×
بین الملل
شناسه خبر : 252567
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 08:55
تعطیلی دولت آمریکا

دکتر شیرین ثابت‌قدم:

تعطیلی دولت آمریکا

در ابتدای ماه اکتبر هر سال، دولت آمریکا بودجه‌ پیشنهادی خود را برای تصویب به کنگره ارائه می‌کند. اگر این بودجه تصویب نشود یا به عبارت دیگر، دولت و کنگره به توافق نرسند، دولت تعطیل می‌شود.

نورنیبوز- گروه بین الملل: دولت، کارمندان خود را به دو دسته ضروری و غیرضروری تقسیم می‌کند. کارمندان ضروری، مانند کارکنان بخش دفاع و امنیت ملی، خدمات زیربنایی، اداره هواشناسی، اداره راه و ترابری و موارد مشابه باید تا زمانی که توافق نهایی صورت نگرفته است به کار خود ادامه دهند و پس از بازگشایی دولت، حقوقشان را دریافت خواهند کرد. کارمندان غیرضروری در این مدت سر کار نمی‌آیند؛ اما معمولا بعد از بازگشایی دولت، حقوق دوره‌ای را که بیکار بوده‌اند، دریافت می‌کنند. اگر نگاهی تاریخی به این ماجرا بیندازیم، اولین‌بار که دولت در آمریکا تعطیل شد به سال۱۹۸۰ و دوره ریاست‌جمهوری جیمی کارتر برمی‌گردد. این تعطیلی فقط یک‌روز طول کشید و دلیل اصلی آن، عدم تصویب بودجه کمیسیون تجارت فدرال بود.

در سال‌های بعد تا سال۱۹۹۵ نیز تعطیلی‌های دیگری رخ داد؛ اما هیچ‌کدام بیش از سه‌روز ادامه نداشت. در سال۱۹۹۵، در دوران ریاست‌جمهوری بیل کلینتون، دولت به مدت ۲۶روز تعطیل شد (۵ روز در نوامبر و ۲۱ روز در دسامبر و ژانویه). دلیل این تعطیلی، درخواست کاهش هزینه‌های دولتی و ایجاد تعادل بودجه بود. پس از چند روز مذاکره، دولت با تحقق بودجه متعادل در مدت هفت سال موافقت کرد؛ اما بودجه آموزش، حمایت از محیط زیست و بیمه درمانی بازنشستگان را کاهش نداد.

پس از آن دوره، در سال۲۰۱۳ دولت به مدت۱۶روز تعطیل شد. دلیل این تعطیلی به عدم توافق بر سر تامین بودجه‌ بیمه‌ درمانی همگانی (اوباماکِر/قانون مراقبت درمانی مقرون به صرفه) بازمی‌گشت. پس از این ۱۶روز، توافق بر سر این موضوع حاصل شد و کنگره با بودجه‌ قانون مراقبت درمانی مقرون به صرفه (اوباما کِر) موافقت کرد. پس از آن، در دوره‌ اول ریاست‌جمهوری ترامپ، طولانی‌ترین تعطیلی دولت به مدت ۳۵روز رخ داد. دلیل این تعطیلی عدم توافق بر سر کشیدن دیوار در مرز آمریکا و مکزیک بود و این تعطیلی با به هم ریختن وضعیت هوایی کشور (فرودگاه‌ها) و ترافیک هوایی به‌دلیل کمبود کارمندان در فرودگاه‌ها و به تعویق افتادن‌ پی‌درپی پروازها پایان یافت. هم‌اکنون، تقریبا سه هفته از تعطیلی دولت می‌گذرد. دلیل اصلی این تعطیلی، عدم توافق بر سر بودجه درمانی، بودجه کمک‌های خارجی و هزینه‌های داخلی است.

در سال۲۰۲۱، دولت برای حمایت از خانوارها به اکثر گروه‌های درآمدی، اعتبار مالیاتی حق بیمه اختصاص داد و این حق تحت قانون کاهش تورم در دوره ریاست‌جمهوری بایدن تمدید شد. این امتیاز مالیاتی در پایان سال۲۰۲۵ باطل می‌شود. دولت ترامپ قصد تمدید این امتیاز را ندارد. بر اساس داده‌ها، اگر این امتیاز از خانوار‌ها گرفته شود، به‌طور متوسط هر خانوار مجبور به پرداخت مبلغی حدود ۷۰۵دلار بیشتر از قبل به اداره بیمه می‌شود. اما این پایان ماجرا نیست؛ شرکت‌های بیمه نیز اعلام کردند که از اوایل سال۲۰۲۶، به‌طور میانه، هزینه‌ بیمه برای هر نفر، ۱۸درصد افزایش می‌یابد. با در نظر گرفتن این موارد، هزینه‌ افرادی که اکنون این امتیاز مالیاتی را دریافت می‌کنند، در حدود هزاردلار افزایش خواهد یافت.

آثار اقتصادی تعطیلی دولت

تعطیلی دولت، آثار مستقیم و غیرمستقیمی بر اقتصاد دارد. از آثار مستقیم آن می‌توان به شوک نقدینگی اشاره کرد. از آنجا که کارمندان دولت در این مدت حقوقی دریافت نمی‌کنند، تحقیقات نشان داده است که به‌طور متوسط فقط توانایی پوشش هزینه‌های خود را تا حدود یک‌هفته از حساب‌های در دسترسشان دارند. بنابراین در این دوره، پرداخت وام یا اجاره خانه آنها به تعویق می‌افتد، حساب‌های پس‌انداز آنها که برای دوران بازنشستگی یا مواقع اضطراری است، خالی می‌شود و اتکای آنها به بانک‌های غذایی افزایش می‌یابد.

تعطیلی دولت فقط هزینه‌های مالی به همراه ندارد. در مقایسه با بخش خصوصی، مشاغل دولتی همواره به‌عنوان گزینه‌ای با ثبات بیشتر شناخته شده‌اند. کارمندان دولت اگرچه حقوق کمتری دریافت می‌کنند، اما امنیت شغلی را مهم‌ترین مزیت این موقعیت‌ها می‌دانند. با این حال، هنگام تعطیلی دولت، این احساس امنیت از بین می‌رود و بن‌بست‌های سیاسی، اعتماد کارکنان را نسبت به آینده شغلی‌شان تضعیف می‌کند. کارشناسان می‌گویند تاثیر روانی این وضعیت معادل کاهش دائمی ۱۰درصدی حقوق آنهاست. در نتیجه، بسیاری از نیروهای جوان و کارمندانی که سابقه کار کمتری دارند، تصمیم می‌گیرند به بخش خصوصی مهاجرت کنند. این روند می‌تواند به خروج نیروی متخصص، جوان و خلاق از بدنه دولت منجر شود و زنگ خطری جدی برای سیستم اداری محسوب می‌شود.

تعطیلی دولت فقط اثر مستقیم ندارد و پیامدهای زنجیره‌ای آن، اقتصاد را در سطوح مختلف تحت فشار قرار می‌دهد. کارشناسان از این روند با عنوان «اثر دومینویی» یاد می‌کنند. بیش از یک‌میلیون نفر از پیمانکاران دولت در دوران تعطیلی، حقوق خود را از دست می‌دهند و برخلاف کارمندان رسمی، پس از بازگشایی دولت هم پولی به آنها پرداخت نمی‌شود. این توقف پرداخت‌ها تنها به آنان محدود نیست و دامنه آن به مشاغل کوچک اطراف ادارات دولتی و محل سکونت کارکنان هم می‌رسد؛ کسب‌وکارهایی مانند کافه‌ها و رستوران‌ها که در دسته نیازهای ضروری قرار نمی‌گیرند با کاهش شدید فروش روبه‌رو می‌شوند. ادامه‌دار شدن این وضعیت می‌تواند به اخراج کارکنان این بخش‌ها منجر شود.

از سوی دیگر، کاهش مخارج مصرفی خانوارها و افت هزینه‌های دولت، مستقیما رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در تعطیلی گذشته دولت در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، کاهش درآمد ناخالص کشور حدود ۱۱‌میلیارد دلار برآورد شد. تعطیلی دولت همچنین روند فعالیت‌های اداری حیاتی را کند یا متوقف می‌کند؛ از جمله بازرسی مواد غذایی و دارویی، انتشار داده‌های اقتصادی و بررسی‌های مالیاتی برای دریافت وام. در چنین فضایی، بی‌اعتمادی نسبت به آینده افزایش می‌یابد و خانوارها ترجیح می‌دهند کمتر خرج و بیشتر پس‌انداز کنند؛ رفتاری که می‌تواند اقتصاد را به سمت رکود سوق دهد. نوع تعطیلی دولت در آمریکا پدیده‌ای منحصربه‌فرد است. در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته دیگر، ناتوانی در تصویب بودجه به توقف فعالیت‌های اقتصادی منجر نمی‌شود. اغلب دولت‌ها تا زمان دستیابی به توافق، با تکیه بر بودجه سال قبل به کار خود ادامه می‌دهند. این روش یکی از راهکارهایی است که می‌تواند از بی‌ثباتی اقتصادی در چنین دوره‌هایی جلوگیری کند.

*   استاد اقتصاد کالج‌ الر در دانشگاه آریزونا


اخبار مرتبط
شکسته شدن رکورد تعطیلی دولت آمریکا
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 16:37
شکسته شدن رکورد تعطیلی دولت آمریکا
در حالیکه سنای آمریکا برای دوازدهمین مرتبه از تصویب لایحه بودجه ناکام مانده است، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از تعطیلی دولت برای پیشبرد ماموریت خود با بروکراسی فدرال، از جمله کاهش تعداد آژانس‌ها و اخراج کارمندان، استفاده کرده است.
شکست تلاش‌ها برای خروج از بن‌بست تعطیلی در آمریکا
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 13:53
شکست تلاش‌ها برای خروج از بن‌بست تعطیلی در آمریکا
سنای آمریکا بار دیگر به لایحه بودجه مصوب مجلس نمایندگان برای بازگشایی دولت فدرال رای منفی داد و دوازدهمین رای‌گیری درباره این طرح با نتیجه 54 در مقابل 46 شکست خورد.
امریکا در آستانه رکورد جدید بی دولتی!
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 13:48
نورنیوز بررسی می‌کند،
امریکا در آستانه رکورد جدید بی دولتی!
آمریکا طی چهار دهه اخیر بارها دچار شات‌داون شده است — از دو روز در دوره ریگان تا 35 روز ترامپ — حال در سال 2025، آیا رکورد تازه‌ای ثبت می‌شود؟
دولت فدرال آمریکا در بن‌بست تعطیلی
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 10:50
دولت فدرال آمریکا در بن‌بست تعطیلی
با گذشت 22 روز از تعطیلی دولت آمریکا چشم‌انداز روشنی برای خروج از این بن‌بست وجود ندارد و از یک طرف رئیس جمهوری ایالات متحده تاکید دارد که جمهوری خواهان مجبور نیستند تسلیم خواسته‌های دموکرات‌ها شوند و از طرف دیگر رهبر اکثریت سنا تاکید می‌کند که «طرح جایگزین وجود ندارد.»
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 20:00
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
تعطیلی دولت دونالد ترامپ به دلیل اختلاف بر سر تصویب لایحه بودجه میان جمهوری خواهان و دموکرات ها وارد سومین هفته شده و در حالی که کنگره آمریکا سرگردان است، مردم هر دو حزب را مقصر این وضعیت می دانند.
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات قطعی برق استان ایلام برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور اعلام شد؛ خاموشی مهران و سیروان
رایزنی وزرای خارجه عمان و کویت درباره ثبات منطقه
تصادف شدید کامیون با 11 خودرو در یادگار امام + جزئیات حادثه و آمار زخمی ها
پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان رضوی فردا سه شنبه 24 شهریور ؛ بارش و باد شدید در راه است
ثبت‌نام آزمون وکالت 1405 آغاز شد+ لینک ثبت نام
برنامه اعلام خاموشی استان زنجان برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور بروز شد؛ از ابهر تا سلطانیه
زنگ هشدار اولمرت؛ نتیجه تروریسم یهودی ورود به دنیای انزوای بی‌سابقه است
خشم اولیانوف از اقدام اتریش علیه ایران
«حماسه نجات» یا پوشاندن یک شکست؟روایت سپاه از زمین‌گیر شدن هواپیماهای آمریکایی در ایران
چین خواستار توقف تنش‌ها در خاورمیانه شد
جزئیات قطعی برق استان خوزستان برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور اعلام شد؛ از اهواز تا اندیمشک
همتی در ترکیه؛ دیدار با روسای بانک‌های مرکزی ترکیه و تونس
حریق در انبار داروخانه؛ عملیات نفس‌گیر آتش‌نشانان در یوسف‌آباد
نجفی: اتریش مانع حضور نمایندگان ایران در کنفرانس آژانس نشود
برنامه قطعی برق استان فارس برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور بروزرسانی شد + لینک
عبور از بحرین؛ مجوز بسکتبال ایران برای حضور در جمع 4 تیم برتر
پشت پرده افزایش ترخیص خودرو؛ ماجرای تخلیه اضطراری گمرکات چه بود؟
حرکت ارزشمند مهاجم استقلال پیش از دیدار با السد
جزئیات برنامه خاموشی برق اصفهان برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور منتشر شد
پزشکیان: رقم کالابرگ قطعاً افزایش می‌یابد
افزایش قیمت سوخت؛ 8 استان سوریه به اعتراض برخاستند
رایزنی بن‌سلمان با فرمانده سنتکام؛عربستان چه می‌خواهد؟
پشت درهای عمان، چه کسی هرمز را می‌آزماید؟
استقلال – السد؛ آزمون بزرگ آبی‌ها برابر خط حمله آتشین قطری
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
چند میلیون ایرانی یارانه نمی‌گیرند؟ آمار جدید دهک‌بندی منتشر شد
نورویدئو | جنگ زمان ؛ عقربه ها به کدام سو می چرخند ؟
انفجار شدید در کارخانه ملایر؛ 3 کارگر به‌شدت سوختند
2 دانشجوی دانشگاه امیرکبیر اخراج شدند؛ احکام 18 دانشجو صادر شد
جنگ تجاری؛ کالاهای آمریکایی در کانادا خریدار ندارند
دعوت گروسی از ایران برای بازگشت به همکاری‌های پادمانی
فشار انصارالله بر عربستان بالا گرفت؛ احتمال واکنش شدید ریاض
پاسخ چین به ادعای ترامپ درباره ایران
واکنش بیرانوند به فرا رسیدن موعد سربازی: رانت در زندگی من جایی نداشته است
پیش‌بینی هواشناسی برای اواخر هفته تهران؛ افزایش دما از چهارشنبه
وزیر آموزش و پرورش: کیفیت فقط افزایش معدل و قبولی دانش‌آموزان نیست
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 23 شهریور 1405؛ سقوط قیمت طلای 18 عیار و رشد ربع سکه
هشدار ترامپ به زلنسکی؛ حملات اوکراین قیمت دیزل آمریکا را بالا برد
توقیف 240 مورد از اموال مجرمان همکاری با دولت‌های متخاصم
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت دلار در پی لغو نشست عمان
معاون اول رئیس‌جمهور: جنگ‌های آینده «جنگ فناوری» است
درخت کهنسال جغتای در فهرست میراث طبیعی ملی ایران ثبت شد
هشدار حجت‌الاسلام اژه‌ای درباره وضعیت حقوق و پاداش مدیران شرکت‌های دولتی
گردهمایی دالاس زیر سایه بحران؛ چرا ترامپ و ونس از صحبت درباره جنگ با ایران فرار می‌کنند؟
200 میلیارد ریال برای زائران اولی کربلا جمع‌آوری شد؛ یک میلیون زیارت به نیابت از امام شهید
قیمت دینار عراق امروز 23 شهریور 1405 کاهش یافت
انتخاب 16 رئیس دانشگاه و پژوهشگاه تایید شد
روزانه 480 هزار حمله سایبری به ارتباطات کشور
بیانیه ارتش یمن درباره حمله به ملک خالد
چگونه «امر ملی» را از خیابان به پیاده‌رو تبعید کنیم؟!