×
سیاسی
شناسه خبر : 252583
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 09:53
نوآوری علمی و اندیشه سیاسی دو ویژگی برجسته علامه نائینی

رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی علامه میرزای نائینی(ره) تبیین کردند:

نوآوری علمی و اندیشه سیاسی دو ویژگی برجسته علامه نائینی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار دست‌اندرکاران گردهمایی بین‌المللی بزرگداشت آیت‌الله میرزا محمدحسین نائینی، وی را از استوانه‌های رفیع حوزه علمیه نجف دانستند و بر ضرورت بازشناسی ابعاد علمی، فکری و سیاسی این عالم برجسته تأکید کردند.

نورنیوز- گروه سیاسی: در آستانه برگزاری گردهمایی بین‌المللی بزرگداشت آیت‌الله میرزا محمدحسین نائینی، جمعی از دست‌اندرکاران این همایش روز دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدار کردند.
رهبر انقلاب در این دیدار، مرحوم نائینی را «فقیهی استثنائی و یکی از استوانه‌های رفیع حوزه کهن نجف» معرفی کردند و با اشاره به خصوصیات برجسته وی، از جمله شاکله‌سازی علمی، نوآوری در فقه و اصول، شاگردپروری و اندیشه سیاسی، بر نقش تعیین‌کننده او در تاریخ فقه شیعه تأکید کردند.
رهبر انقلاب برگزاری این کنگره را از اقدامات ارزشمند حوزه دانستند و فرمودند: «یکی از کارهای بسیار پسندیده‌ی حوزه‌ی علمیه‌ی قم همین بزرگداشتی است که حقّاً جای آن خالی بود. مرحوم نائینی زمانی فضای نجف را از اندیشه‌ی خود پُر کرده بود، اما بعدها کمتر به او پرداخته شد. امروز فرصتی است تا ابعاد علمی، عملی و سیاسی ایشان به درستی شناخته شود.»
رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه علمی نجف افزودند:«از حدود دویست سال قبل به این طرف، حوزه‌ی نجف حیاتی دوباره یافته است. در میان فقها و اصولیان برجسته‌ی این دوران، مرحوم نائینی جایگاه ویژه‌ای دارد و بی‌شک یکی از ارکان علمی و فکری این حوزه‌ی کهن است.»
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جذابیت بیان و اندیشه‌ی نائینی فرمودند:«با اینکه درس اصول ایشان در نجف به زبان فارسی بود، اما بسیاری از طلاب عرب در درس او شرکت می‌کردند. حتی مرحوم آشیخ حسین حلّی، از شاگردان عرب ایشان، درس اصولش را به فارسی می‌گفت؛ چون از استادش چنین آموخته بود.»
رهبر انقلاب نوآوری‌های میرزای نائینی را «فوق‌العاده و کم‌نظیر» دانستند و بیان کردند:«نوآوری‌های او در مباحث مختلف اصول، از نظر کمّی بسیار زیاد است. چه در تبیین آراء مرحوم شیخ انصاری و چه در ابتکارات شخصی خود، آثار ایشان درخور پژوهش‌های علمی عمیق است.»
آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به نقش نائینی در تربیت بزرگان فقه شیعه گفتند:
«به‌نظر من یکی از ویژگی‌های مهم مرحوم نائینی، تربیت شاگردان برجسته است. تقریباً همه‌ی مراجع نجف در دهه‌های پایانی آن دوران از شاگردان او بودند.»
رهبر انقلاب افزودند:«نائینی در میان مراجع معاصر خود نقطه‌ی تمایز ویژه‌ای داشت و آن داشتن اندیشه‌ی سیاسی بود. گرایش سیاسی با اندیشه سیاسی متفاوت است؛ نائینی به معنای واقعی صاحب نظریه‌ی سیاسی بود.»
ایشان با اشاره به کتاب مشهور نائینی گفتند:«تنبیه‌الامة کتابی مهم و همچنان مهجور است. مرحوم طالقانی با چاپ و توضیح آن، حق بزرگی بر گردن جامعه علمی دارد، اما هنوز هم این اثر به جایگاه شایسته خود نرسیده است.»
رهبر انقلاب در تبیین دیدگاه سیاسی نائینی فرمودند: «ایشان حکومتی را ترسیم می‌کند که مبتنی بر مردم و منطبق بر مفاهیم دینی است؛ حکومتی اسلامی و مردمی. اگر بخواهیم با زبان امروز بگوییم، همان "جمهوری اسلامی" است.»
در توضیح ماجرای جمع‌آوری کتاب تنبیه‌الامة، رهبر انقلاب گفتند:«مرحوم نائینی وقتی دید اثرش ناخواسته به مشروطه‌ی انگلیسی و حوادث تلخ آن از جمله شهادت شیخ فضل‌الله نوری کمک کرده، خود به جمع‌آوری نسخه‌ها اقدام کرد.»
در پایان، رهبر انقلاب به نقل از مرحوم والدشان، آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای فرمودند: «مرحوم میرزا مهدی وقتی به مشهد آمد، فضای اصولی آن شهر را تغییر داد. بعدها آیت‌الله میلانی همچنان سخنان نائینی را در درس‌ها مطرح می‌کردند و از اندیشه‌ی او بهره می‌بردند.»
 


اخبار مرتبط
گزارش تصویری | دیدار قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و المپیادهای علمی جهانی با رهبر انقلاب
دوشنبه 1404/07/28 ساعت 15:22
گزارش تصویری | دیدار قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و المپیادهای علمی جهانی با رهبر انقلاب
صدها نفر از قهرمانان رشته‌های مختلف ورزشی و مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی، صبح امروز (دوشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
رهبر انقلاب: مدال‌آوری شما در جنگ نرم، ارزش مضاعف دارد
دوشنبه 1404/07/28 ساعت 14:15
دیدار قهرمانان رشته‌های مختلف ورزشی و مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی با مقام معظم رهبری
رهبر انقلاب: مدال‌آوری شما در جنگ نرم، ارزش مضاعف دارد
رهبر انقلاب دردیدار با قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و علمی تاکید کرد:موفقیت‌های شما دراین روزها که کشور در گیرودار جنگ نرم است، موجب شادی مردم و اثبات توانایی و قدرت جوانان ایرانی شده و پاسخی قاطع به دشمنان است.شما ثابت کردیدجوانان امیدآفرین ایران به عنوان «نماد ملت»، این قدرت را دارند که بر قله‌ها بایستند وذهن‌ها و چشم‌های جهان را متوجه فضای روشن ایران کنند.
نظرات

آخرین اخبار
ناتو: گرینلند آماده استقرار نیروهای نظامی آمریکایی است
سید عمار حکیم: هیچ حاکمیتی بدون تسلط بر حریم هوایی خود تکمیل نمی‌شود
پایان بازی بدون گل تیم ملی فوتبال امید ایران- کره جنوبی
اختصاص 2٫7 میلیارد دلار برای غنی‌سازی اورانیوم در آمریکا
ادعای ترامپ درباره تحویل نفت ونزوئلا به آمریکا، قیمت طلای سیاه را کاهش داد
پایان مهلت ادغام نیروهای قسد در ارتش سوریه
آیا اتاق مشترک، پیش‌درآمد جنگ بعدی است؟
لیدرهای اغتشاشات در زنجان دستگیر شدند
بولتون: ترامپ درکی از اوضاع ونزوئلا ندارد
آغاز فروش فوری خودرو اطلس به صورت قرعه کشی +جدول
گیلان گرم می‌شود
خروج یکی از بزرگترین بانک‌‌های پاکستان از افغانستان
وزیر ورزش: با توئیت مردم‌دار نمی‌شوید/تختی زندگی اش را وقف مردم کرده بود
موارد احتکاری را به 30110 اطلاع دهید
تختی اخلاص داشت و کشتی را برای خودش سکو نکرد
هشدار رئیس سازمان نظام پزشکی؛ خروج 30 هزار پزشک از چرخه طبابت
پادکست | شیوع آنفلونزا در ایران و روش های مراقبت از خود و دیگران
مهاجرانی: دولت بسته حمایتی 700 همتی برای تولیدکنندگان تصویب کرد
کشف سه انبار بزرگ احتکار روغن در تهران
وزیر خارجه عمان به زودی به تهران سفر می‌کند
رئیس قوه قضاییه: اعتراض بازاریان مخالفت با نظام نیست
مهدی شفیعی معاون هنری وزارت ارشاد شد
هیچ حادثه‌ای در خوابگاه نرگس تربیت مدرس رخ نداده است
جیش الظلم مسئولیت ترور شهید حقیقت در ایرانشهر را پذیرفت
جولیانی: ایران پهلوی را نمی‌خواهد
عراقچی: فعلاً شرایط برای گفت‌وگو با آمریکا فراهم نیست
تحویل 70 هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال
رئیس سازمان برنامه و بودجه:منابع کالابرگ تا شب عید تأمین شد
ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات شتاب گرفت
گرینلند؛ آزمون فروپاشی اقتدار اروپا
افت 70 درصدی فروش هفتگی سینما
جهش چهاربرابری نهاده‌های دامی، عامل گرانی مرغ
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 17 دی 1404+ جدول
توضیحات وزیر بهداشت درباره حوادث بیمارستان‌های سینا و ایلام
معاون ارزی بانک مرکزی استعفا کرد
آمار جدید فرزندخواندگی در تهران
تاکید دولت بر تفکیک معترضان از اغتشاشگران
ضوابط صداوسیما درباره پخش صدای خانم‌ها تغییر نکرده است
افزایش ناباروری در سایه آلودگی هوا
لغو عضویت «عیدروس الزبیدی» از شورای ریاستی یمن به اتهام خیانت
هشدار رئیس کمیسیون بهداشت درباره بحران دارو و تجهیزات پزشکی
اتحادیه اروپا درباره بحران انسانی در غزه هشدار داد
انگلیس حاضر به پس دادن طلای ونزوئلا نشد
پاسخ منوچهر شاهسواری به واکنش علی نصیریان درباره پوستر جشنواره فجر
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 17 دی1404+ جدول
نظارت جدی بر بازار و تأمین کالاهای اساسی اولویت دارد
بورس با رکوردشکنی از 4 میلیون و 300 هزار واحد عبور کرد
روایتی از اغتشاشات آبدانان
رئیس قوه قضائیه: مقصران نوسانات ارزی باید پاسخگو باشند
کاخ سفید: گرینلند اولویت امنیت ملی آمریکا در قطب شمال است