×
بین الملل
شناسه خبر : 252312
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 19:21
زمان سفر بن‌سلمان به آمریکا مشخص شد

زمان سفر بن‌سلمان به آمریکا مشخص شد

منابع مطلع از مشخص شدن زمان سفر آتی ولی‌عهد عربستان سعودی به آمریکا خبر دادند که انتظار می‌رود در این سفر یک توافق دفاعی مستقل میان واشنگتن و ریاض امضا شود.

نورنیوز - گروه بین الملل: منابع مطلع می‌گویند «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی قرار است در تاریخ ۱۸ نوامبر(۲۷ آبان) برای دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به کاخ سفید سفر کند.

این سفر در حالی که ریاض به دنبال یک توافق دفاعی مستقل با آمریکاست، اولین سفر بن سلمان به واشنگتن در دور دوم ریاست‌جمهور دونالد ترامپ خواهد بود.

شبکه سی‌بی‌‎اس با انتشار این مطلب گزارش داد: آخرین باری که ولی‌عهد سعودی به کاخ سفید رفت، بیش از هفت سال پیش بود، اگرچه بن سلمان و ترامپ در سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه در ماه مه دیدار کردند که منجر به توافقات تجاری-اقتصادی کلانی میان دو کشور شد.

دو طرف احتمالا در دیدار ماه نوامبر درباره توافقات انجام‌شده در ماه مه و شراکت نظامی و اطلاعاتی میان دو کشور گفت‌وگو خواهند کرد.

به گفته دو منبع مطلع، مقامات بلندپایه دو کشور قرار است در یک مراسم امضا هم شرکت کنند اما جزئیات آن هنوز مشخص نیست.

روزنامه فایننشال تایمز روز جمعه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که عربستان سعودی در حال مذاکره با ایالات متحده درباره یک توافقنامه نظامی جدید است که امیدوار است در جریان سفر ولیعهد عربستان به کاخ سفید در ماه آینده امضا شود.

منابع آگاه از این مذاکرات گفتند که ریاض به یک توافق‌امه «جامع و قوی» که منعکس‌کننده نقش رو به رشد این کشور در سیستم امنیتی منطقه‌ای باشد و تعهد واشنگتن به ثبات خلیج فارس را تقویت کند، علاقه‌مند است.

یک مقام ارشد دولت ایالات متحده تاکید کرد که «بحث‌هایی در خصوص احتمال امضا در جریان سفر ولیعهد در حال انجام است، اما جزئیات هنوز در حال نهایی شدن است».

کاخ سفید و وزارت امور خارجه از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کردند، اما خاطرنشان کردند که همکاری امنیتی با عربستان سعودی «سنگ بنای استراتژی منطقه‌ای ایالات متحده» است.

این وزارتخانه افزود: واشنگتن متعهد به امنیت منطقه است و به همکاری با عربستان سعودی برای حل مناقشات، ترویج یکپارچگی منطقه‌ای و محروم کردن تروریست‌ها از پناهگاه امن ادامه خواهد داد.

انتظار می‌رود توافق عربستان شامل برنامه‌ریزی امنیتی مشترک، اشتراک‌گذاری اطلاعات و همکاری بیشتر در دفاع هوایی و موشکی باشد.

سفر محمد بن سلمان به آمریکا تنها چند هفته پس از امضای یک فرمان اجرایی توسط رئیس‌جمهور آمریکا انجام می‌شود که در آن مطرح شده بود واشنگتن در پاسخ به هرگونه حمله به قطر، تمام «اقدامات قانونی و مناسب، از جمله دیپلماتیک، اقتصادی و در صورت لزوم-نظامی» را انجام خواهد داد.

این فرمان جرایی پس از آن صادر شد که رژیم صهیونیستی در سپتامبر با هدف ترور رهبران جنبش حماس ساختمانی در دوحه را هدف حمله هوایی قرار داد و باعث بهت‌زدگی کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس شد که واشنگتن را تضمین‌کننده امنیت خود می‌دانند.

عربستان سعودی که مدت‌ها در جستجوی یک پیمان دفاعی با آمریکا بوده است ماه‌ها برای امضای یک پیمان دفاعی با دولت «جو بایدن» چانه‌زنی کرد که در ازای آن روابط با رژیم صهیونیستی را عادی‌سازی می‌کرد اما تلاش‌ها در این راستا پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» توسط حماس علیه اراضی اشغالی در هفت اکتبر ۲۰۲۳ و در گرفتن جنگ متوقف شد.

محمد بن سلمان که رژیم صهیونیستی را مسؤول نسل‌کشی در غزه می‌داند به وضوح اعلام کرده ریاض تنها در صورت تشکیل یک کشور فلسطینی مستقل روابط خود را عادی خواهد کرد؛ موضوعی که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به شدت با آن مخالف است.

اکنون مذاکرات با دولت ترامپ برای دستیابی به یک توافق دفاعی مستقل با آمریکا ادامه دارد که ممکن است از طریق یک توافق یا یک دستور اجرایی محقق شود.

انتهای پیام


نظرات

آخرین اخبار
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت