×
سیاسی
شناسه خبر : 252313
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 18:47
عارف: هدف دولت ارائه مسئولیت تصدی‌گری به بخش خصوصی است

عارف: هدف دولت ارائه مسئولیت تصدی‌گری به بخش خصوصی است

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر عزم دولت برای ایجاد اصلاحات ساختاری، گفت: راهبرد اصلی ما این است که بخش خصوصی در امور تصدی‌گری و حتی بخشی از وظایف حاکمیتی مسئولیت پیدا کنند. دولت همچنین به دنبال واگذاری امور مختلف به استان‌ها است.

نورنیوز - گروه سیاسی:  محمدرضا عارف در حاشیه مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامه‌ریزی در گفتگو با خبرنگاران درباره اهداف دولت از اصلاحات ساختاری، بیان کرد: موضوع اصلاح ساختار از برنامه سوم پیشرفت مطرح بوده است. جمع‌بندی دولت چهاردهم این است که سیاست واگذاری امور به بخش خصوصی اجرایی شود. راهبرد اصلی ما این است که بخش خصوصی در امور تصدی‌گری و حتی بخشی از وظایف حاکمیتی مسئولیت پیدا کنند. دولت همچنین به دنبال واگذاری امور مختلف به استان‌ها است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دولت تحدید ساختار و تحول ساختاری را دنبال می‌کند، خاطر نشان کرد: شاید در دوره‌ای برخی تشکیلات ایجاد شده باشد اما امروز آن تشکیلات دیگر ضرورتی ندارد. بطور مثال در مقطعی ۴,۵ میلیون نفر دانشجو داشتیم اما امروز این آمار به ۳.۵ میلیون نفر رسیده که وضعیت خیلی خوبی است اما کاهش تعداد یک میلیون نفر دانشجو موجب شده است که ظرفیت برخی کلاس‌های دانشگاه‌ها خالی باشد.

وی ادامه داد: اصلاحات ساختاری در آموزش عالی می‌تواند به شکل تعطیلی برخی واحدهای اقماری دانشگاه‌ها دنبال شود تا منابع آن صرف ارتقاء آموزش و پژوهش همان دانشگاه شود.

دکتر عارف با اشاره به مشکل موازی‌کاری در بخش‌های اداری کشورمان گفت: گاهی یک وظیفه را چند دستگاه اداری به صورت موازی انجام می‌دهند و این موازی کاری می‌تواند حتی موجب مانع‌تراشی در اجرای امور و ایجاد نارضایتی در ارباب رجوع شود.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: شورای عالی اداری اصلاح ساختار جهاد کشاورزی را ابلاغ کرده است اما نظرات مختلفی از سوی نخبگان و ذینفعان مطرح شده که طبیعی هم است چون وقتی اصلاح ساختاری انجام شود شاید برای جابجایی یک کارمند هم مسئله ایجاد شود. در حال حاضر این دیدگاه‌ها در سازمان امور اداری و استخدامی در حال بررسی است البته بخش‌هایی از تصمیمات که مشکلی ندارد اجرایی می‌شود اما در مورد بخش‌هایی که دیدگاه‌های مختلف وجود دارد، بررسی‌ها در حال انجام است.

وی تاکید کرد: هدف دولت از اصلاحات ساختاری دستیابی به ساختاری بهینه است تا قادر باشیم بخش قابل توجهی از بودجه را صرف امور عمرانی کنیم چون در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد بودجه برخی دستگاه‌ها صرف امور جاری می‌شود.

محمدرضا عارف با بیان اینکه در اصلاح ساختاری نباید به هیچکدام از کارمندان آسیب شخصی وارد شود و جایگاه و دریافتی آنها باید ثابت بماند گفت: در این روند برخی پست‌ها به اصطلاح ستاره‌دار می‌شود یعنی آن پست حذف می‌شود ولی تا زمانی که فرد شاغل است، پست ادامه پیدا می‌کند و وقتی فرد منتقل یا بازنشسته شد،‌ آن پست هم عملاً حذف می‌شود. با این ملاحظاتی که در نظر گرفته شده است هیچ یک از همکاران نباید نگران باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: اصلاح ساختار به معنای حذف نیست و پست‌ها جابجا می‌شود. یعنی پست‌ها از تشکیلاتی که پست مازاد دارد به تشکیلاتی که کمبود دارد، منتقل می‌شود. در واقع اصلاح ساختار دو طرفه است.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص طرح فؤاد نیز گفت: طرح فؤاد برای این است که اگر ارباب رجوعی شکایت دارد با شماره ۱۲۸ تماس بگیرد. در استان‌های قزوین، البرز و تهران این طرح اجرا شده است و انشاالله سعی می‌کنیم شماره ۱۲۸ را در اختیار همه مردم قرار داده و اصلاح ساختاری را هم از این طریق انجام دهیم.


نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند