×
سیاسی
شناسه خبر : 252599
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 10:59
سیاست دیپلماسی استانی از تأکیدات مقام معظم رهبری است

عراقچی:

سیاست دیپلماسی استانی از تأکیدات مقام معظم رهبری است

وزیر امور خارجه گفت: سیاست دیپلماسی استانی از تاکیدات مقام معظم رهبری است و این گفتمان هم در نظرات مقام معظم رهبری، هم در تاکیدات من به عنوان یکی از اصول مدیریتی وزارت امور خارجه است.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی شامگاه چهارشنبه در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی در مشهد افزود: سیاست جدید ما، دیپلماسی استانی بر پایه گسترش رابطه با همسایگان است و این اولویت اول ما در روابط با همسایه هاست.

وی ادامه داد: همسایگان ما، اهمیت سیاسی، اقتصادی و راهبردی بسیار زیادی دارند که در این بین، موارد اقتصادی دارای اهمیت ویژه‌ای است به ویژه که در حوزه رفع تحریم‌ها و گره گشایی از نیازهای کشور، به ارتباط بیشتر با همسایگان احتیاج داریم به عنوان مثال، روابط ما با کشور افغانستان به اندازه کل اروپا به لحاظ مالی ارزشمند است و شایان ذکر است که در حوزه گردشگری سلامت، آمارها نشان دهنده آن است که گردشگران افغانستانی سهم گسترده‌ای در این بازار در ایران دارند.

وزیر امور خارجه گفت: مسائل ما با همسایه‌ها می‌تواند از طریق روابط استانی برطرف شود و نیازی نیست که پایتخت‌ها با یکدیگر تبادل نظر و اطلاعات داشته باشند و در همین راستا، دفاتر وزارت امور خارجه در استان‌ها تقویت شده است و دفتر مشهد به عنوان بزرگترین دفتر وزارت امور خارجه در کشور با توجهات ویژه ماموریت دارد تا سیاست‌های دیپلماسی استانی را دنبال کند.

عراقچی افزود: طبق برنامه ریزی‌های انجام شده، ۲ تا ۳ استان دیگر نیز به زودی صاحب دفتر وزارت امور خارجه خواهند شد. البته ارتباط استانی صرفاً به معنای روابط استان‌ها با کشورهای هم مرز نیست؛ بلکه می‌تواند با کشورهای هدف دیگر نیز ارتباط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشته باشند. به عنوان مثال، خراسان رضوی در این امر و در ایجاد ارتباط با کشورهایی که شاید با آن مرز مشترک نداشته باشد نیز موفق ظاهر شده و برنامه‌های خوبی را به لحاظ اقتصادی دنبال کرده است.

وی ادامه داد: مباحث سیاست خارجی امری حاکمیتی است که در مرکز تصمیم گیری می‌شود و طبعاً در استان‌ها چندان در حوزه تصمیم گیری، ورودی اتفاق نمی‌افتد. اما در حوزه اجرا، استان‌ها می‌توانند از مرکز کشور بهتر عمل کنند و نیاز به حضور پایتخت را در مسائل دیپلماسی کمتر کنند.

وزیر امور خارجه گفت: پس از برگزاری همایش اول دیپلماسی استانی در استان فارس با حضور پنج استان که با کشورهای جنوب و جنوب غرب ایران مرز مشترک دارند، تاکید دکتر پزشکیان نیز بر حمایت بیشتر از دیپلماسی استانی بود. در نشست‌های دیپلماسی استانی، بحث‌ها بیشتر حول مباحث اقتصادی می چرخد، اما بحث‌های دیگر نیز در نظر گرفته می‌شود.

عراقچی افزود: هدف اصلی و کلی این همایش‌ها نیز آشنایی سفرای ما با ظرفیت استان‌هایی است که می‌توانند در دیپلماسی به نمایندگان جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه کمک کنند.


نظرات

آخرین اخبار
تعطیلی 7 مدرسه ایرانی در امارات و کویت
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405
زاخارووا: تردد در تنگه هرمز پس از اقدام نظامی آمریکا دچار وقفه شد
قیمت سکه و طلا امروز 9 اردیبهشت 1405 + طلا در قله 20 میلیونی
سقوط هواپیما و آتش‌سوزی در فرودگاه «آدلاید» استرالیا
واکنش حماس به سخنان تونی بلر در شورای امنیت
قیمت دلار امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405 ؛ جهش تاریخی دلار
تعدیل بازار فولاد با عرضه سنگین ورق در بورس کالا
تأیید عبور امن کشتی ژاپنی از تنگه هرمز
ترکیه مانع عبور هواپیمای رئیس رژیم صهیونیستی شد
جزئیات قرارداد محرمانه گوگل و پنتاگون برای استفاده از هوش مصنوعی
پرواز رشت – تهران پس از دو ماه از سر گرفته شد
نتایج نظرسنجی جدید درباره عملکرد نظامی تل‌آویو فاش شد
رای سازمان ملل با روایت غرب است یاعدالت؟
ثبات بازار کالاهای اساسی با وجود تنش‌های اخیر در کشور
گندم در سال 1405 پنج نرخی شد
جهش تاریخی قیمت طلا؛ عبور هر گرم از مرز 20 میلیون تومان ؛ سکه به اوج رسید
ترویج لوازم کاهنده برای مصرف بهینه آب در سال 1405
پیش‌بینی باد شدید و احتمال آلودگی هوا در تهران
جزئیات ثبت‌نام و دریافت ارز حج تمتع 1405 اعلام شد
نامه مفتی لبنان به عون: توان و مشروعیت لبنان بر مقاومت استوار است
جزئیات نحوه برگزاری امتحانات پایه‌های یازدهم و دوازدهم
سکته قلبی دیگر سن نمی‌شناسد؛ این علائم را جدی بگیرید
حمایت آمریکا و 5 کشور آمریکای لاتین از پاناما در برابر چین
روایت جان‌فشانی‌ها رسالت اهل فرهنگ است
تنش پنهان ریاض–ابوظبی؛ از اوپک تا رسانه‌های خلیج فارس
جزئیات آسیب به 40 مرکز دارویی در جنگ رمضان
جزئیات حمله مسلحانه به گشت انتظامی در زاهدان
مرگ یک کارگر در حادثه معدن پرورده طبس
شهادت یک فلسطینی در جریان عملیات کرانه باختری
کمپین «جهان برای ایران»؛ روایت حمایت های بین المللی از ایران در جنگ رمضان
معامله بمب اتم با ترقه؟!
اژه‌ای: مقابله با فساد در دستگاه قضایی حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
سازمان بازرسی: بازپرداخت پول پروازهای لغوشده الزامی است
چراغ سبز پکن برای ازسرگیری صادرات سوخت در ماه آینده
تنکرترکرز: صادرات نفت ایران در ماه دوم جنگ کم نشد
تشدید تنش در واشنگتن؛ احتمال شکایت از ترامپ بر سر اختیارات جنگی
خرید 80 هزار تن مرغ مازاد برای تنظیم بازار
نوراینفو | همه چیز برای دویدن تازه کارها
افت محدود قیمت نفت پس از رسیدن به اوج سه‌هفته‌ای
اروپای ناتوان تا کجا به تخته پاره تحریم چنگ می زند؟
اقتصادنگار | مبلغ کالا برگ چقدر افزایش می یابد؟
نوراینفو | 6 نکته موثر در کاهش مصرف سوخت در رانندگی
درگیری مرگبار در شمال تهران؛ صاحبخانه با شلیک گلوله سارق مسلح را از پای درآورد
هشدار 7 سال پیش روحانی به متوهمان آمریکایی در باره تنگه هرمز + فیلم
امکان خرید نسیه با ضمانت یارانه نقدی فراهم شد
قیمت گوشت قرمز امروز 9 اردیبهشت 1405 + جدول
تحولات سیاسی، تعیین‌کننده مسیر بازار ارز و طلا
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1405 ؛ بازار در آستانه تصمیم فدرال رزرو
شام وحشت ترامپ