×
اقتصادی
شناسه خبر : 252306
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 18:06
واگذاری زمین در تهران ممنوع شد

واگذاری زمین در تهران ممنوع شد

رئیس سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با توجه به کمبود منابع آبی، واگذاری زمین دولتی در تهران برای ساخت مسکن ممنوع شده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی: علی نبیان روز سه‌شنبه در نشست خبری درباره اقدامات انجام شده در خصوص تأمین زمین نهضت ملی مسکن اظهار کرد: طی یک سال گذشته ۱۱۵۵ هکتار زمین شناسایی شده که معادل ۱۴.۵ درصد از کل اراضی شناسایی‌شده از ابتدای دولت چهاردهم است.

وی‌ ادامه داد: همچنین ۳ هزار و ۴۵۶ هکتار از اراضی شناسایی‌شده به محدوده شهرها الحاق شده که از این میزان ۷ هزار و ۳۴۱ هکتار معادل ۲۱ درصد مربوط به عملکرد دولت فعلی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه زمان‌بندی شده برای تأمین زمین در سال ۱۴۰۴ گفت: برنامه‌ریزی انجام شده بر این مبناست که ۶ هزار هکتار زمین در سال جاری به محدوده شهرها الحاق شود؛ ۳ هزار هکتار آن در نیمه نخست سال اجرایی شده و ۳ هزار هکتار دیگر نیز در نیمه دوم سال انجام خواهد شد.

نبیان درباره اجرای ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن بیان کرد: از ابتدای اجرای این قانون تاکنون ۱۴۶ هزار و ۲۷۸ هکتار زمین از منابع طبیعی به سازمان ملی زمین و مسکن تحویل شده که ۵ هزار و ۹۷۳ هکتار آن معادل ۴۰ درصد در دولت چهاردهم محقق شده است.

به گفته مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن نیز ۱۴ هزار و ۵۴۵ هکتار زمین مازاد دستگاه‌های دولتی شناسایی شده که ۲ هزار ۷۰۷ هکتار آن در دولت چهاردهم تحقق یافته است.

وی افزود: برای ۷ هزار و ۷۷۵ هکتار از این اراضی سند رسمی اخذ شده که سهم دولت چهاردهم ۱۳۷۴ هکتار یعنی حدود ۱۸ درصد است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رویکرد جدید دولت در استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی و بخش خصوصی گفت: از ابتدای اجرای قانون، ۳ هزار ۷۸۴ هکتار زمین از طریق توافق با اشخاص حقیقی و حقوقی تأمین شده که ۷۳۴ هکتار آن در دولت چهاردهم انجام شده است.

همچنین وی از توافق با نیروهای مسلح به‌عنوان یکی از اقدامات راهبردی نام برد و اظهار کرد: ۱۱ هزار ۳۰۰ هکتار زمین برای این منظور بررسی و توافق شده که ۵ هزار و ۱۰۰ هکتار آن معادل ۴۵ درصد در دولت چهاردهم صورت گرفته است.

نبیان اشاره به تأمین مسکن برای اقشار محروم گفت: تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شده تا بخشی از دغدغه‌های اقشار کم‌درآمد در حوزه مسکن به‌صورت ویژه پیگیری و اجرایی شود.

نبیان درباره سیاست عرضه زمین در پایتخت گفت: با توجه به کمبود منابع آبی، واگذاری زمین در تهران ممنوع شده است.

مسکن ساکنان جزیره بوموسی

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز مسکن در جزیره بوموسی اظهار کرد: جمعیت جزیره بوموسی به ۴ هزار نفر می‌رسد و برای ساخت پروژه مسکن در سال گذشته در این جزیره مسابقه سراسری را برگزار کردیم و قرار بر این است که ١١٠ تا ١۵٠ واحد مسکونی در این جزیره ساخته شود.

وی تاکید کرد: مباحث ژئوتکنیک و طراحی فاز ۲ هم انجام شده و تا ۲ ماه آینده پیمانکار ساخت مسکن در این جزیره را شروع می‌کند و ٣٢ واحد مسکن هم نیمه‌کاره در گذشته باقی مانده که آن را هم تکمیل و اجرا می‌کنیم.

صدور بیش از ۵۲ هزار سند زمین برای خانوار دارای۳ فرزند

نبیان در مورد تامین زمین خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر گفت: از آغاز اجرای قانون جهش تولید مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن برای یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۹۶۷ نفر تأمین زمین انجام داده است که از این تعداد ۵۲ هزار و ۱۲۳ خانوار سند زمین دریافت کرده‌اند. بقیه خانوارها نیز در مراحل نهایی دریافت سند قرار دارند.

وی افزود: توسعه شهرک‌های مسکونی یکی از اولویت‌های سازمان است و در استان‌های قم، فارس، البرز و یزد در حال طراحی و اجراست.

نبیان از برنامه وزارت راه و شهرسازی برای احداث ۶۴ شهرک جدید در فاز اول طراحی خبر داد و گفت، از این تعداد، ۲۲ شهرک مصوبه نهایی شورای عالی را دریافت کرده‌اند و مابقی در مراحل شورای برنامه‌ریزی استان‌ها و اصلاحات هستند.


نظرات

آخرین اخبار
کشف جدید دانشمندان؛ چشم‌ها از سلامت بدن خبر می‌دهند
چگونه در روزهای آلوده راحت نفس بکشیم؟
علت خارش پیشانی چیست؟ + راه درمان
روغن زیتون فوق بکر؛ غذای طلایی برای سلامت مغز
هوش مصنوعی دستورالعمل ساخت باتری‌های لیتیوم-فلزی را نوشت
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند