×
بین الملل
شناسه خبر : 252241
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/29 ساعت 11:50
سازمان ملل خواستار احیای مذاکرات هسته‌ای ایران شد

سازمان ملل خواستار احیای مذاکرات هسته‌ای ایران شد

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری خود با اعلام این که دبیرکل با وزرای امور خارجه کشورهای غرب آسیا، از جمله وزیر امور خارجه ایران درباره وضعیت منطقه و یمن گفت‌وگو کرده است،‌ تاکید کرد که دبیرکل سازمان ملل از تمامی طرفین مذاکرت بر سر برنامه هسته‌ای ایران می‌خواهد عزم سیاسی لازم برای گفت‌وگوهای هدفمند در این زمینه را به کار بگیرند.

نورنیوز- گروه بین الملل: «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل شامگاه دوشنبه و در نشست خبری خود اشاره کرد که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در تماس‌های تلفنی روز گذشته خود که همگی بر وضعیت منطقه غرب آسیا، از جمله شرایط ویژه در یمن متمرکز بود، با «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و دو بار نیز با «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان گفت‌وگو کرد.

وزارت خارجه ایران نیز خبر داده عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با گوترش، با اشاره به تحولات یمن و با محکوم‌کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این کشور، بر تداوم همکاری‌ها با سازمان ملل متحد در جهت کمک به استقرار ثبات در این کشور و صیانت از امنیت در منطقه تاکید کرد.

نگران تمامی اقدامات خشونت‌بار در غزه هستیم

دوجاریک در این نشست خبری همچنین با پرداختن به آتش‌بس در غزه گفت: شنیدن این که دو طرف بر تعهدات خود نسبت به برقراری آتش‌بس تاکید کرده‌اند برای ما امیدوارکننده بوده است و از تلاش‌های ثابت‌قدم میانجی‌ها قدردانی می‌کنیم. اگرچه همچنان نگران تمامی اقدامات خشونت‌بار در غزه و حملاتی هستیم که روز گذشته(یکشنبه) گزارش شد. ما از تمامی طرفین می‌خواهیم به منظور اطمینان یافتن از حفاظت از غیرنظامیان و پرهیز از اقدامات خشونت‌باری که ممکن است به تجدید خصومت‌ها منجر شود و عملیات‌های بشردوستانه را تضعیف کند، تمام تعهداتشان را رعایت کنند.

ترامپ هشتم اکتبر اعلام کرد که رژیم صهیونیستی و حماس بر سر اولین مرحله برنامه ۲۰ ماده‌ای پیشنهادی او در ۲۹ سپتامبر برای برقراری آتش‌بس در غزه، آزادی تمامی اسرای اسرائیلی در ازای آزادی ۲ هزار تن از زندانیان فلسطینی و خروج تدریجی نظامیان صهیونیست از کل نوار غزه به توافق رسیده‌اند.

مرحله دوم این طرح خواستار ایجاد یک سازوکار حاکمیتی جدید برای اداره غزه بدون مشارکت حماس، تشکیل یک نیروی امنیتی متشکل از فلسطینی‌ها و نیروهای کشورهای عربی و اسلامی و «خلع سلاح» حماس را پیش‌بینی می‌کند.

آتش‌بس در غزه و عقب‌نشینی نظامیان صهیونیست تا حدود تعیین‌شده از ۱۰ اکتبر آغاز شد. آوارگان فلسطینی نیز به سمت سرزمین‌های شمال رهسپار شدند. اگرچه پس از تبادل اسرا و زندانیان، رژیم صهیونیستی اقدام به نقض آتش‌بس کرده و نقاطی در غزه را هدف حملات هوایی قرار داد.

با این حال، رژیم صهیونیستی طی دو روز گذشته با بمباران حدود ۱۰۰ نقطه در غزه، آتش‌بس را نقض کرده است.

آتش‌بس میان افغانستان و پاکستان

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل درباره آتش‌بس میان افغانستان و پاکستان گفت: ما امیدواریم این آتش‌بس حفظ شود و از طریق دیپلماتیک به تمامی مسائل باقی‌مانده رسیدگی شود.

درگیری‌ها بین افغانستان و پاکستان در امتداد خط دیورند در ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) آغاز شد. پس از حملات هوایی، افغانستان نیروهای امنیتی را در امتداد خط دیورند، مرز بین دو کشور که توسط کابل به رسمیت شناخته نشده است، در حالت آماده‌باش کامل جنگی قرار داد.

وزارت امور خارجه قطر به عنوان میانجی مذاکرات آتش‌بس میان دو کشور یکشنبه 27 مهر اعلام کرد که دو طرف بر سر آتش‌بس فوری و ایجاد سازوکارهایی برای تحکیم صلح و ثبات پایدار بین دو کشور توافق کردند.

پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت

او در پاسخ به سوالی درباره دیدگاهش نسبت به پایان یافتن اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱، سند قانونی توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میان ایران و گروه ۱+ ۵ در تاریخ ۱۸ اکتبر گفت: دبیرکل نامه‌هایی از سوی فدراسیون روسیه، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین درباره قطعنامه ۲۲۳۱ دریافت کرده است. تنها می‌توانم به بیانیه مطبوعاتی‌مان در ۲۸ سپتامبر و اقداماتی که در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۵ انجام دادیم اشاره کنم. دبیرکل همچنان از تمامی طرفین می‌خواهد عزم سیاسی برای مذاکرات هدفمند را دوباره به کار بگیرند تا تمامی روش‌های تداوم تعامل دیپلماتیک در زمینه مسئله هسته‌ای ایران طی شوند.

اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان سند قانونی توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ تصویب شد و زمینه لغو تحریم‌های بین‌المللی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را فراهم کرد، در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ پایان یافت. این قطعنامه از ۲۶ مهرماه ۱۳۹۴ به اجرا درآمد و دوره ۱۰ ساله آن فردا ۲۶ مهرماه ۱۴۰۴(۱۸ اکتبر) به پایان رسید.

در ماه‌های اخیر، شماری از کشورهای غربی از جمله تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) تلاش کرده‌اند از طریق تحریف بندهای این قطعنامه، برخی از محدودیت‌ها را با «سازوکار ماشه» علیه ایران حفظ کنند. این در حالی است که تروئیکای اروپا به تعهدات خود طبق توافق مبنی بر تلاش برای عادی‌سازی روابط تجاری با ایران عمل نکرده است.

ایران این اقدام را «غیرقانونی و فاقد وجاهت حقوقی» دانسته و تاکید کرده است که با پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱، تمامی محدودیت‌های تسلیحاتی و موشکی مندرج در آن از نظر حقوق بین‌الملل منتفی می‌شود.

روسیه نیز بازگردانی تحریم‌ها و قطعنامه‌های بین‌المللی علیه ایران ذیل سازوکار ماشه را غیرقانونی دانسته و تاکید کرده است با پایان اعتابر این قطعنامه، برنامه هسته‌ای ایران از دستورکار شورای امنیت خارج می‌شود و تنها در چارچوب توافق جامع پادمانی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بررسی خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش تند ایران و کشورهای اسلامی به شناسایی «سومالی‌لند» توسط اسرائیل
بارش‌های شدید در 7 استان
رئیس جمهور به مجلس رفت
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 دی 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 7 دی 1404+ وضعیت استانها
هوش انسان از دیدگاه چت جی پی تی
یک گام عجیب در پزشکی؛ گوش به پا پیوند زده شد
رابطه چاقی و شتاب پیشرفت آلزایمر
گام بلند پزشکی؛ کشف نشانه‌های پنهان بیماری در خون
اروپا نقشه جهانی سفر را تغییر داد
تشخیص زودهنگام بیماری‌ها با فناوری نانو و هوش مصنوعی
دانشمندان در تلاش برای آموزش ربات‌ها جهت خواندن ذهن
پیام مثبت اسلام‌آباد به تهران؛ روابط در مسیر رو به جلو
قوانین هواپیمایی چین برای پهپادها اصلاح شد
حماس: تلاش‌های تل‌آویو برای نفوذ به این جنبش ناکام مانده است
نخستین کشتی گازبر روسی ساخته شد
ناآرامی در تفلیس
علوی‌های سوریه علیه «نسل‌کشی هویتی» به خیابان‌ها می‌آیند
واکنش تند الشباب به پرونده سومالی‌لند
رکورد منفی محبوبیت ماکرون در فرانسه
ترامپ بار دیگر اوکراین را تحقیر کرد
آرسنال صدر جدول را پس گرفت/ پیروزی لیورپول در آنفیلد
مرگ 58 هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا
عکس های منتخب ایران، شنبه 6 دی 1404
افشای سفر مخفیانه رئیس سومالی‌لند به سرزمین اشغالی
پیش‌بینی سقوط کابینه مرتس در نظرسنجی‌ها
نسخه پایدار دستیار هوش مصنوعی تا پایان 1404 عرضه می‌شود
نورنما | لحظه آغز آبشار فصلی در منطقه لارستان
بریکس 50 درصد ذخایر طلای جهان را تصاحب کرد
سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند
دستگیری قاتل متواری
هشدار سه‌روزه ناپایداری جوی در لرستان؛ کوهنوردی ممنوع
زلزله 7 ریشتری تایوان را لرزاند
صرفا دعوای دو شاهزاده نیست!
علایی: جنگ 12 روزه نتیجه برنامه‌ریزی بلندمدت آمریکا و اسرائیل علیه ایران بود
سینا مهراد مجری یک برنامه ورزشی در تلویزیون شد
حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه
امیدواری دموکرات‌ها برای بازپس‌گیری قدرت از ترامپ
اعلام فرآیند اجرایی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان
فرماندار مراغه درگذشت
سوئیس بی‌طرف هم به تقویت ارتش روی آورد
هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانشاه؛ بارش و کولاک در راه
سالاری: بازی با پرتغال در آستانه نهایی شدن است
بهرام بیضایی درگذشت/ پیام های تسلیت
نوسان قیمت خودروهای داخلی در بازار همچنان ادامه دارد
لیگ برتر: پیکان و خیبر به تساوی رسیدند
هشدار نارنجی هواشناسی در چهارمحال و بختیاری/وقوع بارش شدید، کولاک
نورنما | ساخت‌وساز به سبک چینی!
پاکستان اقدام اسرائیل در به رسمیت شناختن سومالی‌لند را محکوم کرد
استاندار: شرایط آب تهران فوق‌بحرانی است
X
آگهی تبلیغاتی