×
بین الملل
شناسه خبر : 251962
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 22:42
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی

اخبار اخیر مبنی بر کنارگیری شاهزاده اندرو از عناوین سلطنتی به دلیل فشار عمومی‌ و افشای روابط او با جفری اپستین، تنها یک فصل از رسوایی عمیق‌تر خاندان سلطنتی است. بریتانیا با بحرانی در مشروعیت مواجه شده که ماه‌هاست در حال گسترش است.

نورنیوز-گروه بین الملل: اخبار داخلی انگلیس حاکی از آن است که ناکارآمدی و فساد اخلاقی و مالی خاندان سلطنتی بیش از گذشته موجب شعله‌ور شدن نارضایتی عمومی شده است. براساس گزارش‌ها، شاهزاده اندرو پس از مذاکرات با چارلز سوم تصمیم گرفته است که از عنوان «دوک یورک» استفاده نکند، اقدامی که به گفته خودش برای محافظت از تمرکز پادشاه و خانواده صورت گرفته است. اما این تصمیم در واکنش به فشارها برای رابطه او با جفری اپستین اتخاذ شده است.

در برابر، اعتراضات مردمی به نظام پادشاهی به دلیل درصد بالای نارضایتی – که برخی آمارها آن را تا ۷۰٪ تخمین می‌زنند – و بازتاب مکرر رسوایی‌ها در رسانه‌ها، معنای راهبردی در تهدید مشروعیت سلطنت دارد.

فساد مالی و اخلاقی در دل سلطنت

نفوذ فساد در ساختار خاندان سلطنتی فقط به رسوایی اندرو محدود نمی‌شود. ادعاهایی منتشر شده است مبنی بر اینکه شاهزاده چارلز چند بسته پول نقد دریافت کرده و رسانه‌ها تلاش کرده‌اند آن‌ها را به عناوین «کمک خیریه» تبیین کنند. همچنین، گزارش‌هایی از ارتباطات او با خانواده اسامه بن لادن نیز منتشر شده است.

از سوی دیگر، فساد اخلاقی چارلز نیز مورد تأکید است: رابطه غیرمعمول او با کامیلا در زمان ازدواجش با دایانا تبدیل به سوژه‌ای عمومی شد که به عنوان «کامیلا گیت» شناخته می‌شود. چنین پرونده‌هایی به احساس عمومی مبنی بر اینکه سلطنت در دل خود ناسالم و غیرقابل اصلاح است دامن می‌زند.

نقش رسانه‌ها در تطهیر یا سانسور

رسانه‌های بریتانیا به عنوان بازیگران مرکزی در روایت‌سازی این رسوایی‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کنند. آن‌ها اغلب تلاش دارند فساد سلطنتی را کم‌اهمیت جلوه دهند، روایت‌هایی عاشقانه بسازند یا شاکیان را متهم به دروغ‌گویی کنند. برای مثال، بی‌بی‌سی در مورد اندرو با مقایسه با نام‌هایی مانند کلینتون و ترامپ قصد دارد او را در گروهی عادی‌ترین آدم‌ها قرار دهد، و در پرونده چارلز، رابطه او با کامیلا را به عنوان عشق زندگی جلوه می‌دهد.

هم‌زمان، رسانه‌ها در سیاست خارجی روایت جنگ و اتهام‌زنی علیه دیگر کشورها را بزرگ می‌کنند تا توجه عمومی از بحران داخلی معطوف شود و در سایه آن مشروعیت سلطنت حفظ شود.

راهبردهای بقای سلطنت و مؤلفه‌های بحران‌آفرین

در سطح راهبردی، سلطنت بریتانیا برای مقابله با این بحران چند اقدام کلیدی در پیش گرفته است: اول، کنار گذاشتن اندرو از عناوین رسمی به منظور کاهش خشم عمومی؛ دوم، فشار بر رسانه‌ها برای کنترل روایت و تصویری ملایم؛ سوم، تمرکز بر سیاست خارجی و جنگ برای منحرف کردن تمرکز عمومی از پرونده داخلی.

اما این تاکتیک‌ها دو خطر بزرگ دارد: افزایش احساس سرکوب و بی‌صدایی در مردم نسبت به اعتراضات داخلی، و بازگشت دوباره پرونده‌های فساد مالی و اخلاقی که ممکن است زنجیره‌ای از افشاگری‌های تازه را رقم بزند. در نتیجه، خاندان سلطنتی در معرض وقوع بحران مشروعیت سیستمی قرار دارد.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر