×
بین الملل
شناسه خبر : 252456
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 15:12
درگیری خونین نیروهای جولانی و خارجی در شمال سوریه

درگیری خونین نیروهای جولانی و خارجی در شمال سوریه

در پی بروز تنش‌های شدید در شمال سوریه، نیروهای امنیت عمومی وابسته به دولت انتقالی دمشق عملیاتی گسترده را علیه اردوگاه موسوم به «فرانسوی‌ها» در منطقه حارم، حومه ادلب، آغاز کردند. این درگیری‌ها با جنگجویان خارجی وابسته به گروه «گردان غربا»ی فرانسوی روی داده و بیم آن می‌رود که به سایر مناطق شمالی گسترش یابد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌منابع میدانی در شمال سوریه از آغاز عملیات گسترده نیروهای امنیت عمومی در ساعات نخست بامداد چهارشنبه در منطقه حارم، حومه شمالی ادلب، خبر دادند. به گفته این منابع، درگیری‌ها پس از محاصره اردوگاه موسوم به «اردوگاه فرانسوی‌ها» که ده‌ها جنگجوی فرانسوی در آن مستقرند، آغاز شد.

عملیات با مشارکت حدود ۱۵۰ خودروی نظامی، شامل خودروهای زرهی و تهاجمی، و با پشتیبانی پروازهای شناسایی و پهپادی انجام گرفت. نیروهای امنیت عمومی مواضع این گروه را با خمپاره و گلوله‌های تانک هدف قرار دادند. شبکه المیادین نیز گزارش داد که در جریان این درگیری‌ها، حملات توپخانه‌ای و هوایی متعددی علیه اردوگاه صورت گرفته است.

به گفته منابع محلی، این عملیات در پی صدور اتهاماتی علیه سرکرده «گردان غربا»، «عمر اومسن» انجام شد. وی متهم است که از تسلیم شدن به نیروهای امنیتی خودداری کرده و در پرونده‌هایی مربوط به «فروش کودکان خردسال» یا اخاذی از خانواده‌های آنان برای بازگرداندنشان دست داشته است. با این حال، گروه مذکور این اتهامات را «سیاسی و ساختگی» دانسته و هدف از آن را «توجیه عملیات امنیتی علیه جنگجویان خارجی» توصیف کرد.

در واکنش، گروهی موسوم به «حامیان فرانسه» با صدور بیانیه‌ای، نیروهای امنیت عمومی را به «همکاری با دولت فرانسه» برای حذف جنگجویان فرانسوی متهم کرد و هشدار داد که ادامه عملیات «باعث خشم عمومی و جهادی» خواهد شد. در این بیانیه، نیروهای خارجی حاضر در ادلب «مجاهد» توصیف شده و از دولت انتقالی خواسته شده است به بازداشت‌ها پایان دهد و به حقوق آنان احترام بگذارد.

در فایل صوتی منسوب به «عمر اومسن»، رهبر گردان، وی نیروهای امنیت عمومی را «کافر و مزدور» خوانده و تهدید کرده است که هرگونه اقدام علیه جنگجویان فرانسوی با «پاسخی سخت» روبه‌رو خواهد شد. همچنین، یکی از جنگجویان فرانسوی به نام «جبرئیل دیابی»، بازیکن سابق فوتبال در باشگاه اموی، در پیامی صوتی اظهار داشت که هدف از این عملیات، «آغاز حذف مهاجران خارجی از سوریه» است، اما این نقشه به گفته او «در نهایت شکست خواهد خورد».

منابع محلی گزارش دادند که درگیری‌ها هنوز در اطراف اردوگاه ادامه دارد و نیروهای امنیتی در تلاش برای کنترل کامل منطقه هستند. هم‌زمان، نگرانی‌ها از گسترش دامنه درگیری‌ها به سایر نقاط ادلب افزایش یافته است، به‌ویژه در شرایطی که اختلاف میان گروه‌های محلی بر سر نحوه برخورد با جنگجویان خارجی به‌طور چشمگیری رو به افزایش گذاشته است.


نظرات

آخرین اخبار
تقدیر سخنگوی دولت از نقش نیروی دریایی ارتش
راز اصرار ترامپ بر مذاکرات قطر چیست؟
ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ همه قطعات وارد مدار نزولی شدند
بورس 3 روز نخست هفته آینده تعطیل شد
جلسه ویژه دولت و قوه قضائیه؛ از مقابله با گرانی تا تشدید نظارت بر داروخانه‌ها
حجت الاسلام زارع فومنی درگذشت
استاندار: البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست
هشدار حزب‌الله؛ «هیچ‌کس حق چشم‌پوشی از خاک لبنان را ندارد»
ادعای تازه واشنگتن درباره فروش نفت ایران
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد