×
بین الملل
شناسه خبر : 252541
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 03:00
پشت پرده لغو دیدار «ترامپ» و «پوتین» در بوداپست

پشت پرده لغو دیدار «ترامپ» و «پوتین» در بوداپست

یک اندیشکده آمریکایی اعلام کرد که اجلاس بوداپست به دلیل پافشاری «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» برخواسته هایشان و پذیرفته نشدن پیشنهاد آتش‌بس مورد نظر آمریکا به تعویق افتاد.

نورنیوز-گروه بین الملل:پس از آنکه مدتی قبل «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، از برنامه‌ریزی برای یک نشست صلح جدید با «ولادیمیر پوتین» خبر داد، برگزاری دیدار پیشنهادی وی در بوداپست با تردید مواجه شد. طبق گزارش برخی خبرگزاری‌ها، مقامات کاخ سفید اعلام کردند هیچ برنامه‌ای برای دیدار دو رهبر در «آینده نزدیک» وجود ندارد.

این تغییر موضع پس از آن رخ داد که «مارکو روبیو» و «سرگئی لاوروف» وزیران خارجه دو کشور، در یک تماس مقدماتی پیش از مذاکرات برنامه‌ریزی‌شده در بوداپست، پیشرفت قابل‌توجهی نداشتند. لاوروف سپس تأیید کرد که پوتین پیشنهاد آتش‌بس ترامپ را رد کرده و همچنان به تحقق اهداف خود در اوکراین پایبند است.

شورای آتلانتیک اضافه کرد: لاوروف بر این نکته تأکید کرد که آتش‌بس اکنون به معنای باقی ماندن بخش بزرگی از اوکراین تحت «حاکمیت نازی‌ها» خواهد بود ...در حالی که ترامپ تلاش می‌کند معامله‌ای ژئوپلیتیکی به نفع خود رقم بزند، پوتین به دنبال تثبیت جایگاه خود در تاریخ از طریق نابودی دولت اوکراین و احیای امپراتوری روسیه است.

دولت ترامپ، همچون دولت‌ پیشین آمریکا، بر این باور است که پایان جنگ باید بر پایه‌ عقب‌نشینی نیروهای روسیه و احترام به مرزهای بین‌المللی صورت گیرد. واشنگتن تأکید دارد که پیشنهاد آتش‌بس اخیر، تلاشی برای توقف خون‌ریزی و آغاز گفت‌وگوهای سیاسی بود، نه تثبیت وضعیت اشغال. با این حال، از نگاه بسیاری از ناظران غربی، رد صریح پوتین از این طرح نشانه‌ای از تمایل او برای ادامه عملیات تا تحقق اهداف گسترده‌تر در اوکراین است.

طبق گزارش اندیشکده آمریکایی، برخی در دولت ترامپ هنوز در درک انگیزه واقعی روسیه در حمله به اوکراین مشکل دارند. تهاجم روسیه همراه با سیل اطلاعات غلط و روایت‌های فریبنده، تلاش دارد توجه جهانی را منحرف کند. پوتین بارها جنگ را پاسخی به گسترش ناتو معرفی کرده، اما اقدامات وی این ادعا را رد می‌کند.

در سوی مقابل، روسیه روایت متفاوتی را از دلیل جنگ ارائه می‌کند. مسکو همواره جنگ کنونی را نتیجه‌ سال‌ها بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی خود می‌داند. از نظر پوتین، گسترش ناتو به شرق و احتمال عضویت اوکراین در این پیمان، تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی روسیه محسوب می‌شود. مقام‌های روسی استدلال می‌کنند که ایالات متحده و متحدانش، پس از فروپاشی شوروی، وعده‌های خود برای عدم گسترش ناتو را نقض کرده‌اند. پوتین همچنین معتقد است که مناطق شرقی اوکراین، به‌ویژه دونتسک و لوهانسک، شاهد سرکوب جمعیت روس‌زبان بوده‌اند و روسیه با «عملیات ویژه نظامی» خود در پی حمایت از آنان بوده است.

«پیتر دیکینسون» کارشناس این اتاق فکر غربی بر این باور است: اگر ترامپ بخواهد خونریزی در اوکراین را متوقف و جایزه صلح نوبل خود را کسب کند، ابتدا باید بپذیرد که پوتین با بالاترین منافع ممکن در صحنه تاریخ بازی می‌کند و هرگز بدون اجبار مصالحه نخواهد کرد.

بنا بر ادعای تحلیلگر آمریکایی، «پوتین بدون شک همچنان در ظاهر خواستار صلح خواهد شد اما به تاکتیک‌های وقت‌کشی و تماس‌های تلفنی اغواگرایانه و اجلاس‌های پر سر و صدا ادامه می‌دهد که خودستایی رئیس‌جمهور آمریکا را تقویت می‌کند، اما تا زمانی که مسکو باگزینه شکست در اوکراین و فاجعه برای روسیه رو به رو نباشد، وارد مذاکرات واقعی صلح نخواهد شد.»

در پایان به عقیده تحلیلگران، تعویق اجلاس بوداپست نشان داد که شکاف میان دیدگاه‌های واشنگتن و مسکو عمیق‌تر از آن است که با یک نشست یا تماس تلفنی پر شود. هر دو طرف به‌جای امتیازدهی، بر مواضع خود پافشاری می‌کنند: آمریکا خواهان بازگشت به مرزهای ۲۰۱۴ است و روسیه دریافت تضمین‌های راهبردی و نفوذ پایدار در اوکراین را می‌خواهد. در چنین شرایطی، دستیابی به صلح واقعی بدون درک متقابل و مصالحه‌ای گسترده، دست‌کم در کوتاه‌مدت، دور از دسترس به نظر می‌رسد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور مسئول واحد تک‌تیرانداز حماس
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه 25 تیر 1405؛ بازار در انتظار فتح قله‌های جدید
جاماندگان مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد بخوانند؛ مهلت ثبت‌نام اعلام شد
هری کین راز شکست انگلیس مقابل آرژانتین را فاش کرد
بحران اعتماد به نتانیاهو ادامه دارد؛ رقابت نفسگیر احزاب اسرائیلی در نظرسنجی ها
آمادگی کامل توانیر برای تامین برق پایدار آزمون کارشناسی ارشد
تفاهم نامه را چه‌کسی پاره کرد؟
قهرمانی تیم میکس تکواندوی ایران با شکست روسیه در فینال
اذعان معاون ترامپ به ضعف دولت در مدیریت اسناد اپستین
روزهای 29 و 30 تیر از محور هراز تردد نکنید
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب ،هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا
استانداری کرمان شایعه حمله به 5 نقطه استان را تکذیب کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 25 تیر 1405+ جدول
موضع تازه پاکستان درباره بحران منطقه؛ زمان بازگشت به توافق فرا می‌رسد
هشدار درباره بحران برق اروپا؛ «منحنی اردک» بازار انرژی را به هم ریخت
هشدار سخنگوی ارتش: کنترل تنگه هرمز خط قرمز ایران است
جزئیات تعویق امتحانات نهایی 25 و 27 تیر درچهار استان جنوبی
آخرین وضعیت جاده‌های کشور ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
هشدار شدید ایران به آمریکا: زیرساخت بزنید، همه زیرساخت‌های منطقه را هدف می‌گیریم
سهم باشگاه‌های لیگ برتر از پاداش فیفا در جام جهانی 2026
مسی: رسیدن به دو فینال پیاپی جام جهانی کار هر کسی نیست
مارتینز راز صعود آرژانتین را فاش کرد؛ «با چاقو بین دندان‌ها جنگیدیم»
شب کابوس‌وار جود بلینگام؛ از پس گردنی به مدافع آرژانتین تا حذف انگلیس
قراردادی 82 میلیون دلاری ارسال لوله‌های توپ انگلیسی به اوکراین
چرا دیوان کیفری لاهه به دشمن شماره یک واشنگتن تبدیل شد؟
زمان اعلام نتایج کنکور ارشد مشخص شد
چرا پشت چراغ قرمز بی‌قراریم؟ کشف ریشه‌های یک رفتار همگانی
رویای واشنگتن؛ تغییر موازنه پس از جنگ
چراغ سبزِ نهادهای امنیتی برای برگزاری «کنکور سراسری» + زمان برگزاری کنکور
آغاز ماراتن آزمون کارشناسی ارشد 1405 از صبح امروز + راهنمای کامل
کالابرگ الکترونیکی امروز برای این گروه شارژ شد + جزئیات خرید
دیدارهای رده‌بندی و فینال جام جهانی 2026+ روز و زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 25 تیر+ وضعیت استان ها
جنگ سرد در زمین فوتبال؛ بنر جنجالی آرژانتینی‌ها علیه اشغالگری انگلیس
ورود اوپن‌ای‌آی به بازار گجت‌ها؛ رونمایی از بلندگوی هوشمند قابل حمل
حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو در استانبول صادر شد
هند صادرکننده رسمی «مغزها»؛ وقتی فرار از وطن، استراتژی ملی می‌شود!
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 تیر 1405+ جدول پخش
شکست پروژه آسمان امن؛ چرا پروازها در جنوب عربستان فلج شد؟
شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا
آلزایمر در مسیر انفجار آماری؛ مبتلایان تا 2050 به 152 میلیون نفر می‌رسند
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان