×
بین الملل
شناسه خبر : 252289
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 16:44
چرا کشورها از اعزام نیروی حافظ صلح به غزه می‌ترسند؟

نیویورک‌تایمز:

چرا کشورها از اعزام نیروی حافظ صلح به غزه می‌ترسند؟

رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با عنوان «کشورها از اعزام سرباز به غزه می‌ترسند» به نگرانی کشورهای منطقه از احتمال تقابل مستقیم نیروهایشان با نیروهای مقاومت پرداخته و تاکید کرده است که حتی درصد پایینی از احتمال وقوع این امر می‌تواند بسیاری از کشورها را از اعزام نیرو به‌کلی منصرف کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بسیاری از کشورهایی که قرار است پس از جنگ نیروهای نظامی خود را برای حفظ ثبات به غزه اعزام کنند، بیم آن دارند که نیروهایشان وارد درگیری مستقیم شده و در واقع به عوامل ارتش صهیونیستی تبدیل شوند.

 رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با عنوان «کشورها از اعزام سرباز به غزه می‌ترسند» به نگرانی کشورهای منطقه از احتمال تقابل مستقیم نیروهایشان با نیروهای مقاومت پرداخته و تاکید کرده است که حتی درصد پایینی از احتمال وقوع این امر می‌تواند بسیاری از کشورها را از اعزام نیرو به‌کلی منصرف کند.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» می‌نویسد: آتش‌بس شکننده در غزه که از هفته گذشته برقرار شده بر چند فرض کلیدی استوار است: اینکه نیروهای حماس سلاح‌های خود را کنار بگذارند و یک نیروی بین‌المللی با استقرار در غزه هم‌زمان با خروج ارتش رژیم صهیونیستی مدیریت امور را برعهده گیرد. اما به گفته دیپلمات‌ها و سایر افراد آگاه، کشورهایی که ممکن است این نیرو را تشکیل دهند، نگران درگیری مستقیم سربازان با نیروهای حماس هستند.

طرح ۲۰ ماده‌ای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که به آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس و تبادل اسرا و زندانیان انجامید، استقرار فوری یک «نیروی بین‌المللی تثبیت موقت» در غزه را پیش‌بینی کرده بود. هدف این بود که این نیرو، مناطق تخلیه‌شده توسط ارتش صهیونیستی را امن کند، مانع ورود تسلیحات شود، توزیع کمک را تسهیل کند و یک نیروی پلیس فلسطینی آموزش دهد.

ایجاد و استقرار یک نیروی بین‌المللی در غزه می‌تواند تعیین کند که آیا آتش‌بس کنونی شانس تبدیل شدن به توافقی پایدار را دارد یا نه، و اینکه آیا صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها به سمت هدف گسترده‌ترِ صلح پایدار حرکت خواهند کرد یا خیر؛ اما دیپلمات‌ها و دیگر مقام‌های آگاه گفته‌اند پیشرفتی در اینکه این نیرو چه زمانی تشکیل خواهد شد وجود نداشته، زیرا درباره مأموریت آن ابهام وجود دارد و این مهم‌ترین مانع به شمار می‌آید.

به گفته ۲ دیپلمات مطلع از مذاکرات اخیر، نمایندگان چند کشور که به‌عنوان مشارکت‌کنندگان احتمالی مطرح هستند، در محافل خصوصی گفته‌اند تا وقتی روشن نشود این نیرو در غزه چه وظایفی خواهد داشت، هیچ نیرویی اعزام نخواهد شد.

به گزارش نیویورک‌تایمز، نگرانی اصلی این کشورها این است که مبادا قرار باشد نیروهایشان به جای ارتش صهیونیستی، مستقیما با نیروهای مقاومت وارد درگیری شوند. به گفته مقامات، همین احتمال کافی است تا چندین کشور از اعزام نیرو صرف نظر کنند. همچنین برخی کشورها به‌صورت خصوصی اعلام کرده‌اند که نمی‌خواهند نیروهایشان در مراکز شهرهای غزه مستقر شوند.

به گفته «جیمی روبین» که در دولت «جو بایدن» به‌عنوان مشاور وزیر خارجه فعالیت می‌کرد و در تدوین طرح اداره غزه پس از جنگ مشارکت داشت، در آن دوره تلاش‌های مقدماتی برای تشکیل نیرویی با حضور نیروهایی از اندونزی، امارات، مصر و ایتالیا انجام شده بود. همچنین ۲ دیپلمات دیگر اعلام کردند که در مباحثات اخیر، از اندونزی، مصر، ترکیه و جمهوری آذربایجان نام برده شده است.

در بیانیه‌ای از سوی دولت ترکیه، «رجب طیب اردوغان» گفته است ترکیه به یک گروه ضربت خواهد پیوست که آن را «ناظر بر آتش‌بس» توصیف کرده است. مشخص نیست که آیا او مستقیماً به نیروی «تثبیت» اشاره داشته است یا نه. بنا بر گزارش‌ها، برخی در کابینه رژیم صهیونیستی احتمالاً نسبت به نقش‌آفرینی ترکیه در غزه بدبین خواهند بود، زیرا اردوغان طی ۲ سال گذشته بارها جنایات این رژیم را محکوم کرده است.

«پروبوا سوبیانتو» رئیس‌جمهور اندونزی نیز در یک سخنرانی در سازمان ملل در ماه گذشته گفت کشورش آماده است ۲۰ هزار سرباز یا بیشتر برای «کمک به تضمین صلح در غزه» و سایر مناطق جنگی اعزام کند.

به گفته تحلیلگران، اگر کشورهای عربی به این نتیجه برسند که سربازانشان در غزه با نیروهای مقاومت درگیر خواهند شد، یا اینکه این حضور نظامی به دستیابی به یک دولت فلسطینی منجر نمی‌شود، بعید است که سربازان خود را به منطقه اعزام کنند.

«غیث العمری»، کارشناس امور فلسطین و عضو ارشد اندیشکده واشنگتن در این باره به نیویورک‌تایمز گفت: «درگیری نظامی در غزه برای کشورهای عربی از نظر سیاسی پرخطر است، زیرا آنها نمی‌خواهند به‌عنوان عامل اسرائیل دیده شوند، پس به دعوت از سوی فلسطینیان و همچنین مجوز شورای امنیت نیاز دارند. آنها همچنین نمی‌خواهند مشارکتشان صرفاً برای تثبیت آتش‌بسی باشد که به پایان اشغال اسرائیل منجر نشود.»


اخبار مرتبط
اتحادیه اروپا همدست جنایت جنگی اسرائیل در غزه است
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 14:49
گاردین
اتحادیه اروپا همدست جنایت جنگی اسرائیل در غزه است
روزنامه گاردین اتحادیه اروپا را همدست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه توصیف و تاکید کرد که بی‌توجهی به جنایات این رژیم به قیمت خدشه‌دار شدن اعتبار اروپا تمام شده است.
شمار ناپدیدشدگان غزه به 6 هزار نفر رسید
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 11:46
شمار ناپدیدشدگان غزه به 6 هزار نفر رسید
مرکز مفقودین فلسطین اعلام کرد که در جریان جنگ دو ساله در نوار غزه حدود 6000 نفر ناپدید شده‌اند. احمد مسعود، مدیر این مرکز، گفت بخش عمده این افراد را جوانان تشکیل می‌دهند و جمع‌آوری اطلاعات با مشکلات فراوانی همراه است.
معاون ترامپ: آمریکا نیروی زمینی به غزه اعزام نخواهد کرد
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 11:38
معاون ترامپ: آمریکا نیروی زمینی به غزه اعزام نخواهد کرد
جی‌.دی‌. ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در کنفرانس خبری در جنوب فلسطین اشغالی بار دیگر تصریح کرد که ایالات متحده قصد اعزام نیروی زمینی به غزه را ندارد و نقش واشنگتن را محدود به «هماهنگی‌های مفید» خواند؛ اظهاراتی که تکرار موضع پیشین دونالد ترامپ است.
زخمی شدن 2 نظامی اسرائیلی در نوار غزه
سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 20:22
زخمی شدن 2 نظامی اسرائیلی در نوار غزه
رسانه های رژیم صهیونیستی از زخمی شدن دو نظامی این رژیم در غزه خبر دادند.
ترامپ باز هم حماس را تهدید کرد
سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 19:36
ترامپ باز هم حماس را تهدید کرد
رئیس‌جمهور آمریکا ضمن تهدید حماس برای رعایت توافق غزه، مدعی شد بسیاری از کشورهای منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند تا در صورت عدم همکاری جنبش مقاومت، نیروهای نظامی خود را به غزه بفرستند!
اعزام نیرو توسط آمریکا برای نظارت بر آتش بس به سرزمین های اشغالی
جمعه 1404/07/18 ساعت 10:10
اعزام نیرو توسط آمریکا برای نظارت بر آتش بس به سرزمین های اشغالی
آمریکا اعلام کرده حدود 200 نیروی نظامی برای کمک به نظارت بر اجرای توافق آتش‌بس و ارسال کمک‌های بشردوستانه به منطقه اعزام می‌کند؛ اقدامی که نقش نظامی واشنگتن در تحولات پس از جنگ غزه را وارد مرحله تازه‌ای می‌کند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 دی 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 2 دی1404+ وضعیت استانها
سقوط بالگرد شهید رئیسی با شلیک جدید خودی‌ها
قارچ سنتی؛ کمک طبیعی به سلامت استخوان‌ها
راه‌های طبیعی برای دریافت امگا3
نشانه‌های کمبود پروتئین در بدن
یک زن معلول سفر به فضا را تجربه کرد و بازگشت
شایعات درباره شیر پاستوریزه صحت ندارد
پس از یائسگی: قهوه بهتر است یا چای؟
راه‌اندازی بیوبانک ملی بافت مغز در ایران
برف و طوفان 72 میلیون آمریکایی را در محاصره گرفت
افزایش پاداش بازگشت داوطلبانه مهاجران در آمریکا
آلمان: تداوم شهرک‌سازی توسط اسرائیل نقض قوانین بین‌الملل است
استقبال لبنان از ورود کشورهای اروپایی به نیروهای جایگزین یونیفل
مستند افشاگرانه برنده جشنواره فرانسوی شد
16 کشته و 18 زخمی در حادثه واژگونی اتوبوس اندونزی
بیش از 9 میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی و دارو تأمین شد
تصاویر ماهواره‌ای جدید، ارتش اسرائیل را رسوا کرد
ادعای پنتاگون درباره استقرار موشک‌های قاره‌پیمای چین نزدیک مغولستان
تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه دستگاه قضایی روسیه
رکوردزنی تولید در پارس جنوبی
1200 مدرسه تهران به پنل‌های خورشیدی مجهز می‌شوند
ممنوعیت مصرف ظروف یک‌بار مصرف در سازمان محیط زیست
نفوذ بیش از هزار پهپاد مشکوک به آسمان آلمان
شیش ماهه مهران مدیری از 4 دی آغاز می شود
مادورو: آماده دفاع، اما در مسیر صلح هستیم
تحرکات تازه هواپیماهای جنگال آمریکا نزدیک ونزوئلا
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
نورنما | پلیس قطر خودروی لاکچری متخلف را له کرد!
رکوردشکنی تازه در مصرف مازوت نیروگاهی
عکس های منتخب جهان، 22 دسامبر 2025
مهاجرانی: اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
هراس نتانیاهو از انتشار اخبار کذب درباره آزمایش‌ موشکی ایران
باشگاه پرسپولیس قرارداد جدیدی با ورزشگاه آزادی امضا کرد
سود سهام عدالت چرا همچنان پرداخت نشده است؟
پایان بازی/ تراکتور (2)- الدحیل(1)/صعود نماینده ایران به مرحله حذفی + فیلم گلها
میزان ذخایر نقره در بورس کالا اعلام شد
تکذیب فراخوان جعلی استخدام یک بانک
پایان 75 سال فعالیت رادیو ارتش اسرائیل از اول مارس2026
اعلام همبستگی اتحادیه اروپا با گرینلند و دانمارک
ضوابط واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور اعلام شد
مدارس برخی مدارس استان سمنان فردا دوم دی غیرحضوری است
وضعیت هوای اصفهان قرمز شد
ریابکوف: برنامه‌ای برای حمله به اروپا و ناتو نداریم/گفت‌وگو با آمریکا پیشرفت کندی دارد
مدارس ابتدایی البرز غیرحضوری و مادران دورکار شدند
برخورد قطار با خودرو در ایستگاه راه‌آهن شازند، یک مصدوم برجای گذاشت
تأکید رئیس جمهور بر ارتقای همگرایی ایران و گرجستان در معادلات نوین قفقاز
شورای امنیت فردا نشستی درباره ایران و قطعنامه 2231 تشکیل می‌دهد
حلب صحنه درگیری شدید قسد و نیروهای جولانی
توسعه سامانه هوش مصنوعی بومی صنعت نفت با همکاری همراه اول
X
آگهی تبلیغاتی