلام شد
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 12:13
جزئیات ثبت‌نام آزمون دکتری اعلام شد
معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور زمان ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 1405را اعلام کرد. ثبت نام این آزمون سال از روز یکشنبه 4 آبان آغاز و در روز یکشنبه 11 آبان ماه سال جاری پایان می پذیرد.
عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 14:21
عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تأخیر در آماده‌سازی خوابگاه‌ها گفت: به دلیل شرایط جنگ 12 روزه و تأخیر در برگزاری امتحانات، شروع به کار خوابگاه‌ها با کمی تأخیر انجام شد که از دانشجویان بابت این موضوع پوزش می‌طلبم.
گام اول در مهار مهاجرت نخبگان: اصلاح نظام گزینش و جذب
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 09:38
نورنیوز با ارجاع به مواضع مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور از اصلاح سیاست‌های علم گزارش می‌دهد
گام اول در مهار مهاجرت نخبگان: اصلاح نظام گزینش و جذب
کارشناسان معتقدند برای دستیابی ایران به جایگاه مطلوب علمی و تحقیقاتی، اصلاح سیاست‌های نگهداشت نخبگان و بازبینی در نظام جذب و ارتقای اعضای هیئت علمی ضروری است. این تغییر می‌تواند زمینه‌ساز بازگشت نخبگان و تحقق تعبیر رهبر انقلاب از ایران به‌عنوان «خاک و خانه» آنان باشد.
نظرات

آخرین اخبار
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ