×
سیاسی
شناسه خبر : 251960
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 22:21
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی

امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با پرتودهی محصولات کشاورزی، آفات به جان محصولات نمی‌افتد و برای صادرات نیز مانعی ایجاد نمی‌شود؛ در نتیجه، گشایش اقتصادی بزرگی برای کشور و مردم به وجود می‌آید.

نورنیوز - گروه سیاسی: محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، در خصوص نقش و جایگاه صنعت هسته‌ای در رشد و توسعه علوم و فنون گفت: اینکه بگوییم صنعت هسته‌ای یکی از صنایع پیشتاز و موتور کشنده توسعه علم و فناوری است، امری کاملاً واضح و اثبات‌شده به شمار می‌آید، زیرا ما در همه رشته‌ها و در تمامی علوم و فنون به صنعت هسته‌ای نیاز داریم.

وی‌افزود: ساده‌ترین و در دسترس‌ترین نمونه اثرگذاری صنعت هسته‌ای، سامانه‌های اندازه‌گیری و ابزار دقیق است؛ به‌گونه‌ای که هرجا جریان‌های سنگین وجود داشته باشد، به‌ویژه در خطوطی که از نظر ایمنی دارای حساسیت بسیار بالا هستند، مانند پالایشگاه‌ها و صنایع بزرگ، سیستم اندازه‌گیری، باید با توجه به جریان، فشار و دما از سامانه‌های بسیار حساس و دقیقی همچون فناوری‌های هسته‌ای بهره‌مند شود.

ایفای نقش صنعت هسته‌ای در صنعت نفت

معاون رئیس جمهور بیان کرد: این موضوع دامنه وسیعی از ظرفیت فناورانه را ایجاد می‌کند که در تمامی رشته‌ها می‌تواند نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد. در بخش نفت، از چاه‌پیمایی و شناسایی ذخایر گرفته تا مراحل سرچاهی و درون‌چاهی و فرآیندهای پایین‌دستی که منجر به تولید مشتقات نفتی می‌شود، صنعت هسته‌ای در تمامی این مراحل نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

نقش راهبردی صنعت هسته‌ای در فناوری‌های های‌تک

وی با بیان اینکه می‌توان گفت، در فناوری‌های های‌تک، صنعت هسته‌ای نقشی کلیدی و راهبردی دارد، خاطر نشان کرد: هر رشته‌ای را که مورد بررسی قرار دهیم صنعت هسته‌ای در آن نقش کلیدی دارد. از سویی این صنعت دارای دو بخش انرژی و غیرانرژی است. بخش انرژی به طور طبیعی شامل تولید برق نیروگاهی است که مردم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند، اما بخش غیرانرژی که در حقیقت به عنوان پرتوها مطرح می‌شود، بخش‌های متنوعی دارد؛ از جمله پرتودهی محصولات کشاورزی.

اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر با پرتودهی محصولات کشاورزی، آفات و سموم از آن جدا می‌شود و به صورت طبیعی، قابلیت انبارداری محصولات افزایش یافته، محصولات زود از بین نرفته و از فساد زودهنگام آن جلوگیری می‌شود. همچنین با این روش، آفات به جان و سلامت مردم نمی‌افتد و آن را به خطر نمی‌اندازد و همچنین برای صادرات نیز مانعی ایجاد نمی‌شود؛ در نتیجه، گشایش اقتصادی بزرگی برای کشور و مردم به وجود می‌آید.

ردیف بودجه هسته‌ای ثابت است

وی در خصوص افزایش ردیف بودجه نسبت به سال آینده گفت: خیر، در آن بخش تغییری نخواهیم داشت و رقم بودجه ثابت است.


اخبار مرتبط
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
جمعه 1404/09/07 ساعت 03:03
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
گلخانه‌های ارومیه با تولید سالانه حدود 7 هزار تن انواع سبزی، صیفی و گل، نقش مهمی در توسعه کشاورزی نوین و افزایش بهره‌وری ایفا می‌کنند؛ تولیداتی که علاوه بر صرفه‌جویی چشمگیر در مصرف آب، به تقویت اقتصاد کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار در استان کمک کرده است.
چند درصد محصولات کشاورزی ارگانیک است؟
پنج‌شنبه 1404/08/08 ساعت 21:07
چند درصد محصولات کشاورزی ارگانیک است؟
براساس اعلام انجمن ارگانیک ایران، حدود پنج درصد از کل تولیدات کشاورزی کشور در قالب محصولات ارگانیک انجام می‌شود.
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
شنبه 1404/07/26 ساعت 15:42
رییس سازمان انرژی اتمی:
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: اگر با پرتودهی به محصولات کشاورزی فقط 30 درصد از ضایعات تولیدات جلوگیری شود، کار بزرگی رقم می‌خورد و تداوم کاربرد این فناوری‌ها برای اقتصاد ملی، سلامت جامعه و امنیت غذایی جوامع محلی و معیشت خانوارها نیز نقش مهمی دارد و در ماندگاری محصولات نیز بسیار موثر و مفید است.
نظرات

آخرین اخبار
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی