×
بین الملل
شناسه خبر : 252299
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 17:35
153 تُن بمب بر سر انسانیت

نورنیوز بررسی می‌کند؛

153 تُن بمب بر سر انسانیت

سخنان اخیر نتانیاهو و وزیر صهیونیست درباره بمباران غزه و سوزاندن پیکر یحیی السنوار، پرده از واقعیتی هولناک برداشت؛ رژیمی که دیگر از پنهان‌کاری در جنایت دست کشیده و رسماً خود را در جایگاه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی می‌نشاند. این واقعیت، پاسخ جهانی فوری و بازدارنده می‌طلبد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سخنان اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، که با افتخار از «خالی کردن ۱۵۳ تُن بمب» بر سر مردم غزه سخن گفت، در حقیقت بیان صریح یک راهبرد است نه صرفاً اظهارنظر فردی. این رقم نه تنها نشانگر شدت تخریب، بلکه گویای هدف‌گذاری آگاهانه برای نابودی زیرساخت‌های حیاتی غزه است. او در حالی از این بمباران سخن گفت که در همان زمان، رژیم متبوعش گذرگاه‌های امدادی را بست و مانع ورود دارو و غذا شد. این ترکیبِ «بمباران از آسمان و گرسنگی از زمین» نشان می‌دهد اسرائیل نسل‌کشی را در دو سطح پیش می‌برد: نابودی فیزیکی و محاصره انسانی.

در چنین وضعیتی، اعلام آتش‌بس از سوی غرب و ادعای ترامپ درباره «پایان نسل‌کشی» معنایی جز فریب افکار عمومی ندارد. غربی‌ها در حالی از صلح سخن می‌گویند که از ابزارهای فشار خود علیه جنایتکاران استفاده نمی‌کنند. این تناقض، ماهیت دوگانه رویکرد آمریکا و اروپا را عیان می‌سازد؛ جایی که ادعای دفاع از حقوق بشر در کنار حمایت تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد.

ترویج نفرت و الگوی داعش‌گونه در رفتار اسرائیل

در ادامه این اظهارات تکان‌دهنده، میری ریگیو، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی، پیشنهاد سوزاندن پیکر یحیی السنوار، رهبر پیشین جنبش حماس را مطرح کرد و گفت: «برخی اسطوره‌های فلسطینی نباید بازگردانده شوند؛ همان‌گونه که آمریکایی‌ها جسد بن‌لادن را سوزاندند.» این سخن، صرفاً یک اظهار نفرت شخصی نیست، بلکه نشانه‌ای از تبدیل رفتارهای ضدانسانی به گفتمان رسمی در سیاست اسرائیل است.

سنوار
 

وقتی یک وزیر کابینه چنین سخنی بر زبان می‌آورد، نشان می‌دهد که مرز میان دولت رسمی و گروه تروریستی از میان رفته است. رفتار نمادین سوزاندن اجساد، همان روشی است که داعش در سوریه و عراق به کار می‌برد تا با نمایش وحشی‌گری، هراس و تسلیم را القا کند. اکنون اسرائیل همان مسیر را با تکیه بر حمایت غرب طی می‌کند و خود را در مقام «داعش دولتی» نشان می‌دهد.

از نظر راهبردی، این‌گونه اظهارات، هدفی روانی را دنبال می‌کند: ایجاد نفرت متقابل و گسترش چرخه خشونت، به نحوی که امکان گفت‌وگو و سازش را برای همیشه از میان ببرد. اما در سطح بین‌المللی، چنین مواضعی نشانگر سقوط اخلاقی رژیم صهیونیستی در وجدان عمومی جهان است.

آتش‌بس فریبنده و مسئولیت غرب در استمرار جنایت

ادعای «آتش‌بس پایدار» از سوی ترامپ و برخی رهبران اروپایی، در حالی مطرح شد که واقعیت میدانی چیز دیگری می‌گوید. حتی در روزهایی که به ظاهر آتش‌بس برقرار بود، گزارش‌های میدانی از بمباران‌های پراکنده و هدف‌گیری مناطق مسکونی حکایت داشت. هدف غرب از طرح چنین آتش‌بس‌هایی، نه پایان جنگ، بلکه کاستن از فشار افکار عمومی جهانی علیه اسرائیل است.

از سوی دیگر، تلاش کشورهای غربی برای لغو تحریم‌ها و محدودیت‌های تسلیحاتی علیه تل‌آویو، هم‌زمان با فشار بر مقاومت غزه برای خلع سلاح، به نوعی مشروعیت‌بخشی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. آنان با «مبادله واژگان» سعی دارند واقعیت را وارونه کنند: مقاومت را «تروریسم» بنامند و اسرائیل را «قربانی».

اما شواهد میدانی و سخنان خود سران صهیونیست نشان می‌دهد که افراط‌گرایی و خشونت نه واکنش اضطراری، بلکه سیاست پایدار تل‌آویو است. سکوت غرب، عملاً به این رژیم اجازه داده است که با تکیه بر «اعتماد به نفس کاذب»، کشتار را ادامه دهد و حتی از جنایات خود به‌عنوان نماد قدرت یاد کند.

مسئولیت جهانی و ضرورت پاسخ هماهنگ

رفتارهای داعش‌گونه و اعترافات آشکار نتانیاهو و وزیرانش، یادآور این واقعیت است که با رژیمی روبه‌رو هستیم که اصلاح‌پذیری در آن جایی ندارد. تجربه دو سال اخیر نشان داده است که هر بار سکوت جهانی تکرار شده، دامنه جنایت در غزه و کرانه باختری گسترش یافته است. شکنجه اسرا، سرقت اعضای بدن شهدا، و ارسال کمک‌های فاسدشده با عنوان «امداد بشردوستانه» نمونه‌هایی از این سقوط اخلاقی است.

در برابر چنین وضعیتی، تنها راه، شکل‌گیری پاسخ جهانی است. مجامع بین‌المللی باید از ابزارهای حقوقی برای پیگرد این جنایات استفاده کنند و کشورهای اسلامی و منطقه‌ای نیز با همگرایی و بسیج افکار عمومی، پرچم حمایت از فلسطین را به نماد عدالت جهانی بدل سازند.

در سطح راهبردی، جهان باید بپذیرد که رژیم صهیونیستی، همانند گروه‌های تروریستی، تهدیدی برای امنیت جهانی است. هرگونه سازش یا مماشات با آن، به معنای پذیرش گسترش تروریسم دولتی در خاورمیانه خواهد بود. تنها از مسیر پاسخ قاطع، هماهنگ و مستمر می‌توان منطقه را به سوی صلح و امنیت پایدار هدایت کرد؛ صلحی که بر پایه عدالت و پایان اشغالگری استوار است، نه بر ویرانه‌های انسانیت.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
آغاز نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام
راز سه اعتراف؛ آنچه گفته شد و آنچه پنهان ماند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سیزدهم
جلسه سرنوشت ساز مدیران پرسپولیس با دراگان اسکوچیچ
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم
طباطبایی: اولویت هیئت مذاکره پایان تجاوز در لبنان است
علائم گرمازدگی و راه‌های پیشگیری با آن
افت 34 هزار واحدی شاخص کل در سایه سیگنال‌های جدید پولی
حمایت السیسی از اجرای تفاهم تهران–واشنگتن در قاهره
آماده‌باش مراکز درمانی برای پوشش خدمات سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه مهم دانشگاه آزاد درباره امتحانات پایان‌ترم
علت عدم واریز حقوق برخی از بازنشستگان کشوری در خرداد 1405 اعلام شد
رانندگی خطرناک کودک 9 ساله با پراید در لرستان
یارانه نان وارد طرح کالابرگ می‌شود؟
زمان مصاحبه دکتری 1405 تغییر کرد
هشدار زلنسکی از حمله بزرگ؛ زیرساخت‌های انرژی در خط آتش
قیمت نقره امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / شمش نقره 100 گرمی 45 میلیون تومان شد + جدول
نوراینفو | قدیمی ترین کشورهای جهان
نوراینفو | افسردگی با ناراحتی چه فرقی دارد؟
فرانسوا انگلرت، برنده نوبل فیزیک درگذشت
مسئول ارشد فیفا: از تیم ملی ایران یاد بگیرید
تفاهم روی کاغذ و صف آرایی در میدان ؟! درباره حداقل کارهایی که می توانیم نکنیم...
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین: تفاهم تهران–واشنگتن به نفع فلسطین است
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
آخرین آمار میزان حجم آب دریاچه ارومیه چقدر است؟
خداییان: بیش از 15 هزار پرونده تخلف اداری در 5 سال تشکیل شده است
پاداش صرفه‌جویی در آب؛ تخفیف 20 تا 30 درصدی قبوض
نورنما | سگ‌های رباتیک هم به جام جهانی آمدند
تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
عارف: ان شاءالله مذاکرات به نتیجه می‌رسد
بن گویر: آتش‌بس با لبنان اشتباه بود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا وارد مسیر نزولی شد + جدول
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز