×
اجتماعی
شناسه خبر : 252648
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 14:45
کاهش یک میلیون و 300 هزار دانشجو در طی یک دهه

کاهش یک میلیون و 300 هزار دانشجو در طی یک دهه

معاون آموزشی وزیر علوم از کاهش یک میلیون و 300 هزار نفری تعداد دانشجویان کشور در دهه گذشته خبر داد و خواستار بازنگری فوری در نظام آموزشی شد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: ابوالفضل واحدی روز پنجشنبه در دومین همایش ملی نقش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی در دانشگاه شمال آمل، با بیان اینکه ورودی دانشگاه‌های ایران در یک دهه گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است، گفت: این موضوع زنگ خطری جدی برای نظام آموزشی کشور است.

وی افزود: تا اوایل دهه ۹۰ تعداد دانشجویان کشور بیش از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود که اکنون به کمتر از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: کاهش تعداد دانشجویان دلایل مختلفی دارد و باید به هرکدام پاسخ خاصی داده شود. در حال حاضر، نگاه جوانان به آموزش و مهارت‌آموزی تغییر کرده و تنها گرفتن مدرک برای آنان کافی نیست.

واحدی با بیان اینکه اگر با همین رویه سنتی وآموزشی دانشگاه‌ها پیش برویم، قطعا صندلی‌های دانشگاه‌ها کمتر نیز خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های دولتی غیردولتی، موسسات آموزش عالی در کشور باید به این نکته مهم فکر کنند، که همین تعداد دانشجویانی که صندلی‌های دانشگاه‌ها را پر می‌کنند، با کیفیت نیستند.

[کاهش یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری دانشجویان کشور طی یک دهه گذشته/ لزوم بازنگری نظام آموزشی]

وی با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر داوطلبان کنکور در رشته‌های ریاضی و فنی از ۳۰۰ هزار به ۱۰۰ هزار نفر، تأکید کرد: این روند اصلاً خوشایند نیست و نیاز به بازنگری جدی در رویکردهای آموزشی دارد.

واحدی از تدوین برنامه تحول در نظام آموزشی توسط وزارت علوم خبر داد و گفت: این برنامه در قالب سند ملی ارائه خواهد شد. همچنین اختیارات بیشتری در حوزه مجوزهای آموزشی و فناوری به استان‌ها واگذار می‌شود.

وی، همچنین از بازنگری در تصمیم گیری و اختیارات آموزشی به استان‌ها خبر داد و گفت: این اختیارات بیشتر از صدورمجوزهای مربوط به آموزش وآمایش سرزمینی و حتی مجوزهای فناوری‌ها خواهد بود که دست دانشگاه‌های معین دراستان‌ها را برای دانشگاه‌های دیگرمناطق همان استان بازتر خواهد کرد.

معاون وزیرعلوم، تحقیقات وفناوری دربخش دیگری با اشاره به اینکه با وجود همه انتقادهایی که در درون و بیرون نظام آموزش عالی کشور وجود دارد، اما پیشرفت‌های علمی محققان واستادان ودانشگاه‌های سراسر کشور متوقف نشده است ورشد ادامه دارد، تصریح کرد، به واسطه همین دانشگاه‌ها ودانشجویان این کشور، جمهوری اسلامی ایران درحوزه‌های مختلف علمی وآموزشی درسطح منطقه وجهانی جایگاه خوبی دراختیار دارد.

واحدی، توانمندی‌های دانشمندان جوان و باغیرت ایرانی در جنگ ۱۲ روزه وتجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان را ستودنی دانست وگفت، با پشتوانه همین جوانان باغیرت ونخبگان جوان دانشگاهی ودانشمندان توانستیم درس خوبی به دشمن بدهیم واین مسیر علمی ادامه دارد وخواهد داشت.

وی خطاب به روسای دانشگاه‌ها نیز گفت: با پشتوانه سازی دانشمندان جوان واستادان دانشگاه ها، باید رویکردها متناسب با نیازجامعه همخوانی داشته باشد و در کنار فعالیت‌های آموزشی، اقدام‌های پژوهشی وتوجه به هوش مصنوعی نیز باید جدی گرفته شود.

معاون وزیرعلوم، تحقیقات وفناوری، همچنین برگزاری همایش ملی نقش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی در تحول نظام آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه شمال آمل را اقدامی ارزشمند اعلام کرد وگفت: موضوعیت دادن، دانشگاه‌های تمدن ساز از سوی دانشگاه‌های غیر دولتی که جامعه محور بودن و حکمت متعالی در قبال مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها به جامعه را هدف گذاری کرده است، بسیار ارزشمند است که این نگاه دراین سطح از دانشگاه‌ها نیز وجود دارد.

واحدی یادآورشد: دانشگاه شمال آمل از نخستین دانشگاه‌های غیردولتی درسطح کشور است که با در اختیار داشتن اعضای هیات موسس وهیات امنای با نفوذ و دارای جایگاه فکری وعلمی بالا درسطح کشور، در ۳۰ سال گذشته درهمه زمینه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی وزیرساخت وامکاناتی رشد خوبی داشته است.


اخبار مرتبط
30 درصد دانشجویان دانشگاه تهران سهمیه‌ای هستند
شنبه 1404/08/03 ساعت 10:25
30 درصد دانشجویان دانشگاه تهران سهمیه‌ای هستند
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بیش از 150 نفر از رتبه‌های برتر گروه‌های آزمایشی کنکور وارد این دانشگاه شدند، گفت: حدود 30 درصد دانشجویان این دانشگاه بر اساس ضوابط قانونی سهمیه پذیرفته می‌شوند.
جزئیات ثبت‌نام آزمون دکتری اعلام شد
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 12:13
جزئیات ثبت‌نام آزمون دکتری اعلام شد
معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور زمان ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 1405را اعلام کرد. ثبت نام این آزمون سال از روز یکشنبه 4 آبان آغاز و در روز یکشنبه 11 آبان ماه سال جاری پایان می پذیرد.
عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 14:21
عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تأخیر در آماده‌سازی خوابگاه‌ها گفت: به دلیل شرایط جنگ 12 روزه و تأخیر در برگزاری امتحانات، شروع به کار خوابگاه‌ها با کمی تأخیر انجام شد که از دانشجویان بابت این موضوع پوزش می‌طلبم.
گام اول در مهار مهاجرت نخبگان: اصلاح نظام گزینش و جذب
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 09:38
نورنیوز با ارجاع به مواضع مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور از اصلاح سیاست‌های علم گزارش می‌دهد
گام اول در مهار مهاجرت نخبگان: اصلاح نظام گزینش و جذب
کارشناسان معتقدند برای دستیابی ایران به جایگاه مطلوب علمی و تحقیقاتی، اصلاح سیاست‌های نگهداشت نخبگان و بازبینی در نظام جذب و ارتقای اعضای هیئت علمی ضروری است. این تغییر می‌تواند زمینه‌ساز بازگشت نخبگان و تحقق تعبیر رهبر انقلاب از ایران به‌عنوان «خاک و خانه» آنان باشد.
نظرات

آخرین اخبار
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک