×
اجتماعی
شناسه خبر : 252436
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 14:21
عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان

عذرخواهی رییس دانشگاه تهران ازدانشجویان

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تأخیر در آماده‌سازی خوابگاه‌ها گفت: به دلیل شرایط جنگ 12 روزه و تأخیر در برگزاری امتحانات، شروع به کار خوابگاه‌ها با کمی تأخیر انجام شد که از دانشجویان بابت این موضوع پوزش می‌طلبم.

نورنیوز - گروه اجتماعی: محمدحسین امید، روز چهارشنبه در آیین استقبال از دانشجویان نو ورود این دانشگاه با تبریک آغاز سال تحصیلی و خیرمقدم به آنها اظهار داشت: همه شما پیش از ورود به دانشگاه تهران از اعتبار و افتخارات آن آگاه بودید و با علاقه این مسیر را انتخاب کردید. اکنون به خانواده‌ای پیوسته‌اید که ۹۱ سال از عمر آن می‌گذرد و تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار دانش‌آموخته تحویل جامعه داده است.

وی با اشاره به تاریخ تأسیس این دانشگاه افزود: دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ به پیشنهاد یکی از وزرای آن دوره و با تصویب مجلس شورای ملی بنیان‌گذاری شد. حدود ۳۰ سال پیش دانشگاه علوم پزشکی از مجموعه تهران جدا شد، اما بسیاری از افتخارات گذشته این دانشگاه متعلق به همان دوره مشترک است.

امید با تأکید بر جایگاه علمی و بین‌المللی این مرکز آموزش عالی گفت: دانشگاه تهران به‌همراه دانشگاه علوم پزشکی تهران در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و برخی رشته‌های آن در جمع صد رشته برتر دنیا هستند. این موفقیت‌ها نتیجه تلاش استادان برجسته و دانشجویان کوشا است.

به گفته رئیس دانشگاه تهران، این دانشگاه سالانه بیش از ۱۵ هزار دانشجو در مقاطع مختلف می‌پذیرد که از این تعداد، حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر در کارشناسی، ۷ تا ۸ هزار نفر در کارشناسی ارشد و حدود دو هزار نفر در مقطع دکتری هستند.

وی افزود: هیچ رشته‌ای در دنیا وجود ندارد که در دانشگاه تهران ارائه نشود. این دانشگاه تنها مرکز جامع کشور است که در همه رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشجو می‌پذیرد.

امید با اشاره به توان علمی هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: ۲۳۰۰ عضو هیأت علمی در این دانشگاه فعالیت دارند و بیش از ۶۰ درصد آنان در مراتب دانشیاری و استادی هستند. بیشترین تعداد استادان نمونه و ممتاز کشور نیز در این دانشگاه مشغول به تدریس‌ هستند.

وی خطاب به دانشجویان جدید گفت: شما به جمعی پیوسته‌اید که در توسعه علمی و فرهنگی کشور نقشی بی‌بدیل دارد. باید احساس کنید که به جامعه‌ای دانشگاهی وارد شده‌اید و نقش دانشگاه تهرانی را در جامعه ایفا کنید؛ از شما انتظار می‌رود منش، مسئولیت‌پذیری و دغدغه علمی را در عمل نشان دهید.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت دوران تحصیل اظهار کرد: شما امروز در مسیر پرواز قرار گرفته‌اید. ۱۲ سال تلاش کردید و اکنون زمان پرواز شماست؛ پروازی با دو بال علم و مهارت. بال نخست علم است که در دانشگاه تهران برای شما فراهم شده و غیر ممکن است در این دانشگاه جویای علم باشید و به آن نرسید. بال دوم مهارت است، از مهارت‌های زندگی تا مهارت‌های حرفه‌ای، و دانشگاه تهران بهترین بستر را برای رشد این توانمندی‌ها فراهم کرده است.

وی افزود: دوره کارشناسی، زمان آموزش کار گروهی، دوستی و مشارکت است. در کنار آن، فرصت یادگیری مهارت‌های هنری و فرهنگی نیز در اختیار دانشجویان قرار دارد. کانون‌های هنری و انجمن‌های متنوع دانشگاه تهران به‌صورت رایگان آماده پذیرش علاقه‌مندان هستند.

امید همچنین به دانشجویان توصیه کرد از امکانات ورزشی دانشگاه بهره‌مند شوند و گفت: این امکانات در هر دوره‌ای و به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار نمی‌گیرد. اکنون بهترین زمان استفاده از آنهاست.

رئیس دانشگاه تهران خطاب به دانشجویان تأکید کرد: اگر در مسیر تحصیل دچار شکست شدید، بدانید که می‌توانید دوباره برخیزید. قوی و شجاع باشید و از فرصت رایگان تحصیل در کنار بهترین استادان استفاده کنید. پرسشگر باشید، ایده‌های خود را مطرح کنید و برای رشد و بهتر شدن از مسئولان دانشگاه سوال بپرسید.

وی خاطرنشان کرد: برای موفقیت باید زمان خود را مدیریت کنید؛ بخشی را به علم، بخشی را به مهارت، و بخشی را به استراحت و حضور در همایش‌ها اختصاص دهید. همچنین برای دانشجویان استعدادهای درخشان، امکان تحصیل هم‌زمان در دو رشته در دانشگاه تهران فراهم شده است.

رئیس دانشگاه تهران در پایان خطاب به دانشجویان نو ورود تاکید کرد: اگر در دانشگاه تهران، دانشگاه تهرانی رفتار کنید و به دنبال کسب مهارت و علم باشید در آینده امکان اشتغال برای شما فراهم است.

دانشگاه تهران خانه گفت‌وگو و خاستگاه اندیشه‌های نو است

در ادامه این مراسم، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز گفت: دانشگاه تهران صرفاً محل تحصیل نیست، بلکه بستری برای رشد فکری و اجتماعی دانشجویان است؛ محیطی که در آن گفت‌وگو، نقد، و تبادل اندیشه پایه‌گذار حیات علمی و فرهنگی جامعه دانشگاهی می‌شود.

روح‌الله نصرتی افزود: در این فضا، دانشجویان از تنوع فرهنگی موجود برای خلق ایده‌ها و راه‌حل‌های تازه جهت پاسخ به چالش‌های زمان خود بهره می‌گیرند. دانشگاه تهران همواره خاستگاه اندیشه‌های نو و الهام‌بخش حرکت‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی در کشور بوده است.

وی با اشاره به مسئولیت تاریخی دانشجویان دانشگاه تهران گفت: شما نه تنها وارثان میراث گرانبهای این دانشگاه هستید، بلکه مسئولیت پیشبرد آن نیز بر دوش شماست. دانشی که در این مسیر می‌آموزید و مهارت‌هایی که کسب می‌کنید، ابزارهایی هستند برای پرداختن به مسائل بنیادین جامعه؛ از علم و فناوری گرفته تا سیاست، هنر، محیط‌زیست و عدالت اجتماعی.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران تأکید کرد: دانشگاه تهران، نماد پویایی فرهنگی و معنوی جامعه ماست. حیات مادی و معنوی بسیاری از ما در گرو نهادی به نام دانشگاه تهران است؛ نهادی که هم میراث گذشته را در خود دارد و هم آینده را رقم می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون پرسش این است که آیا ما نیز در خور شأن این باغ جاویدان خواهیم بود؟ شایسته است همه ما پاسدار این میراث باشیم و با اندیشه، گفت‌وگو و عمل، نام دانشگاه تهران را هر روز درخشان‌تر از پیش نگاه داریم.


اخبار مرتبط
دانشگاه تهران دیگر دانشجوی نوبت دوم نمی‌پذیرد
یکشنبه 1404/08/04 ساعت 14:43
دانشگاه تهران دیگر دانشجوی نوبت دوم نمی‌پذیرد
رئیس دانشگاه تهران در دیدار با تشکل‌های دانشجویان دانشگاه گفت: دانشگاه تهران برای حل مشکل اسکان دانشجویان در سال جاری، نزدیک به 400 نفر ظرفیت ورودی را کاهش داده و برای سال آینده نیز همین کار را خواهد کرد.
30 درصد دانشجویان دانشگاه تهران سهمیه‌ای هستند
شنبه 1404/08/03 ساعت 10:25
30 درصد دانشجویان دانشگاه تهران سهمیه‌ای هستند
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بیش از 150 نفر از رتبه‌های برتر گروه‌های آزمایشی کنکور وارد این دانشگاه شدند، گفت: حدود 30 درصد دانشجویان این دانشگاه بر اساس ضوابط قانونی سهمیه پذیرفته می‌شوند.
کاهش یک میلیون و 300 هزار دانشجو در طی یک دهه
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 14:45
کاهش یک میلیون و 300 هزار دانشجو در طی یک دهه
معاون آموزشی وزیر علوم از کاهش یک میلیون و 300 هزار نفری تعداد دانشجویان کشور در دهه گذشته خبر داد و خواستار بازنگری فوری در نظام آموزشی شد.
نرخ جدید خوابگاه‌های دانشجویی ابلاغ شد
دوشنبه 1404/06/24 ساعت 14:43
نرخ جدید خوابگاه‌های دانشجویی ابلاغ شد
نرخ ترمی اجاره‌بهای خوابگاه‌های دانشجویی (مجردی و متأهلی) ملکی برای سال تحصیلی 1405-1404 و دستورالعمل جدید اخذ اجاره‌بهای خوابگاه‌های دانشجویی توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ابلاغ شد.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید
قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1405/ ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد؟ + جدول
«قدرت معنایی»؛ مهم‌ترین سنگر برای عبور از بحران
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد
چرا آمریکا نمی‌تواند ایران را شکست دهد؟
لیست نهایی برزیل برای جام جهانی 2026 اعلام شد؛ بازگشت نیمار به جمع طلایی پوشان
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
70 درصد توان موشکی ایران کاملاً دست‌نخورده است
تاب‌آوری به مثابه یک سازه ملی
زنگ خطر خشکسالی در تهران دوباره به صدا درآمد
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود